INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANALIZĂ

VIDEO Pușcaș, Marin și Benzar au intrat în topul celor mai bine 10 plătiți români

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2019 09:21

George Pușcaș, Răzvan Marin și Romario Benzar au intrat prin transferurile la Reading, Ajax și Lecce în primii 10 cei mai bine plătiți români, în topul condus de Vlad Chiricheș, căpitanul "naționalei". 

Ultima vară a schimbat ierarhia fotbaliștilor români cu cele mai mari salarii, transferurile făcute fiind în general profitabile pentru contractele lor, nu neapărat în privința viitorului carierei. Avem nouă milionari, cu doi stranieri care câștigă cel puțin două milioane. 

Vlad Chiricheș a redevenit liderul contractelor, după ce Nicolae Stanciu (numărul 1 în ianuarie!) a renunțat la Al Ahli și s-a întors în Europa, la Slavia Praga, scăzând abrupt de la 2,5 milioane la "numai" 1,1 milioane de euro. 

Căpitanul naționalei s-a mutat la o echipă unde să joace titular, Sassuolo, ce-i suportă un milion din contract (limita maximă!), restul venind de la Napoli în perioada anului de împrumut. 

Andone = Marin + Pușcaș 

Florin Andone se menține sus și și-a păstrat salariul obținut la Brighton, chiar dacă s-a mutat la Galatasaray pentru a fi rezerva lui Falcao în sezonul de împrumut din Anglia. 

Câștigă dublu cât Răzvan Marin sau George Pușcaș, colegi în națională care, la fel ca Romario Benzar, au reușit  un salt major și ca bani câștigați. Cel mai bine a ieșit fundașul FCSB-ist ajuns la Lecce, unde e la nivelul maxim al salariilor, alături de Babacar și Imbula, mărindu-și acordul de peste cinci ori! 

Statornicii Maxim și Radu 

Pușcaș, Marin și Tătărușanu au trecut și ei la contracte cu șase zerouri, tot grație plecărilor de la Inter, Standard și Nantes. Cei mai statornici dintre stranieri rămân Alex Maxim, eternă rezervă la Mainz, și Ștefan Radu, reprimit de Lazio după povestea rupturii din vară și reintegrat ca titular.

În progres sunt, împărțind locul al zecelea, Ianis Hagi și Ionuț Radu, remarcați și la Euro U21. 

TOP SALARII ROMÂNI 

JucătoriEchipă Sumă
Chiricheș Sassuolo 2,4*
 F. Andone Galatasaray 2,0
Maxim  Mainz 1,5 
Șt. Radu Lazio  1,4 
TătărușanuLyon 1,2 
 StanciuSlavia Praga 1,1 
R. Marin Ajax 
BenzarLecce1
PușcașReading 1
 I. HagiGenk0,8 
I. RaduGenoa 0,8 
Pantilimon Not. Forest 0,8
  • * Cifrele sunt în milioane de euro net anual 
  • ** Un milion de la Sassuolo și restul de la Napoli.

360.000 de euroeste salariul anual al celui mai bine plătit jucător din Liga 1, Cristian Manea la FCSB

Vezi și:

Romario Benzar câştigă milionul la Lecce! Cine e cel mai bine plătit român din Serie A

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
sange_alb.rosu
sange_alb.rosu  •  11 Septembrie 2019, 14:16

Mă bucur că ați schimbat titlul. Ar fi fost jenant să nu o faceți.

sange_alb.rosu
sange_alb.rosu  •  11 Septembrie 2019, 10:04

E rău să fii ziarist și să nu ai proprietatea termenilor. De pildă "vârful iceberg-ului": iceberg-ul este un mic munte de gheață care plutește in ocean în apele reci din nord. Pentru că este foarte greu, iceberg-ul va fi aproape în întregime scufundat, astfel încât marinarii pe vremuri ii puteau vedea doar vârful existând întotdeauna riscul coliziunii cu corpul aflat sub apă (vezi Titanic). Prin urmare "vârful iceberg-ului" se referă la un pericol mult mai mare decât pare la prima vedere. Pentru articolul de față ar fi fost mult mai potrivit "vârful piramidei".

observator_federal
observator_federal  •  11 Septembrie 2019, 10:04

Ne mândrim cu ei, mai ales cu cei doar 3-4 care sunt titulari... Posibil ca sumele vehiculate să fie discutabile în cazul unora (așa cum există prime de obiectiv există și penalizări contractuale... de "spălare de bani" sau de reciprocități între cluburi nu am zis nimic).

Vezi toate comentariile (4)
Comentează