OPINII  »  EDITORIAL

Daniel Niculae și toate petardele

Alberto Botoghina
Alberto Botoghina

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 11:19 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 18:34

Întrerupem programul obișnuit pentru o știre de mare interes național și mondial: România și-a rezolvat toate problemele! Ultima rămăsese treaba cu petardele și torțele pe stadioane! E gata, level maxim, am terminat jocul!

În anul în care ne autosufocăm cu toate alegerile posibile, duduie lucrurile bine făcute în orice parte îți întorci privirea. Și iată că privirile s-au dus acum către ultrașii rebeli care luminează peluzele arenelor de la noi! V-am zis, nu mai aveam nimic de făcut, suntem parte-n parte cu japonezii pe curățenie, ne confundăm cu nemții la seriozitate și trăim mai bine ca nordicii ăia de apar că-s fericiți în fiecare sondaj.

Daniel Niculae a fost săltat de mascați, într-un dosar instrumentat de procurorii de la arme și muniții”. Asta a fost știrea de ieri. Când o citești așa, te gândești că Daniel Niculae era doar part-time cu fotbalul, că avea combinații grele pe dark web, acolo unde făcea jocuri imense și ținea în viață războaiele lumii, livrând arme pentru cine dădea mai mult. Că, na, el nici n-a prins ca fotbalist vremurile de acum, când orice jucător lat primește salarii de-ți stă mintea în loc.

Dar Niculae nu e traficant de arme. Păcat, era o știre mai bună. Președintele Rapidului a fost luat de mascați și dus la audieri într-un dosar de torțe, de petarde, de galerie și ultraserie. Procurorii l-ar fi interceptat când vorbea cu liderii galeriei despre banii pe care Rapid îi livrează suporterilor, iar mințile agere și luminate, nu de la torțe, au simțit potențial.

Realitatea e că banii livrați de Rapid către galerie aveau alte două scopuri simple. Primul, să asigure deplasările și coregrafiile. Al doilea, să se asigure Șucu că nu se va mai întâmpla niciodată să fie înjurat de întreaga peluză. Se practică asta, așa își mai cumpără patronii galeriile și liniștea. Un fel de SPA, cotizezi ca să mergi și să te bucuri de experiență! Mă rog, în lumea ultras am înțeles că nu e deloc OK să accepți bani de la club, dar asta e o altă poveste 🙂.

Daniel Niculae și toate petardele
Daniel Niculae

Camera secretelor

Pentru că au fost Oscarurile acum, am avut și noi un filmuleț. Îi zice "Camera Secretelor", e scurtmetraj, dar e forță mare de tot. Un jandarm, personaj principal, rezolvă toate misterele în 8 secunde, când apasă pe un rând de faianță și se deschide cufărul magic.

Doamna Irina Margareta Nistor a zis că așa film bun n-a văzut niciodată. Dacă în locul jandarmului ăla îl puneam pe Cillian Murphy, rupeam la Oscaruri. Sau măcar dacă rolul era jucat de Nick "Peaky Blinders" Dică. Aia e, poate data viitoare, în "Camera Secretelor 2", de pe Arena Națională, sau în "Camera Secretelor 3", pe Ghencea.

În realitate, Jandarmeria trebuia să știe de camera aceea din secunda 1 a primului minut din viața stadionului din Giulești. Că dacă au aflat de camera aia abia acum, când căutau torțe, petarde și fumigene, atunci e un pic greșit. Căci în camera aia, la fiecare meci jucat, putea să fie orice. Orice la modul rău, periculos cu adevărat!

16 din 17 suspecți audiați au fost reținuți. Unicul cercetat în libertate e Presi Nico. Poate dacă răspundea la numere necunoscute nici nu-l mai deranjau.


Comentarii (40)
hardtsuffrealm
hardtsuffrealm  •  17 Martie 2024, 11:02

Citind comentariile de aici constat ca fenta autoritatilor a functionat. Nu de alta, dar e an electoral si se stie ca toate autoritatile pastreaza dosarele "grele" pentru anul electoral, sa vada plimea ca fac ei treaba. Cand ne uitam la televizor ne place cand ultrasii canta si aprind torte. Cand vedem autocarul Barcelonei asteptat la stadion de o multime cu torte aprinse, ne place. La fel si derby-urile de prin Turcia sau Grecia. Chiar si in Germania. Vorba lui Meme, aia care au arsenal acasa nu erau ultrasi, ci interlopi care erau si suporteri ai unei echipe. Adevarul e ca le place sa scoata in afara legii toate prostiile, cum ar fi tortele, doar ca sa poata controla mai usor niste grupuri de oameni. Pe cand ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  17 Martie 2024, 09:19
Postat de lefter_popescu pe 15 Martie 2024, 15:01

Amice, asta e cusurul tău...gândești atât de mult încât nu-ti dai seama ca te contrazici . Recitește ce ai scris plecând de la prezumția de nevinovăție...Dacă te opreai acolo nu mai miroseai a creier încins.

lasa ca mirosi tu .. dar nu creier!! pt ca nu ai asa ceva !

eunescu09
eunescu09  •  17 Martie 2024, 07:15

Imi este imposibil sa citesc tot acest articol de om prost. Bai, bibicule, cand vorbesti despre aplicarea legii motivatiile tale sa nu se aplice devin idioate. Auzi la el, nu suntem nemti sau japonezi, ce treaba avem noi cu legile si ordinea publica? Avem, ***, avem.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează