INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

VIDEO Dinamo Moscova s-a impus cu 4-2 în derby-ul cu ŢSKA » Dan Petrescu: "Supervictorie! I-o dedic prietenului Gică Popescu!"

+1   FOTO
"Mai am un an şi jumătate contract la Dinamo, vreau să-l duc pînă la capăt", a spus Petrescu după meciul de ieri // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 10 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 martie 2014 23:33

Antrenorul, 46 de ani, ia cu asalt podiumul Rusiei. E pe 4, la un singur punct de Spartak şi de locul 3. "Popescu e într-un moment dificil, mă gîndesc la el", a spus Dan.

Un fost patron al lui Spartak, Andrei Cervicenko, mărturisea: "Dinamo e acum cea mai puternică echipă din Rusia. Şi are un antrenor, pe Dan Petrescu, care acţionează rapid şi zgomotos. Pe margine se agită ca un nebun, dar îşi motivează jucătorii ca nimeni altul, intră în ei în momentele dificile şi îi face să zboare".

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Ieri, Dan nu a fisurat pereţii vestiarului la pauză, cînd era 2-0 pentru ŢSKA. Din contră. "Le-am spus băieţilor: «Nu vă învinovăţesc de nimic. Aţi încercat, aţi jucat bine, însă am primit două goluri pe nişte greşeli. Vreau să nu renunţaţi! N-am pierdut nimic, mai e o repriză. Curaj, îi batem!»".

Confirmat de Jirkov: "Mister n-a urlat. A fost calm, ne-a zis doar să credem în noi. «Înscrieţi repede un gol şi ŢSKA va cădea!». Şi asta s-a întîmplat".

În 20 de minute (49-69), alb-albaştrii au marcat patru goluri: Kuranyi, Samba şi Jirkov două. Ultimul după o gravă eroare a portarului Akinfeev, care i-a pasat direct lui Jirkov, acesta a jonglat mingea peste goalkeeper şi a trimis-o în plasă.

"Supervictorie! I-o dedic prietenului Gică!", a exclamat Petrescu la sfîrşit. "Popescu e într-un moment dificil, mă gîndesc la el". Ruşii ştiau că Popescu a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare.

3 victorii consecutive are Petrescu în campionat cu Dinamo Moscova

6 goluri i-a marcat Dinamo lui ŢSKA în acest sezon: 2-0 tur, 4-2 retur

8 meciuri în deplasare are Dan cu Dinamo în ultimele 10 etape din Rusia

"Speram, îmi doream mult, dar nu credeam că vom mai întoarce scorul de la pauză. Băieţii mi-au depăşit aşteptările" (Dan Petrescu, antrenor Dinamo Moscova)

"Glorie lui Petrescu. Şi-a trezit echipa la viaţă, victoria este a lui. Iată o caracteristică definitorie a antrenorilor români. Mircea Lucescu e un alt bun exemplu" ( Evgheni Lovcev, fost internaţional rus, analist Sovieţki Sport)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Martie 2014, 17:22

Daca vrem sa nu mai avem fotbal corupt trebuie sa ne delimitam de hoti si de antrenori mediocri ...

gilos
gilos  •  10 Martie 2014, 12:58

E pacat ca Dan Petrescu isi asociaza numele cu Gica Popescu. Faptul ca nu cunoaste amanunte din Dopsarul Transferurilor nu-l absolva de vina. Cel mai bine pt el ar fi sa-si vada de cariera si sa se delimiteze de cei certati cu legea...

alinadumitru
alinadumitru  •  10 Martie 2014, 12:56

sigur o sa-l incalzeasca dedicatia asta.... :))))))))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează