OPINII  »  EDITORIAL

Al-Tase

Articol de - Publicat marti, 14 decembrie 2021 11:36 / Actualizat marti, 14 decembrie 2021 11:38

Căpitanul lui FCSB e la un foarte mic pas de lumea arabă. Singura în care defectele i s-ar încadra perfect. Calitățile i-ar da dreptul să se transfere într-un campionat bun din Europa

Așadar, "sursele" informează că, "în proporție de 95%", săptămâna viitoare Florin Tănase se va transfera în Emirate, la Al-Nasr Dubai. Arabii dau trei milioane, atât cât a rămas clauza (fusese de 5 milioane) în urma ultimelor negocieri.

Salariul lui plătit acum din vistieria Palatului e de 20.000 de euro pe lună, în curând, conform contractului, ar fi urcat la 30.000, iar în Dubai va fi de cel puțin 60.000-70.000. La aproape 27 de ani (îi împlinește în penultima zi a anului), om de-acum însurat și pe cale de-a deveni părinte, e normal să te gândești nu doar la carieră, ci și la binele familiei.

Mall vs muzeu

Oazele arabe sunt visul de aur al fotbalistului roman. Acolo sunt banii, acolo sunt șeicii, acolo sunt mall-urile cu aer condiționat, insulele artificiale construite în mare, hotelurile înălțate până la cer.

Vestul Europei pare o chestie medievală, veche, cu străzi înguste, cu clădiri de pe vremea cruciaților și-a ciumei și cu niște muzee care n-au niciun rost, îți răpesc din timpul atât de prețios pe care-l poți petrece reconfortant la mall-ul cu fântâni arteziene și cu magazine de firmă, nu cu dughene în care se vând magneți pentru frigider. Așadar, Dubai! Ce dar de Crăciun putea fi mai frumos?

Al-Tase

Fotbal vs bani

La valoarea sa de acum, Tănase ar fi putut aspira la o echipă de coada clasamentului în "Top 5 campionate" sau la una bunicică din campionatele europene de plan secund. Așa cum joacă Răzvan Marin la Cagliari, juca și Tase la Greuter Furth, lanterna absolută din Bundesliga. Sau măcar cum joacă Stanciu și Niță pe la Praga. Dar la arabi e altceva. De ce să te umilești cu Inter, să mai iei câte un 4-0, cum a luat Cagliari duminică? Îți scade moralul!

Mai bine te duci în Dubai, și acolo sunt derby-uri, Al-Nasr al tău cu Al-Cutare al altcuiva, ce, ăla nu e fotbal? Ba e, și încă foarte bine plătit! Cei care vorbesc despre fotbal de cămile, să tacă! Și Al-Nasr joacă meciuri tari. E adevărat, nu cu Inter, dar și în Cupa Golfului sau în Cupa Vărului Cumnatului Cuscrului Șeicului sunt adversari redutabili, nu?

Fotbalistul (b)anului

Iar la arabi te poți exprima liber, așa cum îi place lui Tase și cum o face el demult. Poți avea o relație bună cu șeicul, așa cum ai cultivat-o pe cea cu patronul de la Palat. Amândoi sunt oameni curioși, iar talentul tău de povestitor din tainele vestiarului e inegalabil!

În Dubai poți spune oricând că ai auzit tu, cu urechile tale, plescăitul de la penalty-ul cu UTA care n-a fost. În Italia sau în Germania, după o astfel de declarație, ar râde lumea de tine. Și poți să te plângi oricând, fără să scandalizezi prea multă lume, că nu vezi de ce nu ți s-ar acorda ție titlul de Fotbalistul român al anului. 

Hagi, Dobrin, Gică Popescu, Cornel Dinu (în total aproape 20 de distincții de acest gen) n-au ieșit niciodată cu astfel de declarații. Ce-i drept, nici nu s-au transferat vreodată la Al-Nasr, oaza în care, în mod normal, ți se cuvine totul. 


Comentarii (3)
crilin
crilin  •  16 Decembrie 2021, 12:20

Mă întreb cât o mai dura transferurile de jucători şi antrenori români în lumea arabă. Fotbaliştii africani sunt mult mai hămesiți financiar şi fotbalistic decât un fotbalist român la 27 de ani blazat şi cu valoare îndoielnică. Iar antrenorii francezi care antrenează tineri şi copii sunt mult mai valoroşi decât orice antrenor român. Se pare că antrenorilor francezi nu le plac mall-urile cu fântâni arteziene, deşerturile, cămilele, hotelurile spectaculoase din mijlocul insulelor artificiale şi nici salariile mai mari. Arabii cu toți banii lor nu pot atrage profesionişti care pot face fotbalişti din tinerii arabi care să joace la un moment dat la Real Madrid, Psg, Man Utd sau City, cred că ăsta este visul ascuns al şeicilor superbogați, un tânar sărac arab să ajungă la un club important din Europa. Dar dacă vor continua să aducă fotbalişti şi antrenori din România, nu vor avea prea multe şanse.

aatreyu
aatreyu  •  14 Decembrie 2021, 18:37

Nu vreau sa ma refer la autorul de mai sus.... Dar ma intreb daca prin absurd pentru 80.000 - 90.000 pe luna jurnalistii nostri ar fi ceruti in Dubai, sa scrie despre Al-Cuscru vs Al-Soacra, in loc sa scrie despre Chindia cu Medias (no offense).... Oricum cu banii astia daca vrei si ai timp te duci si la muzeele de pe stradutele inguste dupa ce ti-ai luat Balenciaga (nu ma pricep), din mall-urile cu aer conditionat. Pup!

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  14 Decembrie 2021, 12:18

Tanase a vrut sa se transfere la Victoria Branesti dar cica profesionistii din fotbal au pus pe butuci echipa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează