OPINII  »  EDITORIAL

7 SCURTE Doar o minune

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 01:06 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 01:26

7 SCURTE. Meciul Bosnia - România 1-0, analizat la rece de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.

1. Să nu ne ferim de cuvinte - e deopotrivă rușinos și dureros ce se întâmplă la națională

2. Nu ne ajută la nimic să ne cenzurăm reacțiile. Când noi, suporteri și jurnaliști, am fost atât de exigenți cu generația lui Hagi și Popescu, apoi cu cea a lui Mutu și Chivu, cum am putea acum să-i tratăm cu mănuși pe cei din naționala lui Maxim și Pușcaș? 

3. Ne confruntăm cu un habarnism în formă continuată - început de la vârful Federației, prelungit pe bancă și desăvârșit pe teren de toți acești jucători care se plimbă cu tricoul naționalei pe ei. 

4. Iordănescu pare să caute un brevet de constructor prin metoda haosului. Când vânturi de-a valma formule de joc, sisteme și jucători diferiți, ce poți aștepta pe termen lung? 

Doar o minune

5. În 4 meciuri, Edi parcă a avut în mâini un cub Rubik și l-a tot rotit până am obosit noi, că de rezolvat nu l-a rezolvat. Doar 2 jucători au fost titulari în toate meciurile: Chiricheș și Niță. Da, fix cei care au greșit decisiv în dubla Muntenegru - Bosnia. 

6. Anul ăsta ne-a lovit mai repede decât de obicei concluzia că Liga 1 e apă de ploaie. De obicei, așteptam până în august, când ne eliminau diverși anonimi. Acum am avut deja confirmarea internațională: selecționata CFR - FCSB - CSU n-a legat două de-un leu. De la Manea și Camora la Olaru și Ivan, plus golgheterul Tănase și perla Tavi Popescu, toți au jucat pe datorie. Un plus doar pentru Burcă

7. Înapoi la națională. Să nu ne mințim că în cele câteva minute de joc decent din Bosnia se întrevăd mugurii unei renașteri sau semnele unui potențial ce stă să bubuie. Nu, din păcate nu. E atâta nimereală în jocul naționalei, atât jemanfișism în vestiar și atâta bâjbâială pe bancă încât doar o minune ne-ar face să mai legăm 2-3 victorii în următorii ani. Cine mai crede, mâna sus! 


Comentarii (48)
iodutzalustrontziu
iodutzalustrontziu  •  12 Iunie 2022, 11:46

cita veselie cite imbrtisari după meciul cu Finlanda! și-au prelungit agonia și spera sa nu mai fie judecați aspru cei din frf care nu au acceptat un Bölöni iar '***" spera sa nu se mai facă de rus și sa continue munca de antrenor de națională. ipocrizii, lipsa de tact, amatorism și mai presus lipsa de caracter. sunt convins ca vor face o tâmpenie cu Muntenegru care vin montati. poate ol vom vedea pe stoichita mijlocaș la citi schimba în disperare acest " ***." dacă am jucat în halul asta cu teama cu o echipa a Finlandei va dați seama cum se va juca cu o Franța cu o Italie. vor pierde cu Muntenegru pentru ca se judeca instinctual. și acum au avut șansă.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  08 Iunie 2022, 15:53
Postat de sibsibsib pe 08 Iunie 2022, 10:39

Destramarea Iugoslaviei a fost un dezastru pentru nationala Romaniei: in loc de o echipa, acum ne bat sase

Stai că se vor potoli până la urmă și-n Ucraina, să vezi și atunci " distractie"

sibelius
sibelius  •  08 Iunie 2022, 14:07
Postat de rumunek pe 08 Iunie 2022, 09:43

OK, dar ăsta e fotbalul românesc și potențialul său actual. Indiferent de antrenor. Chiar credeți că Petrescu l-ar face pe Pușcaș să dea gol sau pe Cicâldău să nimerească mingea? Poate doar Manea să se apere mai bine, cu toate că nici la club nu excelează. Iar Susic și Debeliuh nu pot juca la naționala noastră. Așa că susțineți această echipă, aveți răbdare și acordați timp pentru ca rezultatele să apară, nu criticați imediat. Naționala nu se susține doar la victorii, ci mereu. Lui Rădoi i-ați dat timp doar pentru că a avut norocul unei victorii cu Austria la început, dar continuarea a fost departe de așteptări. Hai să vedem cum continuă Edi, nu doar cum începe.

Parțial corect, dar...poate oricare alt selecționer ar începe cu

Vezi toate comentariile (48)
Comentează