INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SLAVIA PRAGA - PLZEŇ 1-0

FOTO Stanciu a cântat după primul titlu în Cehia! Fiesta cu 4.000 de fani până spre miezul nopţii

Mijlocaşul Nicolae Stanciu a făcut baie de şampanie alături de campioni şi s-a bucurat pe podiumul instalat în faţa +10   FOTO
Mijlocaşul Nicolae Stanciu a făcut baie de şampanie alături de campioni şi s-a bucurat pe podiumul instalat în faţa "Eden Arena", unde s-a petrecut cu torţe, artificii şi confetti, fără nicio distanţare socială.

Articol de - Publicat joi, 25 iunie 2020 11:38 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 11:38

Mijlocaşul Nicolae Stanciu a făcut baie de şampanie alături de campioni şi s-a bucurat pe podiumul instalat în faţa "Eden Arena", unde s-a petrecut cu torţe, artificii şi confetti, fără nicio distanţare socială.

După Keșerü, Moţi şi Grigore, deja campioni în Bulgaria cu Lugogoreţ, încă un român e fericit câştigând titlul în Cehia. Nicolae Stanciu l-a sărbătorit cu colegii de la Slavia, primul de la plecarea de la Steaua, după ce s-a distanţat decisiv la şefie la nouă puncte de rivala Plzeň, pe care a învins-o în derby (1-0). 4.000 de fani au avut norocul de a fi martori la meci în tribune (au fost traşi la sorţi dintre abonaţi), datorită relaxării restricţiilor la Praga, şi s-au bucurat la unicul gol marcat de Sevcik (69). Şi de o nouă evoluţie remarcabilă a lui Nico, 88 de minute păstrat în teren şi cu două situaţii bune de a deschide scorul, ambele irosite însă în prima repriză.

"Stanciu, moartea Spartei!"

Fluierul final i-a trimis pe fotbaliştii liderului autoritar spre peluza Nord, unde s-au îmbrăţişat cu ultraşii. Însă adevărata petrecere se pregătise afară. În faţa Eden Arena îi aşteptau alţi 500 de suporteri, care au urmărit partida pe un ecran uriaş, amplasat în fan-zone-ul amenajat special. Gazdele au montat un podium, unde s-au urcat vechii şi noii campioni şi a urmat repriza a treia, şi cea mai frumoasă a derbyului. 

Până spre miezul nopţii, elevii lui Trpišovský au făcut o baie de şampanie şi au petrecut cu torţe, artificii, fumigene şi confetti. Românul nostru a fost printre eroii serii. A ţopăit, cu tricoul de campion şi fular la gât, a cântat la microfon cu fanii, adresând mesaje duşmanilor de unde a venit la Slavia: "Nico Stanciu, Nico Stanciu, moartea Spartei!". 

+6 FOTO

20 de titluride campioană are Slavia Praga în palmares, incluzându-le pe cele 13 cucerite în Cehoslovacia şi pe cel din campionatul Bohemia în 1913. Are trei câştigate în ultimele patru sezoane

4 golurişi 9 pase decisive a reuşit Stanciu în 28 de meciuri disputate în acest campionat la Slavia (2 goluri şi 5 assisturi postpandemie). În total, a dat 4 goluri şi 11 pase decisive în 38 de partide

62 de goluria înscris în 32 de etape Slavia, cel mai bun atac, la egalitate cu Sparta şi Plzeň. Are şi cea mai ermetică defensivă, 11 goluri primite, şi a învins-o în două din trei derbyuri pe Plzeň

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Thriller pe cinste la Bergamo! Echipa lui Ștefan Radu, întoarsă după ce a condus cu 2-0, într-unul dintre meciurile-pop-corn ale campionatului

Nici Gigi Becali n-a făcut asta! Ole Gunnar Solskjaer, gest extrem în Manchester United - Sheffield

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1177177172317584
Christian Ciuca  •  25 Iunie 2020, 13:55

ei a cintat... a mimat si el acolosha... ca abar n-are ceha, o limba d-aia imposibil de inteles, el credea ca aia striga "nico stanciu stie folbal", nu "moartea spartei".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează