INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Șumudică nu voia inițial să-l aducă pe Maxim la Gaziantep: „Primul răspuns a fost: «Băi frate, nu l-aș lua, am înțeles că e un tip introvertit, ciudat»”

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de , - Publicat joi, 24 septembrie 2020 14:30 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 16:05

Într-un interviu exclusiv realizat în Turcia de corespondenții GSP și publicat în ediția de azi a Gazetei Sporturilor, Marius Șumudică (49 de ani) și-a exprimat mulțumirea față de transferul lui Alexandru Maxim (30 de ani) la echipa pe care o antrenează în Turcia, Gazişehir Gaziantep.

Antrenorul este încântat că a trecut peste o prejudecată și l-a luat în Turcia pe noul erou al naționalei, Alexandru Maxim. La fel ca selecționerul naționalei, Mirel Rădoi, și Șumudică avea despre fotbalist o impresie proastă, care s-a dovedit greșită.

- Cum ați ajuns să îl aduceți pe Maxim? Îl cunoșteați? 
- Bineînțeles că îl știam pe Alex ca jucător, dar nu-l cunoșteam personal. M-a apelat Cătălin Liță, agentul meu, și mi l-a propus. "Mă sună cineva din Germania. Vrei să-l luăm pe Maxim?". Primul răspuns a fost: "Băi frate, nu l-aș lua, am înțeles că e un tip introvertit, ciudat, e greu să-i intri sub piele. Eu sunt altfel și mi-e să nu intrăm în conflict". Liță a insistat: "Toată lumea își face impresia asta despre Maxim, dar eu cred că nu e așa". "Bine, dă-mi numărul de telefon ca să vorbesc cu el".

- Și cum au evoluat discuțiile?
- Nu mi-au trebuit decât zece minute. A fost așa... O atracție telefonică. Alex a spus "Coach, mâine vin să lucrez cu tine!". Eu i-am zis "Mâine te iau să fii jucătorul meu!". Când a ajuns în Gaziantep am mai avut o discuție de zece minute și de atunci Maxim face parte din lista copiilor mei. E un jucător extraordinar de deștept, e un lider cu speech. Îi lipsea echipa națională și mă bucur că l-am ajutat să revină acolo. A avut norocul să înregistreze și niște prestații OK la lot, a fost chiar bine cu Austria, când a marcat un gol superb. Acum are încredere. 

Și Rădoi a avut dubii

Chiar și selecționerul Mirel Rădoi a avut dubii în privința mijlocașului. După instalarea la naționala României, acesta și a luat toate informațiile legate de comportamentul lui Maxim și s-a dovedit că acesta nu este un „jucător problemă”.

După ce am devenit selecționer am adunat informații și auzisem că Maxim ar fi fost tupeist, lipsit de respect. L-am sunat pe Labbadia, primul lui antrenor din Germania. Mi-a spus "Vorbești despre alt fotbalist, Maxim pe care îl știu eu nu e deloc așa!". I-am povestit și lui Alex ce auzisem, dar numai după meciul cu Austria, că n-am vrut să creadă că-l judecam în funcție de niște bârfe.
Mirel Rădoi, selecționerul României

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

BARCELONA. Emoționant, tulburător! Lacrimile l-au copleșit pe Suarez la conferința de despărțire de Barça: „Mereu în sufletul meu”

FCSB - Slovan Liberec se vede în România! Ce post TV va transmite meciul din Europa League

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
anti.cioban
anti.cioban  •  24 Septembrie 2020, 17:05

Problema au fost strambele bagate de cioban si de verii puscariasi, de ciuda ca Maxim a plecat direct in Germania prin intermediul lui Marinescu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează