OPINII  »  EDITORIAL

Fotbal pe dezbrăcatelea

Articol de - Publicat sambata, 18 decembrie 2021 12:00 / Actualizat sambata, 18 decembrie 2021 12:09

La Mioveni, suporterii i-au dat jos tricoul lui Sorescu. De-acum Dinamo poate vernisa o expoziție de nuduri. Veșmintele par să nu mai folosească la nimic

Închipuiți-vă secvența Sorescu-suporteri pusă în scenă în alte vremuri și în altă distribuție. Suporterii să fie aceiași, doar cel de pe gazon să fie altcineva. Unul dintre liderii de referință ai lui Dinamo. De exemplu, Cornel Dinu. L-ați vedea pe Mister, ediție 1975, să zicem, varianta cu plete Beatles, despuiat de cei din tribune? Sau pe Andone, ediție 1989. Sau chiar pe Giani Kiriță, spre anul 2000 și-un pic? Nimeni n-ar fi îndrăznit să se atingă de el. Nici măcar de Florentin Petre, cât e el de pirpiriu…

Ca la grădiniță

Când s-a dus Deian în fața suporterilor, probabil că scopul său a fost dialogul, asezonat cu scuze, cu plecăciuni și cu promisiuni. Nu se aștepta să fie luat atât de tare, însă dacă tot s-a dus să vorbească, trebuia să fie pregătit, să facă față. 

N-a fost, mai mult, i-a ajutat pe cei din tribună să-l dezbrace. A ridicat mâinile, altfel e greu să scoți un tricou de pe cineva, dacă "manechinul" nu cooperează și se opune. Cei care ne-am dus copiii la grădiniță și trebuia să-i dezbrăcăm în hol, știm ce greu ne era să le scoatem bluzele peste cap, dacă ei n-aveau chef să "participe". Sorescu a participat. 

De fapt, n-a fost dezbrăcare, ci autodezbrăcare, dacă logica și limba română ne permit termenul. A fost un fel de autogol, pentru că acest termen există, ne e chiar familiar.

Fotbal pe dezbrăcatelea
Fotbal pe dezbrăcatelea
Fotbal pe dezbrăcatelea

Cât costă acest striptease?

Cota de piață a lui Deian Sorescu n-a scăzut în ultima vreme numai pentru că Dinamo merge prost sau că el nu mai marchează și nu mai e căpitan. Va scădea însă abrupt după ce potențialii săi cumpărători vor viziona filmulețul cu secvențele de striptease nefiresc pentru o seară rece de decembrie. 

Cine dă un million sau măcar câteva sute de mii pe un fotbalist care ridică docil mâinile ca să-l dezbrace galeria? Pe piață sunt luate în calcul și acest gen de aspecte. Ai dat opt goluri, e adevărat, dar cumpărătorii au și altfel de rubrici. Una dintre ele se referă la cât de repede și de ușor te dezbraci. Deasupra rubricii e trecută cutuma "tărie de caracter".

Dinamo nud

După tragedia demnă de Eschil jucată în teatrul deloc antic al Mioveniului, Sorescu n-ar fi trebuit să fie singurul dezbrăcat. Ghinionul său a fost că a acceptat să se ducă la gard, cât timp ceilalți s-au ținut la distanță. Deian a fost totuși printre cei mai "îmbrăcați" fotbalistic dintre dinamoviști, și nu numai pentru că a marcat din penalty. 

Ce să-i mai zici portarului Iliev? E al doilea meci la rând în care se crede Mihai Leu și trage croșee sau upercuturi atacanților adverși, fazele soldându-se cu penalty-uri. Iar stoperul Pinto trebuia să se despoaie singur etapa trecută, după ce a dat pe lângă minge în meciul cu Chindia.

Dinamo ediție decembrie 2021 e, de fapt, o colecție de nuduri contemplată de pe margine de Mircea Rednic. Degeaba înfruntă antrenorul frigul înfofolit cu șapte cojoace, că uneori pare și el în pielea goală.


Comentarii (11)
popescu222
popescu222  •  19 Decembrie 2021, 11:26

Eu sunt o persoana masiva si cu destula mandrie si abilitate de autoaparare, dar in circumstante similare mi-as fi lasat acolo tricoul mai curand decat 2 dinti sau un litru de sange. Sunt batalii care merita, si batalii care nu merita. Cu gloata de inculti exaltati (cum zice un post excelent mai jos) nu e un razboi care poate fi castigat. Dumneavoastra dle Buzarin cu siguranta ca i-ati fi pus la punct pe atacatori, ca sunteti special.

popescu222
popescu222  •  19 Decembrie 2021, 11:21
Postat de bjk86 pe 18 Decembrie 2021, 17:32

Cornel Dinu, Geani Chirita si altii, si-ar fi dat si viata pe teren pentru Dinamo, nu ar fi jucat in dorul lelii..

Sunt dinamovist ca si tine, un pic mai batran daca 86 din nick-ul tau e anul nasterii, dar nu sunt de acord ca asta e pedeapsa pentru jucatul in dorul lelii. Il scoti pur si simplu din echipa, nu il dezbraci in public.

mzm1
mzm1  •  19 Decembrie 2021, 11:20

Umilirea lui Sorescu este un fapt de neimaginat in sec. 21! Insă jucatorul a gresit că s-a dus la gard ca mielul la tăiere. De fapt furia suporterilor (dedebisti sau din peluzele... est-vest-nord-sud, nici nu contează!) era indreptată impotriva intregii echipe pentru că nu a fost in stare... nici măcar să primească „pomana” oferită pe tavă de echipa din Mioveni, ai carei jucători au tras cu sete pe la 20-30 de metri de poarta dinamovistă, de teamă să nu cumva să inscrie! Dar, vorba proverbului arhicunoscut: „Primăriile iți dau, dar nu iți bagă si in traistă!” Dl Buzărin stie ce spune cand vorbeste despre „teatrul deloc antic al Mioveniului”!!! Oricum, furia suporterilor este indreptată gresit impotriva echipei. Vinovatii adevarati de dezastrul de la Dinamo sunt Badea, Borcea, Turcu, Negoiță si toti cei care s-au mai perindat pe acolo, care, după ce si-au umplut buzunarele, au băgat echipa de 3 ori in insolvență si au plecat! Si, da, domnule Buzărin, aveti dreptate, scena umilirii lui Sorescu nu se putea petrece „in alte vremuri”! Păi cum să-i reproseze suporterii ceva lui Cornel Dinu, cand tocmai el (asa cum singur a recunoscut!!) ducea valiza cu cei 25.000 de $, pe care o inmâna arbitrilor, in meciurile internaționale ale lui Dinamo?!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează