FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

UPDATE Surse judiciare, pentru GSP: Daniel Niculae, urmărit penal în calitate de suspect! Are același statut în dosar precum „Bocciu”

Articol de , , , - Publicat joi, 14 martie 2024 11:09 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 03:15

Dan Șucu, acționarul majoritar al clubului Rapid, a dezvăluit în direct: Daniel Niculae, președintele clubului, a fost ridicat în această dimineață de autorități și dus la audieri.

  • INFORMAȚIILE-CHEIE: Este vorba despre un dosar penal de amploare instrumentat de procurorii DIICOT;
  • Daniel Niculae e suspectat că ar fi complice cu liderii de galerie de la Rapid în vederea introducerii materialelor pirotehnice în stadion;
  • Procurorii au pus în aplicare 28 de mandate de aducere și au percheziționat locuințele suspecților;
  • Au fost găsite arme de foc, puști și pistoale!
  • La audieri au fost aduși până acum mai mulți lideri de galerie de la Rapid.
  • Daniel Niculae a părăsit sediul poliției după două ore de audieri și va fi cercetat în stare de libertate. Ce riscă (AICI), dacă va fi găsit vinovat
  • Surse judiciare, pentru GSP: Daniel Niculae, urmărit penal în calitate de suspect! Are același statut cu Bocciu

UPDATE 19:13 » Toți suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore, mai puțin Daniel Niculae!

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus urmărirea penală a 17 persoane, printre care și Daniel Niculae. Exceptând președintele Rapidului, toți ceilalți 16 suspecți au fost reținuți de procurori în urma audierilor, după cum au anunțat oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB).

UPDATE 15:15 » Surse judiciare, pentru GSP: Daniel Niculae, urmărit penal în calitate de suspect!

Surse din cadrul anchetei au transmis pentru GSP că Daniel Niculae e urmărit penal în calitate de suspect. Are același statut cu Liviu Ungurean, poreclit Bocciu, capul grupului infracțional.

UPDATE 14:45 » VIDEO. Prima reacție după ce a ieșit de la audieri: „Nu pentru materiale pirotehnice am fost aduși”

Adrian Olariu, șeful de securitate al clubului Rapid, a fost și el audiat azi, în scandalul provocat de ultrași și în care e implicat și președintele Daniel Niculae. Oficialul Rapidului a fost audiat și el la Institutul de Studii pentru Ordine Publică, acolo unde au fost și Daniel Niculae, Liviu Ungurean, liderul ultrașilor giuleșteni, și alți șefi de brigăzi din galerie. Iar la finalul audierilor, acesta a făcut și câteva declarații.

„Mi s-a comunicat dosarul. Am fost chemat la fel ca și alții. Suntem puși la curent în legătură cu motivul pentru care am fost aduși aici. Nu avem ceva comentarii să facem pentru moment”, a spus Adrian Olariu.

Întrebat dacă: „E adevărat că s-au introdus materiale pirotehnice pe stadion?”, Adrian Olariu a răspuns surprinzător: „Vă înșelați! Vă înșelați cu întrebare pe care o puneți. Vă înșelați! Nu acesta este subiectul. Aflați-l. Dezinformați dacă am fost chemați pentru materiale pirotehnice aduse la stadion. Nu pot să spun nimic. Sunt foarte mic eu. Sunt alții mai în temă”.

Și a continuat: „La ultimele două meciuri ale Rapidului nu ați văzut materiale pirotehnice. Sunteți în eroare. Jur. Întrebați la Jandarmerie și Poliție.”

UPDATE 14:20 » Un grup de fani ai Rapidului, în fața ISOP

Câțiva fani ai Rapidului, printre care și fratele lui Liviu Ungurean, sunt prezenți în fața ISOP pentru a-și arăta susținerea față de liderul galeriei.

Aceștia au fost înconjurați de mai mulți jandarmi, pentru a fi prevenite posibile incidente.

Surse judiciare, pentru GSP: Daniel Niculae, urmărit penal în calitate de suspect! Are același statut în dosar precum „Bocciu”

UPDATE 14:15 » „V-a trecut prin cap să aduceți alt conducător la Rapid în locul lui Daniel Niculae?” » Ce spune Dan Șucu

La scurt timp după ce chiar el a anunțat în direct că „Daniel Niculae a fost săltat de mascați”, Dan Șucu a fost întrebat de moderator dacă se gândește să-l demită pe președintele giuleștenilor. Și spune că are încredere în continuare în oficialul echipei sale. -»» Vezi AICI declarația lui Dan Șucu

UPDATE 14:00 » Ultrașii altor 3 echipe din Superliga, suspectați că ar face parte din rețeaua cu Daniel Niculae implicat

Ultrași de la Dinamo, Poli Iași și Petrolul sunt suspectați că ar fi implicați în grupul infracțional organizat condus de Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului.

Anchetatorii au informații că grupul infracțional a fost ajutat și de angajați ai Clubului Sportiv Rapid să bage materiale pirotehnice pe stadion. De asemenea, ultrași de la Dinamo, Petrolul și Poli Iași ar urma să fie audiați. -»» Detalii AICI

UPDATE 13:30 » Daniel Niculae va fi cercetat în stare de libertate

Daniel Niculae, președintele Rapidului, a părăsit sediul Institutului de Studii pentru Ordine Publică. El a plecat de la audieri după aproximativ două ore și va fi cercetat în stare de libertate. Liviu Ungurean, liderul ultrașilor giuleșteni, e încă la audieri.

UPDATE 12:50 » De ce sunt acuzați șeful galeriei Rapidului, Liviu Ungurean, și Daniel Niculae

Surse GSP apropiate de caz dezvăluie ce acuzații li se aduc ultrașilor giuleșteni.

Liviu Ungurean, cunoscut ca „Bocciu”, liderul galeriei Rapidului, e acuzat că a inițiat alături de alte trei persoane un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat alte 13 persoane din galerie.

Scopul ar fi fost săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii publice, prelucrarea, deținerea, folosirea și transportul de materiale pirotehnice pe care să le folosească la meciurile Rapidului și pe care să le arunce în teren.

Mai mult, anchetatorii au informații că gruparea ar fi avut sprijin din partea unor angajați ai Rapidului, dar și a mai multor suporteri din orașe precum Ploiești sau Iași. Aceștia i-ar fi ajutat pe ultrașii giuleșteni să introducă pe stadion acele materiale pirotehnice.

UPDATE 12:15 »Imagini șocante: puști și pistoale ridicate de Jandarmerie de la liderii de galerie

Poliția Română a publicat primele imagini din timpul descinderilor de astăzi. În casele ultrașilor au fost găsit mai multe materiale pirotehnice, torțe și petarde. Dar și un întreg arsenal: arme de foc, puști și pistoale.

UPDATE 12:00 » Mai mulți lideri de galerie ai Rapidului audiați

Surse GSP spun că mai mulți șefi de brigăzi din galeria Rapidului au fost aduși la audieri. Iar procurorii au făcut percheziții în casele acestora, unde au găsit mai multe materiale pirotehnice. E vorba de un dosar pentru a-i determina pe ultrași să nu mai folosească materiale pirotehnice la meciuri.

„E vorba de materialele pirotehnice introduse de fanii Rapidului și se pare că aceștia ar fi avut parte ajutorul lui Daniel Niculae. Acesta e audiat de aproximativ o oră. A fost audiat și liderul galeriei Rapidului, Liviu Ungurean. Sunt vizați foarte mulți membri ai galeriei. Și se pare că la percheziții s-au găsit mai multe arme de foc și arme albe”, a transmis reporterul Digi24.

Surse judiciare, pentru GSP: Daniel Niculae, urmărit penal în calitate de suspect! Are același statut în dosar precum „Bocciu”
Liviu Ungurean, cunoscut ca „Bocciu”, liderul galeriei Rapidului

UPDATE 11:50 » Comunicatul Poliției

Autoritățile au emis un comunicat prin care au dat detalii despre dosarul în care este implicat și Daniel Niculae.

Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Dan Șucu a dat primul informația: „Daniel Niculae a fost ridicat azi de mascați”

„Am primit un telefon de la avocatul clubului care mi-a spus că președintele nostru a fost ridicat de mascați. E un dosar care are legătură cu arme, muniții. Chiar nu are sens!

Chiar nu înțeleg despre ce poate să fie vorba. Eu ştiu că ultimul eveniment pe care l-am avut împreună a fost superb. Nu cunosc detalii, probabil vor apărea într-o perioadă foarte scurtă. Dar nu văd cum ar putea să nu aibă legătură cu fotbalul”, a spus azi Dan Șucu, în direct, în emisiunea AS.ro LIVE.

Surse judiciare, pentru GSP: Daniel Niculae, urmărit penal în calitate de suspect! Are același statut în dosar precum „Bocciu”
Dan Șucu, în momentul în care a anunțat în direct că Daniel Niculae a fost săltat de mascați

De fapt, ar fi vorba despre un dosar legat de materiale pirotehnice.

Prima ipoteză aflată de GSP.ro în „cazul Daniel Niculae”: audiat ca martor într-un dosar penal de amploare

Surse GSP apropiate de club au precizat că doi-trei reprezentanți ai autorităților au venit în această dimineață la casa lui Daniel Niculae pentru a-l duce la audieri. Oficialii s-au deplasat la domiciliul fostului fotbalist după ce acesta nu le-ar fi răspuns la telefon. În lumea fotbalului, președintele Rapidului e recunoscut că și-a făcut un obicei din a nu răspunde când e sunat de numere necunoscute.

Astfel, reprezentanții Serviciului Grupuri Infracționale Violente au venit pentru a-l duce la audieri pe Niculae, iar motivul ar fi legat de materialele pirotehnice introduse în stadion de fanii Rapidului. Președintele Rapidului ar avea calitatea de martor într-un dosar penal amplu, în care ar fi vizați lideri de galerie, membri ai unor grupări interlope și persoane cu antecedente violente.

Daniel Niculae, dublu campion în România, s-a retras în 2018, după o carieră în care a mai jucat la Rapid, Auxerre, Nancy Monaco, Kuban și Astra. A fost președinte la Rapid între 2017 și 2018, iar din 2021 a revenit în funcție.

Rapid, pedepsită ieri cu amenda maximă la Comisia de Disciplină pentru materialele pirotehnice introduse în stadion de ultrași

În urmă cu 24 de ore, Rapid a fost sancționată de Comisia de Disciplină pentru că fanii au aruncat cu torțe și petarde la meciul cu FCSB (4-0).

În urma deciziei, șapte sectoare din stadion, și anume: 106-109, din Peluza Sud, 112-113, aflate la Tribuna a 2-a, și sectorul 123, din Peluza Nord, vor fi închise. În plus, Rapid trebuie să achite și o amendă de 60.000 de lei (12.000 de euro), suma maximă.

Citește și:

Cine aduce titlul? Cine decide lupta pentru Europa? 6 jucători-cheie care pot influența play-off-ul
PLAY-OFF
Cine aduce titlul? Cine decide lupta pentru Europa? 6 jucători-cheie care pot influența play-off-ul
Victor Angelescu a luat foc după sancțiunea primită de Rapid: „Mi se pare o lege tâmpită!”
RAPID
Victor Angelescu a luat foc după sancțiunea primită de Rapid: „Mi se pare o lege tâmpită!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (216)
_Adrian_1
_Adrian_1  •  15 Martie 2024, 15:42
Postat de mariusfzr pe 15 Martie 2024, 03:17

In orice tara nebananiera nu se fabrica dosare, politia nu manipuleaza cu o filmare veche care fabuleaza desre o locatie care exista inca din constructie DESPRE CARE SE STIA SI ERA CONTROLATA, iar jurnalistii daca ar mai exista ar demasca o asemenea diversiune. Din pacate ce se intampla acum imi aminteste de anii 90, cand toata presa spunea ca in piata universitatii sunt golani iar in realitate erau studentii si intelighentia, sau chiar de vremurile cand ne erau arestati jucatorii inaintea meciurilor cu echipele bolsevice, este intretinut un hate fabricat si total fals, mai ales dupa ce au vazut emulatia de pe AN, NU DEGEABA LA MULTE MECIURILE RAPIDULUI SE CANTA IMNUL GOLANILOR.

IN PRIMUL RAND CA INTR-O TARA NEBANANIERA TOATA PRESA AR SARI CA FRIPTA DACA AFLA CA A FOST LUAT CU MASCATII LA AUDIERI UN FOST JUCATOR EMBLEMATIC, IN PREZENT PRESEDINTE DE CLUB, CARE NICI NU PREZENTA RISC DE FUGA SI NICI N-A AVUT VREODATA COMPORTAMENT VIOLENT!!! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Hcm27
Hcm27  •  15 Martie 2024, 15:20
Postat de mariusfzr pe 15 Martie 2024, 12:16

in contextul textului respectiv, doar ziceam ca MM a terminat un colegiu (subingineri) , deci are doar "facultatea" de la Jilava de fapt fapt, dar adevarul e cenzurat aici

Mariusica, subinginerii erau în cadrul unei facultati, din acelea adevărate, nu din astea de la scara blocului, ca cele din ziua de azi.Aveau o durata de patru ani, fata de cei cinci cât făcea un inginer.Acum, marea majoritate fac trei ani și sunt obligați sa facă și doi de master, ca fără, e ca și cum ai face liceul și n-ai luat, sau n-ai dat BACul.Deci, ca și carte, cred ca are puțin mai multa decât D.Niculaie

US27mereu_superiori
US27mereu_superiori  •  15 Martie 2024, 13:33
Postat de _Adrian_1 pe 14 Martie 2024, 18:18

Sa vezi gigime vorbind de doctorate.... BHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAH Pur si simplu ireal, astia nu realizeaza ca firma lor consonara are patron condamnat cu executare, manager condamnat cu executare si sef de galerie condamnat cu executate :)) ASA CEVA... :))

Bocciu arestat pentru ca a infiintat si condus un grup infractional organizat cu sprijinul lui Nico, presedintele; Copos puscarias; Sucu saracul nu stie inca in ce s-a bagat. Apara-ti familia care se poza cu mitraliera in mana, se lauda pe internet ca are multe pusti si nu ii e teama sa le foloseasca, si acum se intreaba ce are DIICOT cu ei.

Vezi toate comentariile (216)
Comentează