INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SLAVIA PRAGA

Stanciu, OUT de la Slavia Praga?! Cehii rămân fără finanțarea chineză și „tricolorul” va fi primul vândut

Articol de - Publicat sambata, 12 octombrie 2019 11:53

Ruptura diplomatică dintre Praga și Beijing ar avea ca efect retragerea companiilor chineze din Cehia. Inclusiv a proprietarului Slaviei, Sinobo Group. Și clubul ar urma să-și vândă jucătorii cei mai buni, cu cele mai mari salarii.

Ultimele vești sunt îngrijorătoare pentru Nicolae Stanciu. Slavia Praga, salvată de la faliment de chinezi în urmă cu patru ani și susținută continuu de atunci de companiile asiatice, ar putea rămâne fără susținere financiară.

Anunțul sumbru al președintelui Zeman

Scandalul politic dintre Praga și Beijing, ruptura diplomatică și anularea pactului dintre cele două orașe, care erau înfrățite până acum, aduce clubul ceh într-o situație fără ieșire.

Într-un interviu pentru televiziunea locală Barrandov, chiar președintele țării, Milos Zeman, a dezvăluit: „China răspunde cu represalii. Unele curse aeriene au fost mutate în Croația, iar finanțarea Slaviei Praga, investiția chineză cu cel mai mare succes în țara noastră, va fi stopată. Am admirat creșterea acestui club, performanțele sale”. Zeman e convins că Sinobo Group, proprietarul grupării din noiembrie 2018, va renunța în curând.

„Nimic nu va schimba această evaluare în viitor”

Jaroslav Tvrdík, președintele grupării, nu a confirmat acest scenariu sumbru, dar nici nu l-a dezmințit. S-a mulțumit la un comentariu pe Twitter, într-o notă optimistă: „Îi mulțumim lui Milos Zeman pentru aprecieri și sprijin. Cred că nimic nu va schimba această evaluare în viitor”.

Totuși, amenințarea viitorului Slaviei e reală. Fără bani, clubul praghez și-ar putea vinde cei mai importanți jucători, cu cele mai mari salarii. Iar Stanciu, plătit cu un milion de euro anual, este unul dintre ei!

China nu se joacă!

Ruptura dintre chinezi și cehi s-a produs după ce Zdenek Hrib, primarul din Praga, și-a manifestat publicul sprijinul față de Tibet și Taiwan, ambele în conflict cu China. Chinezii nu tolerează astfel de ieșiri din partea partenerilor. Recent, Daryl Morey, managerul echipei Houston Rockets, a postat pe contul său de Twitter: „Luptați pentru libertate, solidari cu Hong Kong”

Mesajul i-a enervat pe chinezi care au amenințat cu ruperea contractului de drepturi TV pentru meciurile din NBA. Unul în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru următorii cinci ani! Au anunțat deja că meciurile lui Houston nu vor mai fi transmise, iar Reuters scrie că Nike a retras deja de pe piață adidașii, tricourile și alte mărfuri care purta sigla „rachetelor”.

Citește și:

Nicolae Stanciu, despre problema retragerii sale: „I-am spus lui Contra că ar fi mai ok să nu vin la națională”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
deusdat
deusdat  •  12 Octombrie 2019, 20:57

Tibetul nu e ”în conflict” cu China. E ”în” China.

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  12 Octombrie 2019, 17:00

Deci echipa care a oprit Clujul din a intra in Liga Shampionilor e acum in suferinta financiara? echipe romanesti flashbacks

1177177172317584
Christian Ciuca  •  12 Octombrie 2019, 16:51

bluff ciampainez, nu pleaca aia de la malai poti sa-i bati.... pun pariu ca nu pleaca nicaieri.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează