OPINII  »  EDITORIAL

Ce bine ar fi ca meciul CFR-Lazio să se joace mâine!

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 11:05 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 11:10

Italienilor le merge foarte prost acum, dar asta contează mai puțin. Probabil, peste o lună și ceva (16/23 februarie), la data dublei manșe directe, le va merge mult mai bine

Nu vi se pare că ghinionista, ba chiar crâncena, nemiloasa tragere la sorți care a trimis-o pe CFR în calea lui Lazio în prima manșă primăvăratică a Conference League a căpătat dintr-odată câteva nuanțe trandafirii? Lazialii au început îngrozitor anul 2023. Au pierdut la Lecce (1-2), pentru ca acasă, pe Olimpico, să nu izbutească mai mult de un 2-2 cu o altă reprezentantă a clasei proletare din Serie A, Empoli. În mod normal, în aceste două meciuri Lazio întrezărea toate cele 6 puncte, dar s-a ales doar cu unul singur.

Răzvan, ce gol frumos!

Pentru noi, această ultimă veste nu e bună numai prin prisma călcăturii greșite a lui Lazio, ci și pentru că golul egalizator, dintr-al treilea minut de prelungire, a fost înscris de Răzvan Marin. Șut frumos, imparabil, de la marginea careului mare. Nu marchează Răzvan prea des, dar când o face, golurile sunt de ținut minte. Tocmai fiindcă sunt mai rare…

De pe vremea lui Budescu

Mai interesant este că și la Lecce, și acasă cu Empoli, Lazio a condus. În Puglia cu 1-0, acasă chiar cu 2-0 până în minutul 83, după care a picat totul. Poate și pentru că biancocelestii nu prea au nici printre titulari, nici printre rezervele care intră jucători sub 25-26 de ani. De mai mulți ani se merge pe aceiași senatori de drept, în frunte cu Immobile, Felipe Anderson, Luis Alberto, Milinkovic-Savic. Ei erau și acum un cincinal, când tot în primul tur din primăvara europeană a anului 2018, Lazio întâlnea FCSB-ul lui Dică și mai ales al lui Budescu.

Să nu uităm de Pyunik!

Iată cum dubla manșă contra echipei din Roma pare dintr-odată mai facilă după aceste rezultate. Sigur, nimeni n-are pretenția ca echipa din Gruia să se califice obligatoriu, dacă impui așa ceva în fața unui adversar de pe locul 5 din Serie A (Lazio a fost chiar pe 4 la cumpăna dintre ani) înseamnă că ne-am pierdut uzul rațiunii, precum Rică Venturiano. 

Să nu uităm, CFR a cedat în fața unui adversar din Armenia, iar faptul că a depășit-o apoi pe Slavia Praga nu șterge de tot cu buretele contraperformanța cu Pyunik. Dar parcă-parcă aceste poticneli azurii de dată recentă ne dau o fărâmă de speranță. Ce-ar fi dacă…?

Ce bine ar fi ca meciul CFR-Lazio să se joace mâine!

Oare va mai fi Sarri?

Dacă meciul din Conference League ar fi fost acum, lucrurile ar fi stat într-un fel. Cum programarea (manșa tur, de la Roma) e abia peste cinci săptămâni, sigur atunci lucrurile vor sta altfel. Între timp mai sunt scadente 5 etape din Serie A (cu Milan și Atalanta printre viitorii adversari ai lui Ciro Immobile) și, dacă treaba va continua să meargă la fel de prost, s-ar putea ca Maurizio Sarri să poată fuma la acea dată liber, nestingherit, în afara stadionului, iar pe bancă să se afle altcineva.

Regula valorii

Faptul că Deac rupe tot la testele fizice din sudul Spaniei e semn bun, dar o lună și ceva e un interval suficient pentru ca niște întâmplări stranii de acum, din tabăra adversă, să se așeze la locul lor. Trebuie să privim aceste poticneli laziale, care poate că ne par chiar distractive, drept exact ceea ce sunt ele în realitate. Adică drept semne că Lazio se va pune la punct și regula care se va aplica atunci, în februarie, va fi cea a valorii. Care ne dezavantajează cumplit, oricât ar fi decăzut fotbalul italian în ultima vreme.


Comentarii (19)
Ernest20
Ernest20  •  15 Ianuarie 2023, 16:26

Buzărineee după cum scrii dai impresia că aștepți cu nerăbdare ca Lazio după rezultatele mai slabe avute cam într-o lună să se pună la punct și TE CITEZ =„ regula care se va aplica atunci, în februarie, va fi cea a valorii.” și cum știi tu de undeva că CFR Cluj e mai puțin valoroasă AȘTEPȚI FREMĂTÂND CA LAZIO SĂ BATĂ PE CFR CLUJ . Cât îți e de drag CFR -ul NU E DE MIRARE .

Doralin
Doralin  •  11 Ianuarie 2023, 12:31
Postat de username_2 pe 11 Ianuarie 2023, 11:43

vor fi două meciuri de old boys

Asta e diferenta nene, probabil acei jucatorii vor da clasa si peste 5 ani. Si ce daca esti tanar, ce daca vrei, dar poti? Hai sa va vedem!

007claudiu
007claudiu  •  11 Ianuarie 2023, 12:25
Postat de username_2 pe 11 Ianuarie 2023, 11:43

vor fi două meciuri de old boys

Cu atat mai rusinos pentru acele echipe de tineri

Vezi toate comentariile (19)
Comentează