INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

EXCLUSIV A refuzat oferta de la Rapid și va juca la Gaziantep, sub comanda lui Marius Șumudică: „Este exact atacantul pe care-l vreau!”

Denis Drăguș a refuzat oferta de la Rapid și va juca la Gaziantep, sub comanda lui Marius Șumudică (foto: Imago)
Denis Drăguș a refuzat oferta de la Rapid și va juca la Gaziantep, sub comanda lui Marius Șumudică (foto: Imago)

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 15:01 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 15:26

Marius Șumudică e foarte aproape să-l ia pe Denis Drăguș, 24 de ani, la Gaziantep. A mai rămas doar ca Standard să confirme că e de acord să-l împrumute pe român în Turcia până în vara anului următor.

Marius Șumudică abia a preluat postul de antrenor al lui Gaziantep și continuă campania de întărire a lotului. Gaziantep e pe ultimul loc în liga turcă, iar Șumi a acceptat jobul numai după ce conducerea clubului i-a garantat că-i va oferi achizițiile dorite.

Edi Iordănescu, toate declarațiile înaintea meciului vital România - Kosovo: „Vă spun cu mâna pe inimă! E principalul motiv pentru care nu reușim”
ROMÂNIA - KOSOVO
Edi Iordănescu, toate declarațiile înaintea meciului vital România - Kosovo: „Vă spun cu mâna pe inimă! E principalul motiv pentru care nu reușim”

Așa cum a procedat și în mandatele pe care le-a mai avut în Turcia și în Arabia Saudită, Șumudică apelează la români și de data aceasta. Pentru atac, turcii negociază pentru împrumutarea lui Denis Drăguș până la sfârșitul acestui sezon. La Gaziantep fusese propus și Compagno, însă italianul de la FCSB ar fi fost scump.

Transferul lui Denis Drăguș de la Standard Liege la Gaziantep ar putea fi oficializat în câteva ore

Antrenorul român explică de ce îl consideră pe Denis soluția perfectă: "Cu tot respectul pentru Compagno și pentru ceea ce a realizat el la FCSB, eu prefer un alt tip de fotbalist, un atacant rapid, care să atace spațiile, nu un pivot. Drăguș este exact jucătorul pe care mi-l doresc aici", a spus Șumudică pentru GSP.RO.

Tratativele dintre cluburi îl au implicat și pe Denis și au progresat în zilele acestea. A mai rămas doar ca Standard să confirme afacerea. Dacă belgienii acceptă în mod oficial pe parcursul zilei de azi, Drăguș va pleca mâine din Belgia către Turcia pentru a semna contractul.

Detaliile acordului: fotbalistul semnează prelungirea cu un an a contractului cu Standard, iar formația din Liege îl împrumută la Gaziantep până în vara anului următor.

Îl repară Marius  Șumudică pe Denis Drăguș?

În perioada precedentă pe care a petrecut-o la Gaziantep, Șumudică a reușit să-i revitalizeze cariera lui Alex Maxim. L-a adus din Germania, acolo unde mijlocașul ofensiv juca tot mai rar, și l-a ajutat să devină unul dintre playmakerii cei mai apreciați din campionatul turc.

30 de meciuria jucat Drăguș ca titular în ultimele patru sezoane și jumătate. A marcat 11 goluri

Drăguș are doar 24 de ani, deci ar trebui să mai poată fi repus pe picioare. Defectul major al lui: nu a mai evoluat în mod constant nicăieri din 2019, de când Viitorul l-a vândut la Standard. În sezonul acesta din Belgia, Denis a fost titular în patru meciuri, a mai intrat de două ori pe parcursul partidelor și a înscris un singur gol. 

În acești patru ani de când îl au sub contract, belgienii l-au împrumutat în două ocazii pe Drăguș. O dată l-au trimis la Crotone, în Serie A, apoi l-au dat la Genoa, în Serie B. Internaționalul român nu s-a putut impune nicăieri.

5 meciuri și două goluriare Drăguș în echipa națională de seniori. Contra l-a folosit pentru prima oară într-o partidă cu Serbia, în Liga Națiunilor, un joc încheiat la egalitate, 2-2. Avea doar 19 ani atunci și prindea un loc ca titular

De când a devenit selecționer, Edi Iordănescu a fost în permanență interesat de evoluția lui Denis, doar că nu l-a putut convoca fiindcă atacantul nu se impunea deloc la club. 

Iordănescu a discutat la începutul acestui an cu Gilardino, antrenorul lui Drăguș la Genoa. "Nu am ce să-i reproșez, doar că nu merită să joace" a fost răspunsul italianului despre tânărul român

VIDEO Edward Iordănescu, pus în gardă de Kosovo: „Ne așteaptă un duel mai greu decât cel cu Israel”

Citește și alte articole:

Marius Șumudică a vrut să transfere de la FCSB! De ce Gigi Becali nu a fost de acord cu oferta turcilor
GAZIANTEP
Marius Șumudică a vrut să transfere de la FCSB! De ce Gigi Becali nu a fost de acord cu oferta turcilor
Marius Șumudică le-a promis turcilor o schimbare radicală: „Veți vedea altceva!”
TURCIA
Marius Șumudică le-a promis turcilor o schimbare radicală: „Veți vedea altceva!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
cristishady
cristishady  •  11 Septembrie 2023, 18:12

Anul trecut a fost printre cei mai buni de la standard, doar ca acum au schimbat iar antrenorul și fiecare vine cu jucătorii săi.

fabulos
fabulos  •  11 Septembrie 2023, 17:10
Postat de Normal pe 11 Septembrie 2023, 16:41

De fapt ce fapte de arme a facut Dragus pana la 24 de ani ?

A fost antrenat de Rege. E produs scump.

balderis
balderis  •  11 Septembrie 2023, 17:09

Drăguș ar fi vrut să joace la Rapid, dar fiind într-o relație foarte proastă cu familia, evită cu orice preț să joace în România, pentru a sta departe de ei !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează