INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RIZE - SIVAS 0-0

Marius Șumudică, tot mai contestat în Turcia: „Trebuie demis după aceste declarații. Mesajul e clar: «Dați-mă afară! Mi-este dor de România»”

Marius Șumudică
foto: Imago
Marius Șumudică foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 28 februarie 2021 10:59 / Actualizat duminica, 28 februarie 2021 12:34

Marius Șumudică este atacat de același analist care-i anunțase plecarea de la Gaziantep. „Îmi place, încearcă să aplice un sistem, însă nu mai poate rămâne la Rize”, spune Rıdvan Dilmen.

Pentru a doua oară în acest an, Marius Șumudică produce valuri mari în Turcia. Și-a dat deja o dată demisia de la Rize în vestiar, după 0-2 cu Erzurum, acum sugerează, din nou, că ar putea renunța. 

Același analist TV care i-a prevestit demiterea îl atacă. „Nu este posibil ca antrenorul să mai lucreze la această echipă, după ceea ce a afirmat. Ar trebui concediat. Drumul său și al lui Rize trebuie să se despartă. 

Mie îmi place Șumudică, încearcă să aplice un anumit sistem de joc la echipele sale. Declarațiile lui sună interesant și înseamnă «Dați-mă afară! Mi-este dor de România». Cum nu poți să-i dai afară pe toți jucătorii, pe care antrenorul i-a criticat, renunți la tehnician”, a spus Ridvan Dilmen la emisiunea „100% Fotbal” de la NTV, de sâmbătă seară.

Șumudică: „Nici Mourinho n-ar avea succes la Rize”

Polemica a început după al șaselea meci fără victorie al lui Șumudică la Rize, 0-0 cu Sivas, meci în care a avut un om în plus din minutul 32. „Am avut succes la Gaziantep, am avut rezultate la Kayseri, dar nu cred că pot face același lucru la Rize. Ați zis că antrenorii de dinainte, Tomas, Unal Karama, Ismail Kartal, n-au fost buni, acum nici Șumudică nu e? Poate am uitat fotbalul! Dar cine ar trebui să vină ca să aibă succes? Nici Mourinho, dac-ar veni mâine aici, n-ar reuși”, s-a plâns tehnicianul de 49 de ani, aruncând vina pe jucătorii săi pentru prestația foarte slabă.

Șumudică: „Nu am tras un șut!”

„Nu beau, nu fumez, n-am alte vicii, doar fotbalul. Sunt departe de familie, adorm gândindu-mă la fotbal și la fel mă trezesc, însă, din nefericire, nu merge. Am avut superioritate 70 de minute, iar jucătorii mei n-au reușit un dribling, n-am tras un șut pe poartă. Ăsta nu-i un joc video, n-am joystick să-i ghidez și nu mai depinde de mine. Trec printr-o perioadă grea. Clubul e foarte bun, îmi asigură toate condițiile, investește în facilități. Dar uneori nu-i suficient”, s-a resemnat Șumudică.

Șumudică a avut probleme și la Gaziantep

Niciodată în cariera sa la cluburile din străinătate, Turcia, Arabia Saudită și Emirate (în țară nici atât) n-a pornit atât de prost: 6 meciuri fără succes în campionat, cu doar trei puncte obținute! O serie la fel de neagră, dar nu la debut, a avut la Gaziantep, cu patru remize și două eșecuri, între februarie și iunie 2020, însă atunci la mijloc fusese întreruperea provocată de pandemie. Acum, absențele lui Boldrin și Rémy și cazurile pozitive de COVID-19 nu-i pot fi mereu alibi. 

Am un contract. Dacă jucătorii, conducerea și fanii nu sunt mulțumiți de mine, ne putem așeza la masă și discutăm. 
- Marius Șumudică, antrenor Rizespor

Asta e Turcia și vei învăța unde și când să vorbești. În astfel de situații nu poți să împărtășești presei ce se întâmplă. Dacă vrei să pleci în Arabia sau oriunde în altă parte, du-te! 
- Ridvan Dilmen, analist turc, pe 10 ianuarie

Primele 6 meciuri „afară” ale lui Șumudică

EchipăVictoriiPuncte*Golaveraj
Gaziantep 3 11 11-11
Kayserispor  311 9-7
Al Shabab 2 9 7-5
Al-Shaab1 4 3-7
Rizespor 03-7

* Statistici doar pentru campionate.

Visul lui Ionuț Voicu: „Văd Rapidul în liga 1, cu Șumudică antrenor, pe noul stadion”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo, taxat de un fost mare fotbalist: „Transferul lui la Juventus, un eșec!” + „Nu se potrivește cu Pirlo”

VIDEO » Voleu cu călcâiul! Ai mai văzut un astfel de gol? Reușită senzațională în Anglia!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
sasesase
sasesase  •  28 Februarie 2021, 13:37

Ninel are “giaca “ Moncler!

bazinga
bazinga  •  28 Februarie 2021, 13:21

Cum sa lase Turcia fara vorbitor de portugheza la conferintele de presa de dupa meci, unde va mai fi circul de dupa meci garantat ? O pierdere ""inestimabila "' !Un bufon mai putin la Semiluna ! O caricatura de pseudoantrenor....Omul se compara cu Mou....si-a pierdut complet mintile !

1735457746481229
Alexandru Nica  •  28 Februarie 2021, 12:35

Ziarul lui Nea Ovi e CANCANSport.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează