OPINII  »  ROMÂNIA

A greșit Rădoi?

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2021 12:00 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 19:41

Obiceiul era ca naționala să aibă dificultăți de efectiv înaintea unor confruntări importante. De regulă, câțiva "tricolori" nu puteau ajunge la lot, fiind indisponibili. Operați, sub tratament, convalescenți etc..

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți jucătorii nominalizați de Rădoi să fie prezenți duminică la Mogoșoaia. Până la ultimul.

De remarcat că mulți dintre ei se află în formă și au un moral excelent. Cunoașteți amănuntele, deci n-am să insist. Logic ar fi ca Nicolae Stanciu, Mihăilă, Man, Ianis Hagi și Keșeru, măcar aceștia, să vină cu fruntea sus. Optimiști, să le transmită celorlalți starea lor de spirit.

O singură nuanță închide aspectul unui tablou luminos. Selecționerul a contractat coronavirus în momentul în care era mare nevoie de el pe marginea terenului. Ca atare, infectarea îl obligă să rămână izolat zilele următoare. Inclusiv luni, pe 22 martie, când va împlini 40 de ani!

Cum Mirel Rădoi e un tip robust, puternic, să sperăm că se va pune repede pe picioare și se va întoarce la treabă. Că va sta pe bancă la meciul cu Germania din 28. Până atunci, la mulți ani, sănătate și succes!

Întrucât trăim într-o țară de selecționeri, dacă nu chiar într-o lume, unii au strâmbat din nas în fața opțiunilor lui Rădoi. Că de ce Mitriță și Budescu, dar și Deac și Bălgrădean, au sărit din schemă?! De ce numai un fundaș dreapta de meserie (Mogoș) și doi atacanți (Keșeru și Pușcaș), dar 11 mijlocași?! Și așa mai departe, astăzi nu se mai bucură nimeni de unanimitate.

A greșit Rădoi?
Mirel Rădoi

I s-a mai imputat ceva lui Mirel. Că nu i-a lăsat lui Adi Mutu pe niciunul dintre cei 4 eligibili U21, Mihăilă, Man, Fl. Coman, Hagi jr, i-a convocat el!, neglijând faptul că naționala de tineret va fi angajată din 24 martie, la Budapesta, în grupele pentru Euro 2021. Pasămite, egoist, a slăbit intenționat „tineretul” din dorința, evident utopică, de a prinde doi iepuri dintr-odată. Deoarece, au ironizat respectivii, „Nu va bate el niciodată Germania cu Fl. Coman și cu Ianis!”. Oare va fi chiar imposibil?

La întrebarea dacă a greșit Rădoi când i-a oprit la lotul A pe cei 4?, aș răspunde nu. Totuși, aceștia au promovat la prima reprezentativă și n-ar avea sens, părerea mea, să se întoarcă la U21. Deși firește că ar ajuta echipa pregătită de Mutu. Regulamentar, s-ar putea. S-ar încadra la vârstă. Numai că, păstrând proporțiile, i-ați mai vedea pe Mbappe și pe Haaland evoluând iarăși pentru selecționata de tineret a Franței, respectiv a Norvegiei?! Așa-i că nu?

Altceva ar trebui să ne preocupe. De ce englezii Wan Bissaka (Man Utd), Mason Mount, Tammy Abraham (ambii Chelsea) și Phil Foden (Man City), componenți ai echipei întrecute de români cu 4-2 la CE 2019 din Italia, au devenit titulari la cluburi celebre și sunt cotați la 50-60 de milioane de euro, în vreme ce învingătorii lor de la Cesena luptă să evite retrogradarea din Serie A sau să câștige titlul în Liga 1?!

Asta e însă, cu voia dumneavoastră, începutul unei alte discuții. Nici scurtă, nici simplă, nici plăcută.


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează