INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPECIAL GSP

EXCLUSIV // VIDEO Părinții lui Denis Drăguș, apel disperat prin intermediul GSP: „Ajutați-l, vă rog! Suntem în depresie profundă! L-am pierdut, suntem devastați”

Mihai Drăguș, tatăl lui Denis Drăguș +40   FOTO
Mihai Drăguș, tatăl lui Denis Drăguș

Articol de - Publicat joi, 17 iunie 2021 07:56 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 09:47

Fostul atacant de la Dinamo și FC Argeș, Mihai Drăguș, 48 de ani, vorbește în premieră despre ruptura dintre fiul său și părinți, produsă după ce internaționalul Denis Drăguș, 21 de ani, a început relația cu actuala lui prietenă, Vanessa Mara.

- Domnule Drăguș, ultimele zile au adus o escaladare a conflictului din familia dumneavoastră, între Denis și părinți. Ce se întâmplă? 
- Sunt dărâmat psihic. Nici nu știu de unde să încep. Abia am revenit dintr-un scurt sejur petrecut cu tata în Grecia, unde am mers să-l însoțesc fiindcă mama nu s-a mai putut duce, fiind în cârje. Și am nimerit înapoi în mijlocul unui scandal monstruos, iscat după ce Denis și prietena lui nu ne-au chemat la botezul fiicei lor. Nepoata noastră! Soția le-a dat mesaje amândurora, le-a transmis "Lăsați-mă să vă iubesc și să particip și eu la bucuria voastră!". N-a primit niciun răspuns. Se pare că nu merită, în opinia lui Denis!

- În spațiul public au mai apărut în ultimii ani zvonuri privind relația fracturată cu fiul dumneavoastră, povestea a stat în penumbră, dar lucrurile au erupt acum după un mesaj pe care l-a postat pe Facebook verișoara lui Denis
- Bianca a scris ce a avut pe suflet, din proprie inițiativă. Noi, ca părinți, n-am avut nicio influență. Nu i-am sugerat nimic. Aș fi putut să ies și eu mai demult în public, dar împreună cu soția am vrut să ne protejăm copilul de un scandal uriaș și am preferat să suferim în tăcere. Trăim o dramă imensă. 

N-am cuvinte să vă descriu! Am ajuns însă într-un punct în care realmente nu mai suport s-o văd pe soția mea, mama lui Denis, cum plânge încontinuu, cum se consumă în fiecare secundă. Nu mai suport! Și nici nu mai dorim ca tăcerea noastră să fie interpretată drept vinovăție.

Povestea dureroasă a prăbușirii unui fotbalist de top. VIDEO INCREDIBIL » Părinții îl imploră în lacrimi să le vorbească, el răspunde: 
SPECIAL GSP
Povestea dureroasă a prăbușirii unui fotbalist de top. VIDEO INCREDIBIL » Părinții îl imploră în lacrimi să le vorbească, el răspunde: "Jigniri, teroare, circ, păcănele"

Mihai Drăguș: „Nu mai discută cu noi de doi ani și jumătate”

- E vorba despre relația lui Denis cu actuala lui prietenă, nu? 
- Da. Din momentul în care a început relația cu această fată, totul s-a prăbușit. Ajunsese la echipa națională mare, Contra l-a titularizat în Liga Națiunilor - îi mulțumesc pentru curaj și încredere! -, după care a început povestea cu Vanessa. Sunt aproape doi ani și jumătate de când Denis nu mai vrea să discute cu noi. Pe maică-sa n-a sunat-o nici măcar o dată în pandemie s-o întrebe dacă e bine, dacă are probleme. El a avut COVID în toamna lui 2020, soția i-a dat mesaje repetate să se intereseze cum se simte, i-a răspuns cu un sec "Sunt OK" și nimic în rest.

- Dar v-ați opus la început acestei legături sentimentale? 
- Într-adevăr, n-am fost de acord, fiindcă intuiam că îl va afecta negativ pe Denis din punct de vedere sportiv. Nu credeam că prima lui prietenă îi va deveni, probabil, și soție. I-am explicat că ar fi mai bine pentru drumul lui să aibă răbdare, să-și țină în frâu dragostea, să cultive o relație mai ponderată și să se focuseze pe fotbal. Dar el și-a schimbat radical obiectivul. A devenit prioritar s-o cucerească pe această fată, care s-a mutat imediat la Constanța și a început să ne blocheze orice comunicare cu Denis pe considerentul că nu încurajam relația. 

El o știa deja pe Vanessa, o dorea ca prietenă, e sora unui fost coleg de la ProLuceafărul, dar ea nici nu l-a băgat în seamă multă vreme. A stat cu un alt băiat cu care se iubea foarte tare, martor e Facebook-ul, după care, brusc, l-a abandonat și a sărit în brațele lui Denis exact când copilul prinsese avânt, iar cariera lui intrase pe un făgaș frumos, în ascensiune.

+36 FOTO

Mihai Drăguș: „Denis nu realizează ce greșeli fantastice comite”

 - Cum v-ați înțeles cu Denis înaintea acestui declic? 
- Formidabil! Era un băiat liniștit, ascultător, foarte credincios, nu era duminică în care să nu meargă la biserică. Pâinea lui Dumnezeu! Iar eu și soția ne bucuram așa de tare pentru el! Îl mai certam când venea vorba despre fotbal, am pus presiune mare pe el un timp, e adevărat!, dar ce părinte nu-și mustră copilul?. Mai ales că am fost un fotbalist care n-a trecut pe gazon ca gâsca prin apă și știam cu ce se mănâncă acest sport.

Părinții lui Denis Drăguș, apel disperat prin intermediul GSP: „Ajutați-l, vă rog! Suntem în depresie profundă! L-am pierdut, suntem devastați”
Mihai Drăguș, tatăl fotbalistului

- Sincer, l-ați bătut vreodată? 
- Niciodată, iar el vă poate confirma asta! L-am ajutat din toată ființa mea, i-am vorbit și despre bune, și despre rele, i-am arătat și pericolele, și avantajele, cu inima deschisă. Din păcate însă, el a preferat să apuce pe o cale greșită, trăiește într-o lume ruptă de realitate, iar dramatic și dureros e că încă nu realizează ce erori fantastice comite! Are senzația că păcălește fotbalul, dar, de fapt, se păcălește pe sine și, fără să-și dea seama, plătește un preț care nu merită, acela de a-și abandona părinții.

Mihai Drăguș: „Fata mi-a vorbit foarte urât și arogant” 

- Cu prietena lui ați avut însă vreun incident aspru? Mama fetei susține într-o postare pe Facebook că ați agresat-o. 
- A existat un episod de care nu sunt mândru, într-adevăr! Disperat de faptul că Denis nu mai voia să discute cu noi, am mers la Constanța să încerc o împăcare, inclusiv antrenorul Cătălin Anghel a vrut să ajute la o soluție pacifistă, dar acolo a apărut domnișoara cu o mașină. Mi-a vorbit foarte urât, arogant și sfidător, mi-am pierdut cumpătul, a urmat un schimb de replici mai dure și am sărit să o trag afară de la volan. Doar am prins-o de o mână, ea s-a smucit și ăsta a fost tot incidentul. 

De aici a dat-o în aberații cu bătaie, cu violuri, cu certificate IML, de te și închini! La sărbătoarea de Crăciun care a urmat, au venit însă amândoi la noi, mi-am cerut scuze, le-am spus că nu sunt un tip fixist și dacă Denis ține așa de mult la această relație, accept ca lucrurile să meargă înainte, pentru binele și liniștea familiei.

- Și reacția care a fost? 
- O puștoaică de 22 de ani a început să ne certe pe toți de la masă, oameni în vârstă, respectabili. A zis că ea nu poate ierta așa ușor, că are nevoie de timp. De aici încolo, situația a degenerat până la punctul actual. Asta fiindcă Denis i-a dat ei dreptate, convins că noi vrem să-i despărțim. Dar fata n-are absolut nicio vină în această dramă. 

E normal să-și dorească să-l țină pe băiat doar pentru ea. Problema e la Denis, că nu știe să se impună, să spună: "Dragă, OK, te iubesc, suntem împreună, facem copii, dar nu pot să-mi reneg părinții". E groaznic! Și eu am greșit când eram mai tânăr, se mai întâmplă, e de înțeles, dar n-am plecat niciodată cu picioarele de pe pământ.

Părinții lui Denis Drăguș, apel disperat prin intermediul GSP: „Ajutați-l, vă rog! Suntem în depresie profundă! L-am pierdut, suntem devastați”
Facsimil din ziar cu știrea despre nașterea lui Denis

Mihai Drăguș: „Întârzia la antrenamentele lui Standard”

 - Credeți că vânzarea lui intempestivă de la Viitorul la Standard Liege, în vara lui 2019, pe 1,8 milioane de euro, a avut legătură cu viața extrasportivă tulbure a lui Denis? 
- E posibil! Probabil, cei de la Viitorul au considerat că e mai bine să-l dea repede, chiar pe o sumă mai mică decât se spera la un moment dat, fiindcă exista riscul să nu mai încaseze nici atât din cauza problemelor apărute în viața lui Denis. Asta e ceea ce presupun. Nu mi-am permis să discut niciodată așa ceva cu domnul Hagi, un om providențial pentru fiul meu. 

Nu-mi explic altfel faptul că a fost vândut într-un moment de picaj, ilustrat și de faptul că exact în meciul anterior transferului și-a rupt tricoul de pe el de nervi, pentru că nu-i mai ieșea absolut nimic. 

Părinții lui Denis Drăguș, apel disperat prin intermediul GSP: „Ajutați-l, vă rog! Suntem în depresie profundă! L-am pierdut, suntem devastați”
Drăguș nu a jucat prea mult la Standard. Sursă foto: Imago

- Sunteți îngrijorat pentru cariera lui în cădere abruptă? 
- Am prevăzut ce se va întâmpla. L-am atenționat când a ajuns în Belgia că va trebui să muncească de zece ori mai mult. Nu l-a interesat. I s-a părut că a atins al nouălea cer. Mi-a dat doar un mesaj: «Uite, tată, că am reușit!». Ce-ai reușit, Denis? Un transfer bazat pe o formă de moment, care nu valorează mare lucru dacă nu e dublat de sudoare, echilibru și seriozitate. De fapt, el e într-un mare impas, pe care nu-l conștientizează. M-am speriat când am auzit că obișnuia să întârzie la antrenamentele de la Standard.

„Ne-a umilit și înjosit, suntem în depresie” 

- Cum așa? 
- Am aflat despre treaba asta când am mers o dată la Liege, într-o altă tentativă de a relua comunicarea cu el. Am fost cu un amic, fostul atacant al Stelei, Remus Safta, ne-a dat bilete la meci, abia l-am abordat apoi un pic după partidă, l-am îmbrățișat și stabiliserăm să ne vedem a doua zi, să stăm de vorbă, să mergem și la magazinul clubului ca să cumpăr niște suveniruri. Domnișoara era cu el și n-a mai vrut să-mi răspundă la telefon. M-am simțit umilit și înjosit. La fel se întâmplase și la finala Cupei României, pe care o câștigase cu Viitorul în 2019. 

- Acolo ce s-a întâmplat? 
- Am mers cu soția în zona vestiarelor după partidă, în speranța că, bucuros fiind, vom găsi împreună momentul să ne împrietenim. Am strigat la el, ne-a tratat efectiv cu fundul. Nu ne-a băgat în seamă. Am înnebunit! M-am urcat singur la volan și am început să rătăcesc în neștire pe șosea, fără nicio direcție. Noroc că m-a sunat soția și m-a rugat mult să mă întorc! Denis nu știe lucrurile astea, că are alte preocupări. Află acum ce suferință produce! Suntem în depresie profundă, m-am îngrășat îngrozitor, am peste 150 de kilograme și avem nevoie de asistență medicală pentru a trece peste aceste clipe de cumpănă.

Mihai Drăguș: „Plângem încontinuu” 

- Ce e în sufletul dumneavoastră când sunteți singur? 
- (Tăcere îndelungă) M-ați atins la punctul nevralgic! Cât mă vedeți de mare, nu-mi pot controla emoțiile. Plâng încontinuu când sunt singur. Mă mai surprinde și soția câteodată. Și ea e la fel. Și-ar fi dat viața pentru Denis, dar acum nu mai are nicio speranță că-l poate recâștiga. L-am pierdut pe fiul nostru. Suntem devastați! A remarcat și tatăl meu zilele astea, cât am fost în Grecia, că am devenit extrem de sensibil. 

Plâng din orice, foarte des. Mi se întâmplă, de exemplu, când văd pe stradă o familie unită sau vizionez un film în care apar părinți și copii într-o poveste frumoasă de viață. Realizez că îmi lipsește asta și cedez imediat. (Izbucnește în lacrimi). Mă scuzați! Dar nu mai pot! Nu mai pot.

Apel disperat către colegi și antrenori: „Ajutați-l, vă rog!”

Fostul atacant își leagă mai departe speranțele de colegii și antrenorii cu care lucrează fiul său: "Ne-a închis orice cale de comunicare, și-a schimbat și numărul de telefon, așa că îi rog pe coechipieri și pe profesorii săi să-l ajute mai departe în carieră ca să nu moară speranță. 

E mare păcat pentru talentul lui! Traversează un moment delicat uman și fotbalistic, are nevoie de sprijin pentru a trece peste acest impas".

Mesaj tulburător pentru Denis: „Îți doresc tot binele din lume!” 

Mihai Drăguș se uită în camera video ca și cum l-ar privi în ochi pe fiul său și-i transmite un mesaj tulburător: „Denis, te rog frumos, nu uita că suntem părinții tăi! Te-am iubit și te vom iubi mereu, până vom muri. Greșești acum și e normal să greșești, fiindcă ești tânăr. 

Și eu am greșit la rândul meu. Poate la un moment dat îți vei da seama de erorile pe care le faci. Și când îți vei da seama, poate vei juca și fotbal mai bine. Îți doresc tot binele din lume!".

Mihai Drăguș: „Denis i-a zis mamei să încetăm scandalurile, că se îmbolnăvește prietena lui”

Domnul Hagi l-a luat pe Denis la Academie când avea 13 ani și, ca părinte, am fost singurul caz acceptat în mod special să mă mut cu băiatul la Constanța. Aveam cazare și salariu de la club, ca să fiu aproape de copil, să nu resimtă abrupt ruptura de București, de casă, de amici.

Poate om fi și noi vinovați cu ceva. Nu știu! L-am întrebat și pe domnul Hagi dacă i se pare că am greșit cumva și mi-a zis: «Voi, ca părinți, ați făcut ce trebuia să faceți!». Am avut răbdare, ne-am înghițit în casă amarul, am stat în banca noastră, ne-am rugat în genunchi. Am fost umili. Dar nu vedem nicio ameliorare. Nu mai avem puterea să ne ascundem. Suntem distruși!

Pe 13 iunie a izbucnit acum tot acest scandal. Eu sunt născut pe 13 martie. Am locuit la numărul 13. Am cucerit titlul în Coreea de Sud purtând tricoul cu numărul 13, la fel ca Denis în anul exploziei lui la Viitorul. În 2013, într-o zi de 13, a obținut titlul de cel mai bun jucător la un turneu juvenil în Qatar, unde a fost premiat de Raul. Ce coincidențe enigmatice legate de cifra 13!" 

Știți ce i-a zis Denis mamei lui acum, când s-a declanșat tot acest vârtej? Că să încetăm cu atacurile, fiindcă se îmbolnăvește prietena lui! Păi, mama lui face oare scandal? Dar că mama se îmbolnăvește și trăiește un coșmar contează?

Casa noastră e plină de lumânări, candele, mir. Soția merge des la biserică, eu sunt după ea. Nu mai știe ce să facă pentru a-l aduce înapoi pe Denis. Nu-i cerem nimic, nu ne interesează banii ori să ne ajute cu ceva, avem propria afacere, o patiserie. N-aș vrea, în schimb, să dau mai multe amănunte despre familia prietenei lui. Ne dorim doar să putem vorbi cu fiul nostru

Le mulțumesc din suflet tuturor antrenorilor care au contribuit la creșterea lui Denis, de la Florin Gheorghiu, la Sf. Pantelimon, și Marcel Pigulea, la ProLuceafărul, până la Cătălin Anghel și domnul Hagi, care a avut cel mai semnificativ aport. Îmi închipui că pentru toți e o enigmă de nedezlegat cum s-a transformat radical Denis din copilul educat și respectuos în băiatul care-și reneagă azi părinții - Mihai Drăguș, tatăl lui Mihai Drăguș

VIDEO / Arhivă: Denis Drăguș a fost la restaurantul lui Salt Bae

Citește și:

EXCLUSIV Secretele unui declin: de ce s-a prăbușit unul dintre cei mai promițători fotbaliști români: „Jigniri, terorizări, circ, păcănele”

Conference League începe unde Stalin a deportat etnici români! FCSB merge într-un oraș aflat aproape de granița cu Mongolia și China

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (41)
gazistu
gazistu  •  17 Iunie 2021, 22:32

Denis....dute ma la ei sa vezi cve mai fac cas p[arintii tai...dute cu nevasta, cu copilul si vezi de ei ca le creapa inima, de dor si suparare!!! FOTBAL NU PREA JOCI SI ESTI TANAR...E PQCAT DE TINE.. DACA TI SE DUC BANII..STII CUM TE LASA sotia mult iubita.. cum lo parasit pe Nesu, Niculescu, etc

dobrin
dobrin  •  17 Iunie 2021, 18:26

Il bagasera si pe asta la Nationala pe pile. De parca nu erau de ajuns Ianis Hagi, George Ganea si Razvan Marin.

scorpions721
scorpions721  •  17 Iunie 2021, 16:46

***, se stie ! Cenzureaza tot. Presa din Coreea de Nord ia notite de la gsp

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează