INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Van der Elst despre românii din campionatul belgian: ”Stanciu nu e încă suficient de implicat în joc”

Stanciu nu i-a convins încă pe belgieni prin jocul său în tricoul lui Anderlecht
Stanciu nu i-a convins încă pe belgieni prin jocul său în tricoul lui Anderlecht

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2017 00:00

Van der Elst vorbește despre celelalte prezențe românești în campionatul belgian, Stanciu, Chipciu, Marin și Rednic, oameni pe care-i urmărește etapă de etapă în calitate de analist TV.

- Mister Van der Elst, cum vi s-au părut evoluțiile de până acum ale lui Stanciu?
- Așteptările sunt foarte mari de la el prin prisma investiției de 10 milioane de euro făcută de Anderlecht. Nu e ușor pentru el să se adapteze. Alt campionat, alți colegi, altă țară. S-au schimbat multe lucruri în viața lui într-un interval scurt de timp. A reușit câteva partide bune, dar încă nu e suficient de consistent și de prezent în joc. Dispare câteodată, nu e suficient de implicat. Ar trebui să preia mai mult controlul. Apare prea relaxat în anumite situații. E păcat, pentru că a arătat calitate, viziune, șut, mobilitate.

- Adică încă nu și-a expus personalitatea pe gazon?
- Exact! Are aptitudini de coordonator, vede bine fotbalul. L-am remarcat și la București, la meciul Stelei cu Manchester City, la care am venit în calitate de comentator. Chiar dacă a fost o mare diferență față de adversari, el a ieșit în evidență și chiar remarcam cu colegii de la microfon că poate fi o soluție interesantă pentru Anderlecht. La fel, în partida retur cu Zenit a inventat câteva pase remarcabile. Deci are calitate. Din păcate însă, caută de multe ori soluțiile cele mai complicate în locul unor variante simple și eficiente. Dacă i-aș da un sfat, acesta ar fi: joacă mai simplu și vei căpăta un plus de încredere!

"Anderlecht a plătit deocamdată doar talentul"

- Contează la impresia generală și aceste cifre ale lui, cu doar patru goluri și două pase pentru Anderlecht în campionat?
- Nu e suficient pentru calitățile lui. În acest moment, când antrenorul Rene Weiller are la dispoziție întreg lotul, Stanciu nu e printre titulari. A încercat să joace la început cu Stanciu în centru și Hanni în stânga, au schimbat apoi pozițiile, dar realitatea a demonstrat că nu sunt compatibili pe teren în același timp. Momentan Hanni e varianta preferată pentru primii 11. Anderlecht e încă și în Europa League, Stanciu are mai multe șanse să joace, dar după ce echipa va părăsi competiția va fi o concurență și mai puternică între el și Hanni. Deocamdată, senzația e că Anderlecht a plătit doar talentul, nu și posibilitățile lui Stanciu! E la echipă din august, a trecut destul timp pentru a începe să arate cu adevărat ce știe.

- Ar putea fi începutul unei crize pentru el?
- E dur spus criză. Fanii îl susțin, la fel staff-ul, antrenorul n-a vorbit niciodată despre Stanciu ca un semn de întrebare. E normal să-l încurajeze, pentru că Anderlecht a plătit o mulțime de bani și ar risca să-i piardă în scurt timp dacă nu-i oferă încredere jucătorului.

"Marin nu face lucruri prostești pe teren"

- Chipciu?
- E, oarecum, la fel ca Stanciu, în sensul că are momente în care te întrebi dacă mai este pe teren. Totuși, muncește foarte mult pe flancul drept, a devenit o certitudine printre titulari, dar și el mai trebuie să crească.

- Marin la Standard?
- E foarte tânăr, trage bine cu ambele picioare. L-am văzut cu Malines și cu Eupen, mi s-a părut un talent mare. Din păcate, Standard are însă un sezon rău, iar pentru un tânăr e dificil să se integreze la un club care are probleme și la echipă, și în jurul ei. Trebuie să lucreze mult pentru colegi, dar și să-și etaleze propriile posibilități, ceea ce la Liege e greu în acest moment. Am remarcat că e un bun recuperator și nu face niciodată lucruri prostești pe teren.

- Rednic a riscat când a ales Mouscron?
- Se știa de la începutul sezonului că Mouscron și Westerlo au loturile cu care le va fi cel mai greu să se mențină în prima divizie. E o provocare pentru Rednic, dar cred că a greșit când s-a pronunțat că e suficientă calitate pentru a rămâne în liga întâi. Va avea nevoie de un miracol, dar când nu iei niciun punct patru etape la rând, e complicat să te mai salvezi.

"Am jucat de câteva ori în România, cu Bruges și cu naționala. Am întâlnit de fiecare dată suporteri care puneau o presiune fantastică pe adversari. Asta va ajuta mult echipa la partida cu Danemarca, mai ales că danezii nu mai au o echipă de top mondial"
Van der Elst

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează