OPINII  »  EDITORIAL

Realizarea de-o viață a colonelului: degradarea numelui Steaua

Opinie Adrian Duță
Opinie Adrian Duță

Articol de - Publicat vineri, 08 martie 2024 10:00 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 18:19

Asistăm nevinovați la un nou episod de prost gust al seriei de benzi desenate cu numele Florin Costel Talpan. Personajul principal? V-ați prins, Florin Costel.

Nimeni altul decât colonelul care a devenit erou pentru unii fani ai Stelei. Care Steaua? Cea din Liga a doua, pentru că în clasamentul ligii secunde apare numele Steaua. Dacă nu stați pe scaun, mai bine v-ați așeza. Pentru că Steaua e pe locul 8 în Liga 2. Da, locul 8. Asta înseamnă că nu ar promova nici dacă ar avea dreptul.

În urmă cu 10 ani și jumătate, numele „Steaua” și emblema inconfundabilă apăreau pe tabela de marcaj la 6 meciuri de Champions League. Da, și aceea era Steaua. Dar cum se face că, între timp, a ajuns în Liga 2 fără să retrogradeze pe teren?

Să revenim la lucruri mai serioase, pentru că o Stea care nu se bate la titlu în Liga 1 nu poate fi decât o glumă.

Un nou episod, același scenariu. Florin Costel Talpan, pe Facebook

Și mai dăm câteva pagini din noua ediție a benzii desenate Florin Costel Talpan. Ajungem să vedem cum personajul se laudă din nou pe Facebook că a câștigat un proces cu Gigi Becali, un personaj al unei alte serii de benzi desenate. În lucrarea cu numărul 135.678 apărută pe contul personal de Facebook, Florin Costel ne spune că e din nou triumfător.

Realizarea de-o viață a colonelului: degradarea numelui Steaua
Florin Talpan, jurist Steaua București. Foto: Facebook

Ca orice colonel care se respectă. A câștigat un nou proces pentru marca Steaua, prilej pentru care el crede că merită o mărire de leafă. Și, voalat, fără să spună asta cu subiect și predicat, o creștere în grad, la funcția de comandant. Postul va rămâne liber în mai, când interimarul Ștefan Bichir va fi schimbat.

Florin Costel Talpan începe să se victimizeze așa cum știe cel mai bine. Pe Facebook, acolo unde postează mai ceva decât un influencer devenit milionar. Dacă nu ar fi tragic, ar fi amuzant.

Un angajat al statului care a depășit deja de prea mult timp limita ridicolului, maximul a fost celebrul „apărați armata”, își face singur lobby pentru creștere în grad și cerșește bani pe rețelele de socializare.

Mai tragic e că un om de peste 40 de ani, cu funcție în armată, are inteligența emoțională a unui copil de 14 ani. Totuși, cel mai tragic e că e luat în serios.

Steaua, cel mai mare cadavru călcat de Florin Costel

Un adevărat suporter al Stelei, nu un hater FCSB, ar intra în pământ de rușine pentru că e reprezentat de acest personaj deja ridicol de ridicol. De legende ce să mai zicem? Săracii campioni europeni s-au dezis de un rău doar pentru a da de un rău și mai mare.

Pentru că personajul despre care vorbim azi e cel mai mare. Florin Costel Talpan, din lăcomie și sete de putere, calcă pe cadavre. Iar cel mai mare cadavru se numește Steaua.

Nu Steaua din Liga 2, o echipă născută peste noapte la ordinele unora care ar trebui să se preocupe de apărarea acestei țări, dar care au vrut să culeagă ouăle gâștei de aur și au uitat ce contează cu adevărat.

Ci conceptul de Steaua, pentru că, atât timp cât există două seturi de suporteri care țin cu aceeași echipă, și, în același timp, cu două loturi diferite de jucători, Steaua nu poate fi completă, chiar dacă va câștiga titlul în Liga 1 în mai.

„Eroul” în cauză a profitat de un context favorabil, conflictul dintre Becali și suporteri, iar acum degradează numele Steaua doar asociindu-se cu el.

Florin Talpan: „O nouă victorie a mea în instanță”

Ne apropiem cu pași repezi de luna mai, deci, fiți pregătiți mental să „vă bucurați” de tot mai multe episoade ale operei în care Florin Costel Talpan e eroul principal. Următorul episod? Probabil știm cu toții deja. Va conține cel puțin un atac la marele rival, o criză de nervi și o cerșeală isterică a funcției de comandat. Ah, și una de mărire de salariu.

Și, pentru o doză în plus de substanță, uitați cum și-a început colonelul ultimul mesaj: „O nouă victorie a mea în instanță”. Exact, a lui, nu a Stelei, pentru că Steaua a fost doar un pretext de la bun început.

Am fi trăit vremuri frumoase dacă Ion Luca Caragiale ar fi fost în viață în 2024.


Comentarii (132)
TopSalary
TopSalary  •  05 Aprilie 2024, 20:52
Postat de _Adrian_1 pe 18 Martie 2024, 08:23

INCA UNA :)) ASA CEVA... :))

10,5 puncte avans peste *** INCA UNA:)) ASA CEVA.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

SteauaUS27
SteauaUS27  •  18 Martie 2024, 17:14
Postat de _Adrian_1 pe 18 Martie 2024, 08:23

INCA UNA :)) ASA CEVA... :))

inca o data ***. uniti spre titlu 27.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

_Adrian_1
_Adrian_1  •  18 Martie 2024, 08:23
Postat de SteauaUS27 pe 17 Martie 2024, 23:08

7,5 puncte avans cu doar 9 etape inainte de final. ha ha ha. deci am avut dreptate.

INCA UNA :)) ASA CEVA... :))

Vezi toate comentariile (132)
Comentează