OPINII  »  FCSB

7 scurte » Cătălin Țepelin despre Edi Iordănescu, antrenorul anului: „Nu trezi diavolul adormit!”

Editorial Cătălin Țepelin
Editorial Cătălin Țepelin

Articol de - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 17:44 / Actualizat luni, 18 aprilie 2022 03:31

Cel mai dezbătut subiect al zilei, tensiunile dintre Gigi Becali și Edward Iordănescu, într-un rezumat rapid făcut de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.

1. În primăvară, Iordănescu a luat Supercupa României și titlul de campioană cu CFR. Iar în ultimele două luni a adunat 22 de puncte din 24 posibile la FCSB. Cu bagajul ăsta e îndreptățit să spere că va fi desemnat Antrenorul anului, nu păpușa în care să înfigă Gigi ace nesfințite.

2. Nu îți trebuie facultatea de detectivi ca să miroși invidia din ieșirile lui Becali. Fierbe de ciudă, dă în clocot, turbează. Chiar pare că se roagă pe ascuns să piardă 2-3 meciuri la rând, ca să apară apoi salvator pe ruine și, eliberat de sub jugul lui Iordănescu, să facă 3 schimbări la pauză prin telefon, convins fiind că e mult mai priceput decât un antrenor adevărat. 

„Cu cât suntem mai orbiți de patimile noastre, cu atât suntem mai convinși că vedem lucrurile clar” e fraza care descrie perfect lumea lui Becali. Și a fost strecurată de John Verdon în bestsellerul policier „Nu trezi diavolul adormit!”. Ce coincidență, ce potriveală de termeni ...

3. În apărarea patronului a intervenit și Dragomir, doctor docent în dezvoltări imobiliare și structurist de înaltă clasă: „Are dreptate Gigi, cum să decidă altul pe banii lui? Și la mine la blocuri eu fac totul. Constructorul nu face ce îi zic eu? La revedere!”. 

Mult succes celor care speră să doarmă liniștiți într-o casă proiectată după priceperea și indicațiile inginerului Mitică Dragomir.

7 scurte » Cătălin Țepelin despre Edi Iordănescu, antrenorul anului: „Nu trezi diavolul adormit!”
Edi Iordănescu

4. Înapoi la fotbal. Putem ascunde statisticile în care Edi stă rău? Nu și nici nu o facem. FCSB joacă slăbuț, tremurat, nu arată a echipă încă. Și, vorba lui Becali, nu face nici spectacol. Dar cu ce compară Gigi? Cu Ajaxul lui Cruyff, cu Milanul lui Van Basten sau cu Barcelona lui Guardiola?

 Ori poate FCSB cu Vergil Andronache, Bogdan Argeș Vintilă sau Todoran era vreun Harlem Globetrotters care împrăștia bucurie pe stadioanele patriei?

5. Judecat exclusiv pe baza rezultatelor din primele 10 meciuri ale mandatului, Edi Iordănescu este în Top 3 între antrenorii din întreaga istorie a clubului. În cei 20 de ani de FCSB au fost 22 de antrenori care au prins măcar 10 meciuri. 

Iar peste Edi, care a băgat în portbagaj 7 victorii, 2 egaluri și o înfrângere, au fost numai Protasov (+3,4% puncte), Reghecampf și Gâlcă (ambii +6,7% puncte). La mustață, adică.

6. Dacă luăm la mână seriile lungi de victorii, juniorul Generalului e depășit doar de Olăroiu și de Lăcătuș, de la isprăvile cărora au trecut 15 ani. Pentru patronii care citesc și pricep mai greu, să mai punem o dată concluzia: Edi Iordănescu e pe podiumul celor mai de succes antrenori din ultimii 20 de ani, dpdv al rezultatelor în primele 10 meciuri la FCSB.

7. În următoarele 7 etape, Iordănescu va avea de rezolvat un rubik cu adversari complicați: Botoșani - CSU Craiova - UTA - Gaz Metan - Rapid - Sepsi - CFR. Dacă va avea nervi,  pricepere și noroc suficiente cât să iasă teafăr din încercuirea asta, și-ar mai proteja oleacă jobul și independența. Dar poate nici atunci diavolii nu vor adormi la loc. 


Comentarii (43)
pingelica.regretatu
pingelica.regretatu  •  13 Noiembrie 2021, 15:41

ce nu intelegeti multi este ca la fcsb sint banii printului ***. face ce vrea cum vrea. in pauza mai doneaza ceva mai da o haina unui biet om invalid si se cearta cu prodanca. este adevarat ca este mai siner decit politicieni si antrenori etc. ce antrenor poti fi ca sa vinia sa suna taticu pe nea jiji sa il mai calmeze? o rusine sa faci asa ceva! arata ca a lui iordanescu tatal este ***. nu poate duce o discutie nu este echilibrat. din 3 posibiliati alege pe a patra. nu va ramine mult acolo pentru ca incurca lucrurile. da dica a fost poate cel mai bun la fcsb. in rest *** cu staif-uri construite de altii. in lumea capitalista se intimpla asa dar mai discret. priviti la cite se intimpla in lume si trageti concluziile. dreptul tau de a vorbi liber prin constitutie te face sa iti pierzi munca imediat din diverse alte motive. o minciuna pentru ca eu traiesc afara si stiu bine toate astea. cum sa tipi sa spui adevarul despre seful tau cind ai datorii la banci? cum? asa ca jiji se bazeaza pe fler si alti sfatuitori si isi permite sa se joace cu cine vrea cum vrea. sint totusi fascinat si de filingul lui jiji care in multe privinte are dreptate. iar astia cu scoli cu tot fac totul pe dos si nici nu stiu . vine unul ca rasoi fara scoala si le da cu benteley-ul in cap. o tara de zorzonati care nu au bani de benzina la masinile bengoase. da asa este sa vina giovanni si prodanca si sa vedeti ce iese la fcsb si la frf. pina atunci pazea cu inflatia!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

knxdan
knxdan  •  11 Noiembrie 2021, 09:49

o placere sa va citesc, domnule Tepelin, chiar daca subiectul ma intereseaza destul de putin. As avea rugamintea sa scrieti mai des

petrucj
petrucj  •  10 Noiembrie 2021, 17:56
Postat de corectu pe 10 Noiembrie 2021, 16:30

Sunt total de acord cu cele scrise de mzm1. Văd că Edi nu se repede cu afimații gratuite și e bine.El trebuie să se ocupe de echipă și să realizeze obiectivul principal,câștigarea campionatului.Că o face în urma unor jocuri bune sau mai puțin reușite nu contează.Important e rezultatul. Presa hiperbolizează unele ieșiri ale lui Gigi,urmărind scandalul. Ei cu scandalul,Edi cu jocul. Ceea ce supără la presă este că prezintă,uneori,știrile deformate sau......de loc.Faptul că nu a fost mediatizat penalty-ul nedat echipei FCSB(Steaua) în meciul cu Voluntari(în min.11) mă duce cu gândul la diferite partizanate.Fapta arbitrului Gaman are o circumstață agravantă,acesta fiind frate cu jucătorul de la Craiova(echipă cu care FCSB se află în întrecere).CCA putea evita această situație.Pentru cei care nu știu arbitrul Gaman nu a dat penalty la un fault asupra lui Budescu.

Au dat altii cu varf si indesat. Probabil asta a fost lasat intentionat ca sa mai spele din imaginea de echipa impinsa de la spate

Vezi toate comentariile (43)
Comentează