OPINII  »  EDITORIAL

Chiloții de lângă bancă

Articol de - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 12:42 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 12:57

Ce a făcut și ce a spus Ovidiu Burcă n-a fost în regulă. Gestul de răspuns al lui Vali Lazăr e însă mizerabil

Nu contează dacă lucrurile se petrec pe Camp Nou, pe Wembley sau pe arena periurbană unde a evoluat echipa de liga a treia din Păulești. Aruncatul unor chiloți de damă spre banca adversă de rezerve nu poate fi judecat altfel decât ca o acțiune intolerabilă, n-are importanță dacă meciul e amical sau finala Ligii Campionilor. Terenul de fotbal tot teren de fotbal rămâne, iar chiloții, tot chiloți.

Primul a greșit Burcă

Chiloții de lângă bancă

Monologul lui Ovidiu Burcă de săptămâna trecută a fost o mostră de "Așa nu se face!". Nu poți să-ți desființezi elevii, să spui în public că jucătorii (neplătiți, amănunt important!) n-au decât să plece, că n-au procedat corect când au refuzat să se antreneze. Nu poți nesocoti în asemenea fel dreptul legal al unor oameni de a fi remunerați. Nu le poți cere atașament, implicare câtă vreme clubul nu le răspunde cu aceeași corectitudine.

Blazonul e bun, dar nu întotdeauna

Nu contează că e vorba de liga a doua (nivelul valoric scăzut nu anulează ideea de a-i plăti la timp de fotbaliști), ideea e că în propoziție e vorba despre Dinamo, cu întreg blazonul de aici decurgând. Sau cuvântul Di-na-mo se rostește cu emfază, silabisit și răspicat doar atunci când le convine șefilor? În rest, când nu vor sau nu pot să-și îndeplinească obligațiile, e indicat ca peisajul să pară cât mai pauper, cât mai modest din punct de vedere valoric, cât mai pretabil la a nu mai respecta regulile profesionismului, una dintre acestea fiind plata angajaților la timp.

Ceasul rău…

Victimă a judecării greșite a lucrurilor la Dinamo, Vali Lazăr a fost silit și el să plece (e o exprimare mai elegantă decât "a fost dat afară", dar sensul e același) din Ștefan cel Mare și s-a refugiat în județul de baștină, la Păulești, în liga a treia. Ceasul rău a făcut ca Dinamo să aleagă tocmai echipa din Păulești pentru un meci amical. Că dacă n-ar fi fost, nu s-ar mai fi povestit…

Ce se acceptă și ce nu

Arțagul lui Vali Lazăr la adresa lui Ovidiu Burcă, relatat de martorii oculari ca o constantă a întregului meci amical de zilele trecute, e pe undeva de înțeles, având în vedere istoricul relației celor doi. Poate fi chiar de acceptat, cât timp nu depășește niște limite. Dar când se alunecă spre trivialul azvârlirii a două perechi de chiloți către banca unde stătea Burcă, gestul iese dintre cele mai indulgente limite ale acceptabilului și coboară în mizerabil, în imund. Conotațiile erotice sunt evidente, ca și trimiterea spre curvăsărie, călugărițele nu poartă nici chiloți roz, nici mov.

Povara mutată pe alți umeri

La 33 de ani, după o carieră apreciabilă în fotbal, Vali Lazăr avea la îndemână o grămadă de alte arme prin care "să se răzbune" pe antrenorul care i-a determinat plecarea de la Dinamo. Deși știm cu toții cum se definește răzbunarea, probabil că știe și Vali Lazăr a cui armă e ea. În niciun caz a celor inteligenți, ci dimpotrivă. 

Nu răzbunarea a deranjat însă, ci modalitatea. Acei chiloți roz și mov scoși de la jambiere și aruncați în dreptul băncii despovărează umerii lui Ovidiu Burcă de calitatea de personaj negativ al recentelor întâmplări de la Dinamo și mută în mod binemeritat această povară pe umerii lui Vali Lazăr. S-o ducă așa cum o putea!


Comentarii (12)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  26 Ianuarie 2023, 07:49

Buzarin baiat fin nu mai bine te concentrezi pe antrenorul tau preferat LB?! Are 2 meciuri grele cu Mioveni si Chindia ! Daca nu face 4 puncte e cam gata si mandatul asta! Hai ca se poate daca vrei))) El se obicei te omenea)))

balotelli
balotelli  •  25 Ianuarie 2023, 23:58

Am revenit să văd câte reacții ai strâns cu chiloții în care ți-ai pus atâtea speranțe, Buzărine! Ai cam dat chix cu chiloții ăștia, din câte observ: 10 comentarii în două zile. :-(((. Nu mai e Dobermannul să-ți facă trafic, ca acum o lună, când posta nu mai puțin de 47 de comentarii pe editorialul tău despre derby-ul FCSB-Cfr. Ai văzut că accesăm în draci articolele de can-can... (70 de comentarii la Dorian Popa cu Lamborghini-ul lui)... și te-ai gândit că dai lovitura cu chiloții lu' Lazăr! :-))). Eu unul... apreciez genul ăsta miștocăresc de a face gazetărie, pe bune. M-a uns pe suflet editorialul tău. Chiar m-ai ajutat să-mi dau seama că am o problemă: mă interesează mai mult articolele despre chiloți decât alea despre licențele lu' Burchel. Aș putea să dobor lejer recordul dobermann-ului pe un astfel de subiect. Totuși,... nu-mi explic de ce te-a deranjat atât culoarea lenjeriei incriminate... respectiv faptul că s-a aruncat cu chiloți de damă.!? Dacă Lazăr era U-ist și scotea din jambiere chiloți albi sau negri,... era ok? Nu mai ziceai de călugărițe?

itu52
itu52  •  25 Ianuarie 2023, 19:13

După cum ne spune dl. Buzărin la Păulești a plouat cu chiloți. „Dar când se alunecă spre trivialul azvârlirii a două perechi de chiloți către banca unde stătea Burcă ...”. A dracului încurcătură, au fost patru? Au fost doi? Sau erau doi tăiați în două! Ne-ai turmentat rău de tot cu ambiguitățile d_tale. Noroc că televiziunea ne-a arătat două piese pe care amărâtul împricinat le folosise pe post de apărătoare. Bine că Vali Lazăr nu a dat gol, altfel ne trezeam că-și scoate perechea de tricouri(are două mânecuțe) și-o învârte deasupra capului.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează