INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LAZIO

FOTO Ștefan Radu a plâns în fața galeriei » Scenografie emoționantă de adio în peluza lui Lazio, la ultimul meci al românului pe „Olimpico”

La meciul cu Cremonese, din penultima etapă de Serie A, galeria lui Lazio a pregătit o scenografie impresionantă dedicată lui Ștefan Radu (36 de ani). Este ultima apariție a fundașului central pe „Olimpico” în calitate de jucător. +37   FOTO
La meciul cu Cremonese, din penultima etapă de Serie A, galeria lui Lazio a pregătit o scenografie impresionantă dedicată lui Ștefan Radu (36 de ani). Este ultima apariție a fundașului central pe „Olimpico” în calitate de jucător.

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2023 19:56 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 20:57

La meciul cu Cremonese, început la ora 19:00, din penultima etapă de Serie A, galeria lui Lazio a pregătit o scenografie impresionantă dedicată lui Ștefan Radu (36 de ani). Este ultima apariție a fundașului central pe „Olimpico” în calitate de jucător.

Ștefan Radu a ajuns la Roma în vara lui 2008, un transfer de aproape 5 milioane de euro de la Dinamo. Ce a urmat reprezintă o parte de istorie. Fundașul român are cele mai multe apariții pentru Lazio, iar fanii îl consideră un erou.

Ștefan Radu, cinând alături de prieteni la Munchen / Sursă foto: Instagram@ Robert Văduva
Ștefan Radu, pe aeroport, la plecarea spre Germania / Sursă foto: Instagram
+33 FOTO

La ultimul meci pe „Olimpico”, galeria i-a pregătit un mesaj special: „15 ani de bătălii cu vulturul pe piept. Un luptător, unul dintre noi! Ștefan Radu, cu Lazio pentru totdeauna”.

VIDEO. Ștefan Radu, emoționat până la lacrimi de scenografia fanilor lui Lazio

Radu a fost chemat în fața Peluzei. Nu și-a putut reține lacrimile în momentul în care fanii îi scandau numele, iar șefii galeriei au coborât pentru a-l îmbrățișa.

Ștefan Radu, aplaudat la scene deschisă

Sarri l-a trimis în teren în primul minut al prelungirilor, la scorul de 3-2. Colegii, staff-ul și întreaga asistență l-au aplaudat în picioare pe Ștefan Radu. Fundașul român a preluat și banderola. 

Partida s-a încheiat cu fotbaliștii lui Lazio strânși în jurul lui Ștefan Radu și cu cei peste 60.000 de spectatori scandându-i numele. A fost purtat pe brațe de colegi.

Ștefan Radu, două recorduri în tricoul lui Lazio

În cei 15 ani petrecuți pe Stadio Olimpico, Ștefan Radu a bătut două recorduri:

  • Cele mai multe meciuri din istoria lui Lazio, în toate competițiile (426), depășind performanța fostului căpitan lazial Giuseppe Favalli (401).
  • Cele mai multe partide în Serie A (348). L-a întrecut pe Aldo Puccinelli (319), record ce rezista din 1955!

Ștefan Radu, la fel ca Simone Inzaghi și Cristi Chivu

La un moment dat, presa italiană a speculat că Radu va primi un post în administrația clubului. Dar site-ul „La Lazio Siamo Noi” susține acum că jucătorul în vârstă de 36 de ani se va retrage la sfârșitul stagiunii și va începe cariera de antrenor chiar la Academia biancocelesta.

Va fi tehnician la o echipă de juniori, cum s-a întâmplat în trecut și cu foștii lui coechipieri laziali Simone Inzaghi și Tommaso Rocchi. La fel a pornit și Cristi Chivu în 2018 la Inter Milano, ultimul său club.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Specialist în promovări! Laszlo Boloni a dus-o pe Nancy de două ori în Ligue 1 » Acum, e aproape să repete performanța cu Metz

Sergio Rico, portarul lui PSG, în stare gravă după ce a căzut de pe cal » A fost transportat la spital cu elicopterul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
radumatei
radumatei  •  29 Mai 2023, 10:50

Sunt unii care confundă gașca de manelari inculți păstorită de federali veroși numită, în lipsa unui termen mai bun, „naționala României” cu România însăși. Fiind, în consecință, scandalizați că Ștefan Radu „a refuzat România”, a „întors spatele României” și alte grozăvii de genul ăsta izvorâte, desigur, din ignoranță. Domnilor, în ultimii 15 ani cel care a reprezentat România cu cinste a fost tocmai Ștefan Radu, iar cei care au făcut țara de rușine cu fiecare ocazie au fost membrii găștii de mai sus, pe care nu pot s-o scriu altfel decât între ghilimele, „naționala”.

brera30
brera30  •  29 Mai 2023, 10:35
Postat de dragna pe 28 Mai 2023, 22:00

Nu cred ca baiatul merita un articol in presa din Romania. Pentru romani este doar baiatul care a refuzat nationala de atatea ori.

Ce au sarit toți naționaliștii pe aici sa-l critice pe Radu. Daca nu era bun, nu îl țineau italienii 15 ani la Lazio, simplu. Asta e, va convine sau nu, Radu este foarte apreciat la Lazio. La cat a fost batjocorit de presa aservita unui anumit patron, foarte bine a făcut va mu a mai venit la Naționala. Eu făceam la fel, la câte combinații se fac la toate nou….Naționala a fost amanetată de cele 2 familii și rudele lor, simplu. Sa nu uitam cum și Markovic a pățit la fel, câta in timpul unui meci al Naționalei. Comentatorul trustului Pro, fieful lui GG, și-a batut joc de el in direct, fără a mai respecta niciun fel de deontologie profesională și imparțialitate, mai sunt cazuri. Asta mi-a venit in minte acum.

alessyo49
alessyo49  •  29 Mai 2023, 10:34

Respect Stefan Radu, ne-ai facut mandri ca suntem romani! Felicitari pentru o cariera impresionanta!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează