INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Talismanul Mestalla » Cu Gâlcă jucător, Espanyol a cîștigat toate cele 3 meciuri jucate la Valencia

Costel, duel cu Milla (stînga) și Baraja într-un meci cu Valencia // Foto: Guliver/GettyImages
Costel, duel cu Milla (stînga) și Baraja într-un meci cu Valencia // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 12 februarie 2016 00:00

Paradoxal însă, după ce Costel s-a retras, catalanii au luat doar un punct în ultimele opt vizite în La Liga, grație remizei (2-2) din sezonul 2013-2014.

Gâlcă își joacă viitorul la Espanyol pe un stadion care i-a purtat noroc ca jucător al alb-albaștrilor. Pe Mestalla, Costel a bătut Valencia în toate cele trei vizite în Primera: 2-1 în martie 1999, la fel în ianuarie 2000 și tot la limită, 1-0, în martie 2001.

Mîine seară, va încerca să confirme statistica favorabilă în duelul cu un alt antrenor în pericol de a fi dat afară dacă nu va cîștiga, Gary Neville.

O victorie în ultimele 15 deplasări

Dar paradoxal, după retragerea lui Gâlcă, Mestalla a devenit un teritoriu aproape interzis pentru Espanyol, care s-a impus numai o dată pe terenul "liliecilor" în campionat, 2-1 în octombrie 2007! A fost singurul triumf în ultimele 15 deplasări la Valencia.

Limitîndu-ne însă la cele mai recente 8 vizite, catalanii au scos un egal și au cedat de 7 ori. Iar cel mai frecvent scor pierzător a fost 1-2!

"Ne așteaptă 15 finale pînă la sfîrșitul sezonului. Noi trebuie să scoatem echipa din criză, pentru că nu Mister se apără și nici nu înscrie goluri"
Alvaro, fundaș Espanyol

2 punctea obținut Gâlcă la Espanyol în La Liga în 2016. Gary Neville are al doilea cel mai prost bilanț în acest an, 3 puncte din tot atîtea remize

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează