Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 18:27 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 19:17

Valentin Mihăilă, 23 de ani, a fost printre cei mai valoroși jucători ai Parmei la 2-2, 3-6 la penaltyuri cu Fiorentina în Cupa Italiei și la 3-3 în Serie B cu Palermo. În primul meci a pasat decisiv, în al doilea a marcat întâiul gol după mai mult de un an de așteptare. Veste bună și pentru selecționerul Edward Iordănescu.

„Acesta este în sfârșit Valentin Mihăilă?". Italienii se întreabă dacă atacantul și-a regăsit forma și drumul spre poartă care ar putea ajuta Parma să promoveze în Serie A după trei sezoane în liga secundă.

Ar fi, în același timp, și un semn bun pentru extrema în vârstă de 23 de ani. La finalul actualei stagiuni e Euro 2024. Și, pentru a avea garantat un loc în grupul de 23 de „tricolori" are nevoie de meciuri multe și de reușite.

„Prea mult timp de așteptare pentru un fotbalist cu calitățile lui Valentin Mihăilă”

Duminică, Mihăilă a marcat la 3-3 cu Palermo (în poarta adversă era Mirko Pigliacelli, fostul său coleg de la Craiova), a fost primul său gol după 463 de zile la Parma. Nu mai înscrisese din 2 septembrie 2022, de la 3-3 cu Genoa. Atunci, a fost MVP, cu gol și două assisturi.

Cum jucătorul evoluase bine și pe 6 decembrie, în "optimile" Cupei Italiei, pasând decisiv la 2-2, 3-6 în fața Fiorentinei, le-a atras atenția peninsularilor.

„Prea mult timp de așteptare pentru un fotbalist cu calitățile sale, mai ales dacă ținem cont de investiția făcută de președintele Kyle Krause în 2020, peste 9 milioane de euro oferite Craiovei", a comentat Parma Live.

Scandalul uriaș de la UEFA se extinde în Europa: „Minciună! Englezii au fabricat totul împotriva lui Ceferin!
UEFA
Scandalul uriaș de la UEFA se extinde în Europa: „Minciună! Englezii au fabricat totul împotriva lui Ceferin!" » Care e adevărul în cazul care-l include pe Răzvan Burleanu

„Îi va fi greu antrenorului Fabio Pecchia să nu-l folosească pe Valentin Mihăilă"

Site-ul local a atras atenția că „deși a demonstrat de mai multe ori ce poate realiza, Mihăilă nu a fost jucătorul într-adevăr decisiv pentru Parma, care să devină indispensabil. Poate și din cauza atâtor probleme fizice ce au împiedicat un randament constant, dar și pentru că băiatului i-a lipsit continuitatea în prestații".

Parma Live a observat însă că „în ultimele partide a fost determinant și contra Fiorentinei, și contra lui Palermo. În acest ritm, îi va fi greu antrenorului Fabio Pecchia să nu-l folosească".

Valentin Mihăilă înscrie la Parma din afara careului. La națională, din careu

Primul gol al lui Mihăilă în acest sezon a fost cu un șut de la marginea careului, puțin în afara suprafeței de pedeapsă. Parma Live a remarcat că „tricolorul" a reușit patru din cele cinci goluri în Serie B cu asemenea execuții, lansate dincolo de 16 metri. 

Ca o comparație, la națională are patru reușite. Prima superbă, șut de la 25 de metri chiar la debut, pe 25 martie 2021, la 3-2 cu Macedonia de Nord (preliminariile CM 2022). Apoi, toate cele trei din actuala campanie, „dublă" la 2-2 cu Elveția și 2-0 cu Kosovo, au fost din interiorul careului.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Nu vrea să rateze Euro! Avertizat de selecționer, George Pușcaș are două variante de transfer
TRANSFER
Nu vrea să rateze Euro! Avertizat de selecționer, George Pușcaș are două variante de transfer
Final de drum duminică pentru managerul lui Manchester United?! » Numele care l-ar putea înlocui pe Erik ten Hag
Manchester United - Bayern 0-1
Final de drum duminică pentru managerul lui Manchester United?! » Numele care l-ar putea înlocui pe Erik ten Hag

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”