INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Tătărușanu s-a destăinuit în presa italiană: "Ăsta e obiectivul meu"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 octombrie 2016 14:12

Ajuns la Fiorentina în 2014, Ciprian Tătărușanu a devenit titular incontestabil în echipa "violeților" pentru care a reușit să închidă poarta în 3 din cele 5 meciuri din acest sezon de Serie A.

Într-un interviu acordat publicației "Tuttosport", goalkeeper-ul în vârstă de 30 de ani a vorbit despre viața la Firenze.

"Am venit în fotbalul italian ca să cresc ca fotbalist. Dacă te antrenezi cu cei mai buni și apoi joci contra lor, e imposibil să nu progresezi".

Deși în vară s-a speculat intens pe marginea unei plecări a sa de pe "Artemio Franchi", "Gulliver" are planuri mari pentru viitor în tricoul violet: "Mi-ar plăcea să joc în Champions League și să câștig un trofeu cu Fiorentina. Anul acesta, obiectivul este să ajung cât mai departe în Europa League și Cupa Italiei și poate cu puțin noroc, să și câștig unul din trofee".

58 de meciuri are Ciprian Tătărușanu pentru Fiorentina în cele 3 sezoane petrecute la gruparea "viola"

Cu privire la actualul sezon de Serie A, portarul cu 39 de selecții în naționala României admite: "Juventus este clar cea mai puternică, dar cred ca noi, Napoli și Roma suntem echipe foarte bune care ne vom bate la locurile fruntașe".

Având concurență serioasă printre numele mari ce apară în Italia, Tătărușanu îi plasează pe Gianluigi Buffon și Joe Hart în topul goalkeeper-ilor din "Cizmă": "Hart a făcut performanță la Manchester City și va face cu siguranță și la Torino, cât despre Buffon, sunt sigur că e în primii trei portari ai lumii."

În încheiere, fostul portar al Stelei spune că nu cochetează cu visul de a marca un gol: "Meseria mea e să opresc goluri, nu să dau. Plus de asta, nu-mi place să visez lucruri imposibile".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  01 Octombrie 2016, 17:45

Gulliver parcă era Pantilimon...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează