INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LAZIO ROMA

Ștefan Radu, adio Cupa Italiei! A primit cea mai mare sancţiune din carieră + numărul enorm de cartonașe galbene luate în 11 ani la Lazio Roma

Ștefan Radu are 335 de meciuri în tricoul lui Lazio Roma, foto: Guliver/gettyimages.com
Ștefan Radu are 335 de meciuri în tricoul lui Lazio Roma, foto: Guliver/gettyimages.com

Articol de - Publicat sambata, 02 februarie 2019 11:06

Ştefan Radu ratează 4 jocuri în urma eliminării de joi, din "sfertul" de Cupa Italiei cu Inter Milano, plătind pentru cuvintele jignitoare repetate şi mâna în piept pusă arbitrului. A ajuns la 21 de partide de suspendare la Lazio Roma.

Lazio Roma s-a calificat joi dramatic în semifinalele Cupei Italiei, 1-1 după 120 de minute, 5-4 după penalty-uri, dar pentru Ştefan Radu competiţia s-a terminat în acest sezon.

4 etape va sta pe bară

Nici dacă echipa lui Simone Inzaghi va juca finala, fundaşul român în vârstă de 32 de ani nu mai poate juca.

Şi-a aflat vineri seară pedeapsa pentru criza de nervi din finalul prelungirilor, când a protestat la penaltyul acordat lui Inter Milano şi a fost eliminat de arbitrul Abisso. Patru etape va sta pe bară, cea mai drastică sancţiune din carieră!

Ștefan Radu, cap în gură lui Simplicio

"A contestat vehement decizia centralului, strigând la adresa lui o frază de nereprodus şi, pentru că, după ce a primit cartonaşul roşu, l-a împins uşor pe arbitru, punându-i un braţ în piept", sună justificarea Comisiei de Disciplină.

Ștefan Radu mai fusese suspendat trei meciuri în Serie A, în martie 2011, după un alt gest huliganic: l-a lovit cu capul în gură pe Simplicio în finalul unui derby cu AS Roma.

În total, de la transferul în Italia acum 11 ani, apărătorul capitolinilor a adunat 21 de meciuri de suspendare, din cauza cartonaşelor sau a eliminărilor.

83 de cartonaşe galbeneşi 5 roşii, dintre care două direct, a primit Ştefan Radu în Italia, în 11 ani, în 335 de meciuri. La Dinamo, nu a fost niciodată eliminat în 73 de partide

63 de cartonașe galbeneare Giorgio Chiellini, în 13 sezoane la Juventus Torino, el evoluând în 374 de meciuri! Spre deosebire de Radu, Chiellini are o singură eliminare directă, cu roșu, și una cu roșu făcut din două galbene!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
967516593280868
Vlad Ioan  •  02 Februarie 2019, 16:01
Postat de tristan pe 02 Februarie 2019, 12:34

Nu ma interesează S Radu. Atâta timp cât refuza națională nu vad rostul sa l popularizati.. Omul joaca fotbal pt el și italieni, nicidecum pt romani. În rest ii doresc tot binele din lume.

Nu te mai uita daca nu te intereseaza. Poate intereseaza pe altii.

bazinga
bazinga  •  02 Februarie 2019, 15:32

Sa-mi fie cu iartare,dar toata cariera lui a fost un cotonogar odios si un rudiment absolut!

tristan
tristan  •  02 Februarie 2019, 12:34

Nu ma interesează S Radu. Atâta timp cât refuza națională nu vad rostul sa l popularizati.. Omul joaca fotbal pt el și italieni, nicidecum pt romani. În rest ii doresc tot binele din lume.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează