INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Motivul pentru care Ștefan Radu a renunțat la naționala României: „Ăsta e adevărul, nu regret deloc” + „Atunci am vrut să mă retrag de tot”

Motivul pentru care Ștefan Radu nu a mai venit la echipa națională
Motivul pentru care Ștefan Radu nu a mai venit la echipa națională

Articol de - Publicat sambata, 10 aprilie 2021 10:30 / Actualizat sambata, 10 aprilie 2021 12:47

Ștefan Radu e gata să mai adauge o prezență la recordul de 402 meciuri pentru Lazio mâine, în deplasarea de la Verona. Fundașul român de 34 de ani a acordat un interviu-eveniment publicat de site-ul clubului italian în care amintește din nou motivele despărțirii de naționala României, răspunzând indirect și provocării fostului său coleg Pulhac, care a spus că „Il Boss” nu mai e interesat de selecționata României.

„E adevărat, Lazio este echipa mea națională. Am decis să mă dedic cu totul formației mele de club din motive care țin de sănătate. Nu regret deloc acest lucru și consider că a fost alegerea corectă. Pentru Lazio sunt dispus la orice sacrificiu, de aceea am renunțat să joc pentru țara mea. Aici sunt suporteri fantastici și mă cutremur când îmi amintesc cum era înainte de pandemie. În sezonul trecut, Olimpico era plin meci de meci. Este un stadion foarte primitor”, a declarat Radu.

Ștefan Radu: „Prefer să joc în centru”

Ștefan a dezvăluit încă o dată ce înseamnă să fii jucătorul cu cele mai multe partide la Lazio: „Nu ținteam recordul, știam că Beppe Favalli avea 400 de jocuri, dar nu mi-am spus niciodată că trebuie să-l întrec. Nu m-am gândit decât să joc meci de meci. În fotbal e altceva, complet diferit de normal, n-ai nevoie să fii obsedat să dobori recorduri. Nu mi-aș fi imaginat vreodată să reușesc asta și sunt mândru de performanță”

Stoperul biancolest a spus că se simte cel mai bine în centrul apărării, deși multă vreme a fost mutat în banda stângă: „Acolo mi-am început cariera și e postul preferat, mă simt foarte bine”.

A vrut să se lase după moartea tatălui!

"Il Boss" a avut și un mare moment de cumpănă, când i s-a prăpădit tatăl. Se roagă mereu în memoria lui la Catania: „A fost un moment delicat, au trecut 10 ani de-atunci. Când mi-am pierdut tatăl a fost cel mai dureros din viața mea. Nu mă ascund, m-am gândit chiar să mă retrag. Am trăit un șoc”. Radu n-a uitat nici că i-a dat gol omonimului său, aflat în poarta Grifonului genovez, Andrei Ionuț: „A fost ciudat, dar m-a motivat mai tare să-l am în față ca adversar. Am șutat tare și am marcat”.

Episodul a avut loc pe 29 septembrie 2019, într-o victorie (4-0) pe Olimpico în Serie A. Fane nu se gândește încă la momentul când își va agăța ghetele în cui: „Trăiesc clipa. Mai am destulă dorință de a juca și nu-mi imaginez ziua retragerii. Doar mă concentrez să joc și să mă antrenez bine”.

Îmi amintesc bine cum eram când am venit la Lazio, un puști speriat. Veneam în altă țară, eram singur, dar am avut norocul să găsesc colegi ce m-au primit foarte bine și încet-încet am devenit unul din familie. Victoria de la debut cu Fiorentina m-a motivat pentru viitor. Pandev și Kolarov m-au învățat multe și m-au ajutat să mă integrez mai repede

Copiii mei plâng când trebuie să plecăm din Roma în vacanță. Aici e casa lor, s-au născut la Roma. Trebuie să le aduc mereu ceva din deplasări. Mi-amintesc că, într-o zi, când erau mici, am găsit magazinele din duty-free închise și s-au supărat. Au plâns toată ziua. Au crescut între timp și înțeleg adevăratele valori ale vieții
- Ștefan Radu, fundaș Lazio

VIDEO Dezvăluire incredibilă făcută de Borcea: „Hai să vă spun eu cum l-am vândut pe Ștefan Radu!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Constantin Budescu vrea la Jocurile Olimpice » Assist magistral în Arabia Saudită

Radu Drăgușin a semnat până în 2025: „Asta arată cât de mult credem în el!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (80)
1000178413349421
Adrian George  •  13 Aprilie 2021, 12:31
Postat de 1745flo pe 10 Aprilie 2021, 18:01

Si pe bună dreptate! Cu ce era Raț peste el in afară de pile?

problema e ca a fost chemat pentru 2 meciuri ..unul erea cu franta iar celalalt nu mi-l mai amintesc iar in teren pe postul lui si al lui rat a jucat latovlevlici care saracul doar dadea cu stangul in dreptul...a fost un dezastru in ambele meciuri in timp ce lui radu nu i sau acordat nici macar 5 minute pe finall..acum ia ganditiva oare de ce sa nu renunte la nationala cand pierdea meciuri la lazzio din cauza ca venea la nationala si u erea bagat un minut?jucau toate petardele care trebuiau vandute ca si acum...acelasi lucru se intampla

irefutabil
irefutabil  •  11 Aprilie 2021, 01:41
Postat de sioux1975 pe 10 Aprilie 2021, 22:05

Ai cautat de Favalli, este?:) recunoaste ca nu prea l'ai vazut jucand. M'am convins.

Ce coincidenta. Si eu as zice la fel cu tine :)) pe Stefan la nationala sunt aproape sigur ca nu l-ai vazut. Tot am cateva zeci de meciuri vazute si cu Favalli si cu Stefan si nici unul nu m-a dat pe spate. Dar primul era clar superior. Si in caz ca zici ca e opinia mea subiectiva, ti-am aratat si nivelul la care au jucat fiecare. Asta mic al tau n-a jucat niciodata la o echipa cu pretentii la titlu sau trofee europene.

sioux1975
sioux1975  •  10 Aprilie 2021, 22:05
Postat de irefutabil pe 10 Aprilie 2021, 16:08

Nu prea cred ca intelegi logica mea ca sa o poti urma. Altfel nu ai compara pe unul ca Favalli care se batea la titlu cand Serie A era la apogeu si care a luat Champions league, chiar si la batranete ca rezerva, cu un fotbalist de nivel mediocru caruia ii poti numara pe degetele de la o mana toate meciurile jucate in Champions League in intreaga cariera. Inteleg ca incerci sa il umfli pe Stefan, dar cu asa comparatii ridicole nu o sa reusesti. El nici nu poate visa la o cariera cum a avut Favalli. Si Favalli nici nu e vreo mare legenda la italieni, asta spune tot.

Ai cautat de Favalli, este?:) recunoaste ca nu prea l'ai vazut jucand. M'am convins.

Vezi toate comentariile (80)
Comentează