INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Stanciu primește sfaturi de la jurnaliștii din Belgia: "Chiar și un geniu poate învăța"

Stanciu, dansând ca un balerin în Kazahstan
Stanciu, dansând ca un balerin în Kazahstan

Articol de - Publicat miercuri, 19 octombrie 2016 00:00

Nicolae Stanciu a primit patru sfaturi de la Het Nieuwsblad, cotidianul flamand care i-a dat nota 9 la debut și 4 la ultimul meci, Anderlecht - Lokeren 1-0.

Pe 11 septembrie, la prima sa partidă în violet, Stanciu îi impresiona pe ziariștii bruxellezi. Chiar dacă nici nu marcase, nici nu pasase decisiv. Pentru Het Nieuwsblad, cel mai scump jucător cumpărat vreodată în Belgia era MVP la 3-2 cu Charleroi. Singurul notat cu 9.

După 36 de zile, fără gol și cu 3 assisturi în 8 meciuri, același cotidian flamand îl considera cel mai slab la 1-0 cu Lokeren. Unicul cu nota 4!

"E un mare fotbalist"

Ieri, Jurgen Geril, reporterul care scrie zi de zi despre Anderlecht pentru HN, și-a deschis articolul cu o observație: "Nu ezit nici o clipă. Nicolae Stanciu e un mare fotbalist. Dar chiar și un geniu poate învăța". I-a atras atenția: "Dacă playmakerul lui Anderlecht vrea într-adevăr să erupă, trebuie să urmeze niște pași. Și va fi în probe până pe 31 decembrie".

Care sunt "cei patru pași"?

1. Să reziste la critici
"Gol și două assisturi la «națională», cu Armenia. De ce nu și la Anderlecht? Simplu, pentru că jocul României e conectat total la geniul lui Stanciu. În Belgia, el e obligat să facă și faza defensivă. Și să muncească. Dacă uită de apărare, intră în focul antrenorului, care nu-l cruță. Sfatul? Să reziste la critici".

2. "Motor" mai puternic
"La Steaua, ritmul și viteza nu erau la fel în fiecare săptămână. Aici, are non-stop curse de la un careu la altul. Pentru a combina apărarea eficientă și atacurile strălucitoare, românul are nevoie de un «motor» mai puternic".

"Doar Scifo a așteptat mai mult în 40 de ani"

3. Să se gândească mai puțin la goluri
"Știm ce ținte are un playmaker la Anderlecht. Iar Stanciu n-are niciun gol în 8 meciuri. Și doar trei pase decisive. În ultimii 40 de ani, doar Scifo a așteptat mai mult decât el prima sa reușită: a înscris la a 11-a partidă. Vedete ca Lozano, Degryse, Zetterberg sau Stoica au punctat mult mai devreme. Se vede că Stanciu caută poarta din prima clipă. Poate, dacă nu se mai gândește atât de mult la goluri, va marca mai repede".

4. Să scape de presiunea celor 10 milioane
"Jucătorul spune că, pe gazon, uită cât a plătit Anderlecht în schimbul lui. Și că acele 10 milioane sunt doar o sursă de motivație. Însă, inconștient, aceste cuvinte îi apar mereu în minte: «Cel mai scump jucător cumpărat în istoria campionatului belgian!». Nu va fi altul mai scump în această iarnă. Va mai trece ceva timp, așa că trebuie să se obișnuiască iute".

"Cineva de la Anderlecht l-a plăcut foarte mult pe Stanciu. Dai zece milioane doar pe un jucător de superclasă. Un noroc extraordinar"
Victor Pițurcă, fost selecționer al "naționalei"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
549201191912884
Danny Caroll  •  19 Octombrie 2016, 10:45

Geniu. Ahahahahhaahhahahaaa

Vezi toate comentariile (1)
Comentează