INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FOTBALIST

Vă mai aduceți aminte de "Micul Balaci"? Comoara lui Becali a plecat și din Irak: "Primele trei-patru echipe ar fi în prima jumătate a clasamentului la noi"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 iunie 2015 14:32

Ajuns la 27 de ani, Andrei Ionescu, mijlocașul despre care se spunea că e "Micul Balaci", iar Gigi Becali credea că va obține milioane bune de euro de pe urma lui, nu mai impresionează pe nimeni.

Fotbalistul a rezistat 22 de meciuri la Naft Al Janoob, o echipă din orașul Basra din Irak. Deși a reușit să marcheze și un gol, românul s-a despărțit de comun acord cu cei din conducerea formației irakiane.

"Ne-am calificat în play-off, sîntem pe locul doi, mai aveam trei meciuri de disputat, iar locul 1 duce în Asia Cup. Dar, am decis cu cei din conducere să încheiem colaborarea pe cale amiabilă. Campionatul se întrerupe pentru o lună și jumătate, pentru că urmează Ramadanul și deja îmi era foarte greu.

În opt luni am venit o singură dată în Europa. Este foarte cald în această perioadă, peste 45 grade, antrenamentele ar fi fost diferite acum și de aceea am decis să revin acasă. Sper ca echipa să se impună în aceste trei jocuri și să cîștige campionatul, le țin pumnii", a spus Ionescu citat de Digisport.

Fostul jucător al Stelei a povestit și cum a decis să meargă să joace în Irak: "Eu, după perioada din Ungaria, de la Ferencvaros, am făcut o operație. Perioada de transferuri în Europa expirase, iar agentul meu mi-a pus în față mai multe oferte, majoritatea din Asia. De exemplu, nu am avut recomandări prea bune despre Arabia Saudită, mai era ceva din Qatar, dar am decis să merg în Irak, mai ales că era o experiență nouă și pînă la urmă s-a dovedit a fi plăcută".

Andrei Ionescu a spus despre fotbalul irakian că e apropiat valoric cu cel din Liga 1 și recunoaște că nu-i pare rău de decizia de a juca acolo.

"A fost o surpiză mare și pentru mine. Stadioanele sînt pline, la derby-uri am avut și 25.000 de suporteri. Calitatea fotbalului este destul de bună, cred că primele trei-patru echipe din Irak ar fi în prima jumătate a clasamentului de la noi. Nu-mi pare rău de alegerea făcută.

Prima ligă are două grupe pe criterii geografice cu cîte 10 echipe, primele patru merg în play-off. Dacă voi fi întrebat, recomand cu plăcere Irakul, dar numai dacă poți trece ușor peste căldură și cultura lor", a mai spus Ionescu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  17 Iunie 2015, 17:53
Postat de randoom_._ pe 17 Iunie 2015, 15:07

interesant. la Steaua a preferat sa joace la echipa a doua vreo 2 ani numai sa isi incaseze salariu iar la irakieni a renuntat un doi. oricum,asta a dus la rang de arta foamea de bani a fotbalistilor. adevarul este ca muritor de foame nu mai poate ajunge,dar nici fotbalist nu mai poate fi numit.

foame de bani au cam toti romanii, cam toti oamenii, fii sincer si recunoaste asta mai ales intr-o societate (nu neaparat romaneasca) in care banul e ridicat la mare rang, in care fara bani nu prea poti sa supravietuiesti, la ce te astepti? si de ce condamni? asta e viata pe care o traim pe planeta asta in momentul asta. nu zic ca nu se poate si fara bani, se poate, dar fiind foarte greu, marea majoritate are foame de bani, pentru ca turma acolo este indreptata, si asa este tinuta sub control, cu foame de bani, foame de produse comerciale, si alte cateva tertipuri.

onduku
onduku  •  17 Iunie 2015, 16:06

Nici alea din Iran nu ar fi intre primele la noi. Andrei, te minti pe tine!

gabonne1982
gabonne1982  •  17 Iunie 2015, 15:36

am fi putut face o echipa intreaga de "mici Balaci" la cati s-au perindat prin Liga I de-a lungul anilor :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează