INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA ITALIEI / "SFERTURI" / INTER - LAZIO 1-1, 3-4 PEN.

UPDATE Ștefan Radu a primit o pedeapsă extrem de dură după ieșirea din Inter - Lazio

Adam Marusic și Ștefan Radu
foto: Guliver/Getty Images
Adam Marusic și Ștefan Radu foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2019 22:18

Fundaşul român Ștefan Radu şi-a stricat seara perfectă, fiind eliminat pentru proteste la penaltyul cu VAR ce a dus la loteria departajării. "Şi-a pierdut capul la ultima fază", scrie Gazzetta. Şi pierde semifinalele!

UPDATE ora 22:00

Ștefan Radu a primit o suspendare de 4 meciuri. Arbitrul înfruntării a consimțit în raport că fundașul român a folosit un limbaj nerespectuos și că l-a bruscat. 

 

Lazio s-a calificat dramatic în semifinalele Cupei Italiei, unde o va înfrunta pe Milan în dublă manşă, dar fără Ştefan Radu. Fundaşul român a făcut o criză de furie şi l-a insultat insistent pe arbitrul Abisso, fiind eliminat la ultima fază a prelungirilor. Avea oricum "galben" din minutul 73, pentru un fault asupra lui Candreva, şi va sta pe bară cel puţin două meciuri. Roşu văzuse şi Simone Inzaghi înaintea prelungirilor, tot pentru proteste!

"Maestru al diagonalelor"

Radu şi-a pătat astfel meciul aproape fără greşeală de pe "Meazza". Şi ar fi luat probabil mai mult decât 5,5, cât i-a dat Gazzetta dello Sport: "Maestru al diagonalelor, nu a ratat una. A anticipat bine acţiunile, i-a reuşit mai mereu. Apoi, la sfârşit, eliminarea pentru proteste, la acel 11 metri transformat de Icardi". Corriere dello Sport l-a notat mai generos, cu 6, şi a apreciat că "şi-a pierdut capul la penaltyul comis de Milinkovici-Savici. Nervi de gladiator", iar agenţia lalaziosiamonoi.it a notat că "Radu este concentrarea întruchipată în fundaş. Nu şi-a pierdut niciodată poziţia şi l-a ajutat pe Acerbi la dublaj în marcajul lui Icardi" şi i-a acordat nota 6,5.

Strakosha, două parade

Ştefan n-a fost singurul jucător trimis la cabine joi, numai că în cazul lui Asamoah centralul s-a sucit după ce a apelat la VAR şi ghanezul a rămas cu avertisment pentru faultul dur, pe gleznă, la Milinkovici-Savici. Care a comis apoi faultul prostesc la D'Ambrosio în ultima secundă. Fără el s-ar fi terminat 1-0, datorită golului lui Immobile. De la punctul fatidic au ratat Lautaro Martínez şi Nainggolan, intraţi pe parcurs, respectiv Durmisi. 

4 cartonaşe roşiia încasat Ştefan Radu în 335 de meciuri pentru Lazio. Ultima eliminare, pe 15 aprilie 2018, la 0-0 în derbyul cu AS Roma

3 calificări consecutiveîn semifinalele Cupei Italiei a reuşit Lazio, premieră în istoria clubului. A câştigat şase trofee, ultimul în 2012-2013

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
thebluestlion
thebluestlion  •  01 Februarie 2019, 14:56

335 de meciuri la Lazio. Un jucator pe care nu am știut să îl apreciem și ținem în sânul naționalei ăsteia care tremură la fiecare atac advers :(

cainele_leonidas
cainele_leonidas  •  01 Februarie 2019, 13:55

Stefan Radu este de departe cel mai bun fundas roman in activitate. Este singurul care a reusit ani la rand sa mentina nivelul si sa joace intr-una dintre cele mai bune ligi de fotbal din lume. Pe de alta parte, legat de meciul de aseara, e de inteles iesirea pe care a avut-o. Eu aveam Inter pe bilet la pariuri, dar ce s-a intamplat in ultimele 10 minute, a fost jaf la drumul mare. Un cartonas rosu transformat in galben, o lovitura libera (inexistenta) transformata in penalty... arbitraj intr-o singura directie, doar doar reuseste Inter sa egaleze. Urat.

magic4ever
magic4ever  •  01 Februarie 2019, 11:28
Postat de mountytoma pe 01 Februarie 2019, 10:31

la ce meci s-au uitat aia? radu laudatul era de pe alta planeta, nu stia ce cauta el in viata lui... dadea insa niste pase foarte precise inapoi :-)

Stefan Radu este unul cei mai buni fotbalisti de la Lazio si este foarte apreciat de antrenor si suporteri...tu sa te uiti la meciurile lui Stanciu din Arabia Saudita...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează