INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  POVESTE

Un fost golgeter român acuză dur: „E corupție peste tot! Mi-au cerut 4.000 de mărci să joc. Îi chemau pe Cociș și Florescu în locul meu”

Lichioiu în tricoul celor de la Vorskla Poltava
Lichioiu în tricoul celor de la Vorskla Poltava

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 mai 2020 21:11

Fostul mijlocaș Cătălin Lichioiu (39 de ani) spune că România nu i-a oferit suficiente șanse de a se afirma.

Cătălin Lichioiu a lăsat o impresie bună în Republica Moldova, acolo unde a câștigat titlul de golgeter în 2005. Mijlocașul ofensiv a oferit un interviu incendiar în presa de peste Prut, pentru Moldfootball, în care afirmă că nu a primit un tratament corect din partea antrenorilor naționalei României.

Cum a ajuns în prima ligă din Moldova 

„Nu o să vă vină să credeți. Am întâlnit o moldoveancă în România și am început o relație. Am vrut să fiu mai aproape de ea așa că m-am decis să vin la Chișinău. Apoi a apărut o dorință să rămân, nu am mai vrut să mă întorc acasă. Mi-am continuat cariera în Moldova. Nu sunt foarte mulți care știu, dar primul meu club din Moldova a fost Petrocube. M-am antrenat aproape 6 luni cu ei și credeam că voi prinde un contract, dar au apărut niște probleme financiare. Un antrenor de acolo m-a recomandat la Nistru Otaci”, povestește Lichioiu.

De ce nu a mai revenit în România

„Am fost foarte dezamăgit de țara mea. Acolo e corupție peste tot. Am simțit asta prima dată când aveam 16 ani și jucam la Corvinul. Am avut un meci amical cu selecționata U19 a României. Am marcat două goluri, iar antrenorul a spus că mă place și că mă va convoca. Pentru asta trebuia să plătesc 4.000 de mărci germane. Asta m-a dezamăgit. Atunci am realizat că în România nu contează talentul, doar cât de bogați sunt părinții tăi”, a spus fostul fotbalist.

Un fost golgeter român acuză dur: „E corupție peste tot! Mi-au cerut 4.000 de mărci să joc. Îi chemau pe Cociș și Florescu în locul meu”

Invidios pe Cociș și Florescu 

Acesta a continuat: „Vă amintiți sezonul în care am devenit golgeterul campionatului? Am marcat mai multe goluri decât Cociș și Florescu la un loc, ei jucau la Șerif Tiraspol. Ei erau chemați constant la națională, eu nu. Cum e posibil așa ceva?! Când m-am dus acasă, la Brașov, am aprins televizorul, iar la știrile din sport îl prezentau pe Cociș drept cel mai bun marcator din Moldova... Am fost foarte nervos. Apoi am înțeles, ei aveau impresari mai buni. Din păcate, eu nu am avut astfel de oameni pe lângă mine”.

Cătălin Lichioiu, carieră legată de Moldova

Cătălin Lichioiu a avut o carieră cel puțin interesantă. A devenit profesionist în tricoul Tractorului Brașov, apoi a „fugit” în Republica Moldova, în căutarea iubirii. A marcat 19 goluri pentru Nistru Otaci, devenind golgeterul campionatului, și a prins un transfer la Vorskla Poltava. Au urmat alte aventuri la Vostok, Olimpia Bălți sau Kingston FC, în Canada.

250.000 de euroa fost cota maximă avută de Cătălin Lichioiu conform transfermarkt.de

VIDEO / Prim-ministrul Spaniei a dat undă verde revenirii LaLiga

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Alexandru Băluță este primul român care a revenit pe teren într-un meci oficial, după pauza provocată de coronavirus

Galatasaray i-a decis soarta lui Florin Andone » Ce se va întâmpla cu atacantul român

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
portardelegenda
portardelegenda  •  24 Mai 2020, 14:17

calitatea selectiei la juniori dupa cum se stie de mult timp este catastrofala . Cauza ,este incoerenta federatiei recte Burleanu, Stoichita ,Ticleanu , Geolgau etc , care nu-si inteleg menirea ,privind sectorul juvenil si bajbaie prin desisul conceptelor privind sectorul juvenil. ( Acum ceva timp tocau zeci de mii de euro prin Europa in cautarea talentelor cu pasaport romanesc ) Ar fi interesant sa vedem rezultatele unor cheltuieli aiurea prin Europa dat fiin faptul ca nu am vazut nici un talent descoperit prin metoda respectiva . Cat despre coruptia din sectorul juvenil nu are rost sa mai vorbim .

835108086928187
Francisc Dascal  •  24 Mai 2020, 12:14
Postat de Francisc Dascal pe 24 Mai 2020, 12:11

Stimabili Gsp. scrieti despre adevarate legende ale fotbalului romanesc,lasati anonimii .Sau sccrieti despre mine un articol ca puteam sa fiu peste "Maradona"daca aveam ...................

Nici nu am auzit despre acest jucator fenomenal pana astazi.

835108086928187
Francisc Dascal  •  24 Mai 2020, 12:11

Stimabili Gsp. scrieti despre adevarate legende ale fotbalului romanesc,lasati anonimii .Sau sccrieti despre mine un articol ca puteam sa fiu peste "Maradona"daca aveam ...................

Vezi toate comentariile (21)
Comentează