STRANIERI  ·  REVENIRE

Vezi primele poze cu Cristi Chivu purtînd cască de protecţie!

Cristi Chivu, Chivu, Inter +3 FOTO
Cristi Chivu, Chivu, Inter

Articol de — Joi, 11 Martie 2010, 00:00

Fundaşul lui Inter a testat protecţia specială la fotbal-tenis, lovind fără reţinere mingea cu capul. Într-o săptămînă aşteaptă acordul medicilor şi ar putea reintra pe 28 martie

Recuperarea lui Chivu merge extraordinar. Peste aşteptările medicilor care l-au operat acum două luni! Căpitanul "naţionalei" respectă graficul autoimpus şi numără zilele rămase pînă la noul început al carierei. După 9 săptămîni de la fractura de os parierat drept suferită în meciul cu Chievo, fundaşul român a apărut marţi la pregătirile lui Inter cu un look special. A inaugurat o cască neagră, "de antrenament", menită să-l elibereze total de orice reţinere.

"Chivu a testat-o la o partidă de fotbal-tenis şi a simţit din nou cum e să loveşti cu forţă şi convingere mingea cu capul. Impactul psihologic a fost bun şi rezultatele l-au mulţumit pe jucător", a notat "Gazzetta dello Sport". Următorul pas e controlul neurologic de miercuri, pe care îl face tot cu profesorul Giovanni Broggi, la Institutul Carlo Besta, unde a stat internat o săptămînă după operaţia de la Verona. Dacă va primi autorizarea, Cristi va putea exersa şi respingerile cu capul la centrări şi va mai trebui doar să-l convingă pe Mourinho să-l bage. Cu sau fără cască, poate chiar în jocul de pe "Olimpico", împotriva fostei echipe, AS Roma.

"E o veste bună. Eu am mai vorbit cu Chivu şi nu mă surprinde deloc. Ne aşteptam să revină atît de repede"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

I-au comandat model de joc
Deşi a zis că n-are nevoie de protecţie în urma operaţiei (foto), "Chivu se va folosi de cască măcar la primele jocuri, urmîndu-şi instinctul şi senzaţiile", scrie "Gazzetta dello Sport". Căpitanul "naţionalei" va purta însă un alt model, diferit de cel pentru antrenament. Iar ca să-l utilizeze, trebuie să ceară şi o derogare de la Ligă, nefiind un accesoriu clasic permis de regulament. "Nimeni nu-i va cere să facă pe eroul, după ce ar reuşi să revină miraculos în mai puţin de trei luni".

Ar prinde ultimele opt etape
Dacă totul decurge conform planificării, Chivu va reintra mai devreme de cele trei luni iniţial prognozate după operaţie. Pe lîngă duelul capital în lupta pentru titlu cu AS Roma, fundaşul român prinde încă 7 etape din Serie A. Dacă Inter va obţine calificarea în returul de marţi, la Londra cu Chelsea, poate reveni şi în Liga Campionilor în "sferturi", programate pe 30/31 martie şi 6/7 aprilie, dar şi în returul semifinalei de Cupa Italie, contra Fiorentinei.Dialog halucinant între un bărbat și o călugăriță: ”Tu ai nevastă, ai copii, ce-ți trebuie Elena?” Video

Libertatea

Comentarii (3)

 •  12 Martie 2010, 22:27

Multa sanatate Cristi , un exemplu de urmat..atat caracter cat si perseverenta

0nut  •  11 Martie 2010, 11:33

Multa sanatate si bafta , Cristi !!! Stim cu totii ca esti un luptator !!! Sper sa iei titlul cu Inter, iar peste vreo cativa ani poate-ti aduci aminte si de Universitatea Craiova, echipa ce te-a adus in fotbalul mare !!!

cristian_ilinca  •  11 Martie 2010, 08:05

Multa sanatate CRISTI.HAI CRAIOVA!

Vezi toate comentariile (3 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga

Leipzig - Hertha Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

St. Pauli - Heidenheim

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - Holstein Kiel

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Fortuna Dusseldorf - Schalke 04

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Hoffenheim - Koln

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga

Union Berlin - Mainz

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
21:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Padeborn

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1