OPINII  »  EDITORIAL

Naivitatea, de fapt acesta e subiectul!

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2022 09:21 / Actualizat marti, 17 mai 2022 12:07

Înainte de a discuta interminabil despre ofsaiduri și prime de joc, ar fi interesant să revedem cum a dat Voluntariul golul de 2-2.

Așadar, sâmbătă seara, contra Voluntariului, FCSB făcuse, în sfârșit, 2-1. Cu chiu, cu vai, după multe ratări, după ce mai fusese egalată o dată, în finalul primei reprize. 

În asemenea situații nu-ți dorești niciodată altceva decât să treacă minutele mai repede, să se fluiere finalul, să-ți iei punctele și să începi să te pregătești sârguincios de „finala” de la Buzău.

Candoarea golului primit

Despre acel minut 88, când FCSB a fost egalată, se discută sub toate aspectele, numai prin prisma fotbalului nu. Se studiază cu șublerul, cu micrometrul, poziția de ofsaid a lui Costin. 

Se filosofează, între dialectic și metafizic, pe seama ideii că în lipsa VAR trebuie dat credit atacului. 

Se invocă în desfășurarea acelei faze de toate, inclusiv influențe politice, telefoane date pe linie de partid, prime de joc oferite de CFR celor de la Voluntari, câte și mai câte. 

Nimeni nu vede însă cu câtă naivitate, chiar cu câtă candoare primește FCSB acel gol care o scoate, practic, din cursa pentru titlu.

Toată lumea în atac

În acel minut 88, portarul Voluntariului, Mihai Popa, a trimis spre terenul advers o degajare sănătoasă, de peste 50 de metri, dacă nu chiar de 60! Conducând cu 2-1, FCSB ar fi trebuit să aibă șase, șapte, poate chiar opt jucători în zona în care se presupunea că va ajunge acea degajare. 

Ei bine, roș-albaștrii aveau doar doi oameni în acea zonă, stoperii Miron și Cristea. În rest, toată lumea era în terenul advers. Cu ce scop, e greu de spus. Probabil că în căutarea golului trei, de care nu mai era nevoie.

Naivitatea, de fapt acesta e subiectul!
Apărarea FCSB la golul 2 al Voluntariului (foto: captură TV Prima Sport)

Faultul obligatoriu

Așadar, vine acea minge lungă. Iulian Cristea pierde senin duelul aerian cu nou-intratul Olawale, de acolo mingea ajunge la cuplul Miron-C.Costin, sub controlul ultimului, care avansează. 

După ce a pierdut duelul cu mult mai firavul său adversar, Miron mai avea o variantă. Să-l faulteze, să-l țină, să-l tragă de tricou, orice. Ar fi luat cartonaș roșu, firește, dar e greu de crezut că Voluntariul ar fi transformat acea lovitură liberă de pe la vreo 20 de metri.

Salutări de la Chiellini!

Fără a face apologia faulturilor sau a jocului dur, în fotbal intervin și astfel de situații, în care trebuie să te sacrifici pentru echipă. Să ne aducem aminte de finala Euro 2020 din 2021, Italia-Anglia. 

Atunci, la 1-1, în ultimul minut al timpului regulamentar, Giorgio Chiellini n-a avut niciun scrupul în a-l trage de tricou pe mult mai tânărul și mai fâșnețul Bukayo Saka, țâșnit amenințător spre poarta lui Donnarumma. 

Chiellini a luat „galben”, s-a speculat că putea primi și „roșu”, dar în momentul în care s-a decis să întindă mâna spre gulerul adversarului probabil că italianul nu s-a gândit la culoarea cartonașului, ci doar să-și salveze echipa.

„Finala” care nu va mai fi

Sigur că toate aceste discuții sunt tardive acum, când ciorovăiala pe tema acordării creditului atacului pare mult mai interesantă. Dar dacă FCSB stătea bine în teren pe final de meci și dacă Miron făcea ce trebuia să facă, probabil că acum toată lumea chibița pe tema arbitrajului de la Buzău și toată săptămâna s-ar fi vorbit doar despre acea „finală” care acum s-a transformat într-un meci fără niciun rost.


Comentarii (10)
danielo
danielo  •  21 Mai 2022, 10:43

Stimabile vad ca te freaca grija Stelei pe facebook uite raspunsul la intrebarea ta scris de as47 si publicat chiar de colegii tai de la gazeta: Toate aceste acțiuni în justiție au fost întreprinse cu ajutorul financiar al unor oameni apropiați clubului Steaua, stelişti adevărați, cărora le mulțumim pe această cale. Facem această precizare mai ales pentru apărătorii infractorilor, care nu pot dormi liniștiți din cauza noastră ”, se arată în mesajul publicat de AS47.

1729070603953361
Dan Florescu  •  17 Mai 2022, 21:25

Toate detaliile cu "ofsaid" milimetric sunt aberatii ale pierzatorilor. Ce este foarte ingrijorator si nimeni nu reactioneaza este pretentia "***" ca echipele sa sa dea la o parte din calea fcsb de a castiga. De ce nu se acheteaza aceste declaratii de instigare la blat ? E campionatul finantat de *** ? si atunci are pretentii sa castige numai el prin orice mijloace in afara de a juca fotbal pe teren intre 22 de sportivi ? Sunt suparati ca Voluntari nu s-a prefacut ca joaca fotbal, ca cei de la Craiova nu au fortat sa le faca jocul lor !! De ce gazetarii nu discuta aceste declaratii ? In toate paginile de sport 80% din articole sunt numai despre *** si memelusa. De ce ? Or fi poate motivati intr-un fel ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nomercy
nomercy  •  17 Mai 2022, 14:50

Mici detalii…De câțiva ani CFR-ul câștiga campionatul datorită micilor detalii . Ce spun berbecii ignoranți pe aici (nași , fini etc ) e exact pe dos fata de ceea ce s-a întâmplat in ultimii ani: dacă Gigi ar fi avut înțelepciunea macar a unui copil de 12 ani , ar fi fost suficient pentru a profita de aceste relații / influența in mod discret si in mod sigur ar fi câștigat cel puțin 2 din ultimele 5 campionate . Cfr a profitat insa iar micile detalii (puțin ofsaid, puțin 11m,p puțin echipe ce se dau lovite cu ei si zmei cu fcsb ) uite , puțin cate puțin au favut diferența . In alta ordine de idei vreau sa spun ca bineintels , exagerez . Cfr e o mare echipa . Cu antrenor cu tot . Si da, poate cfrul nu merita sa câștige campionatul , dar in mod sigur n-ar fi meritat nici fcsb . Altfel nimeni nu iar mai fi ajuns la nas ciobanului .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează