INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

"Stadionul nu îi poate găzdui!" » Românii din Bucovina răspund după ce Lucescu şi-a manifestat intenţia de a juca la Cernăuţi

Stadionul Bucovina din Cernăuţi are 12.000 de locuri
Stadionul Bucovina din Cernăuţi are 12.000 de locuri

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2015 13:18

Mircea Lucescu punctase, în presa din Ucraina, că ar dori să evolueze pe teren propriu la Cernăuţi. Unde ar avea susţinere din partea românilor, asta după ce majoritatea fanilor din Lvov şi-au manifestat simpatia pentru Dinamo Kiev.

Localnicii au primit cu entuziasm vestea, însă unul dintre ei, fostul şef al sportului local, Gheorghe Mazuraşu, a punctat pentru GSP.ro că şansele ca Şahtior să vină în Bucovina sînt foarte mici.

"Cu părere de rău vă spun că nu poate fi real. Stadionul nostru nu este nici pe departe bun, nu poate fi omologat pentru Premier League", a declarat bărbatul, în prezent jurnalist sportiv.

Alte oraşe care s-ar înscrie în cursa găzduirii Şahtiorului sînt Sumî, Cerkasî ori Oleksandria, unde numărul susţinătorilor "minerilor" este mai mare.

La ultimul meci al Şahtiorului susţinut pe teren propriu, la Lvov, unde s-a mutat după începerea conflictului din regiunea Donbas, suporterii locali şi-au manifestat susţinerea pentru rivala Dinamo Kiev. Partida s-a încheiat egal, 0-0.

114.000de etnici români locuiesc în Oblastul (judeţul) Cernăuţi, dintre care 10.000 în oraş. În total, Ucraina găzduieşte 151.000 de vorbitori de română

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
spivak
spivak  •  01 Mai 2015, 01:50

Au mai rămas 100.000? Nu i-au mâncat ucrainienii pe toţi?

10205720759612340
Jiji Belciug  •  30 Aprilie 2015, 21:21

Stadionul e frumusel, dar se vede si din poza ca nu e de UCL. Deci asta e alta inventie JSP. Pe tema asta se pot scrie (si implicit se castiga salarii la greu) si despre stadionul din Bolintin Vale. Ce mai conteaza ca nu se poate omologa nici pentru liga 2, important ca angajatii JSP sa scrie ceva, orice, dar sa scrie, sa vada bolnavul sef ca tilicarii isi dau silinta.

adriann_
adriann_  •  30 Aprilie 2015, 20:29

Sa mai ai tu atatea zile cate mesaje am postat eu pe gsp cu orice alt cont in afara de asta. Deal? :D

Vezi toate comentariile (15)
Comentează