OPINII  »  EDITORIAL

Săriți, s-a furat culoarea violet!

Articol de - Publicat sambata, 09 octombrie 2021 12:04 / Actualizat sambata, 09 octombrie 2021 12:04

O asociație a suporterilor argeșeni reproșează ”oficial” Rapidului că a evoluat într-un echipament de deplasare alb-violet. Nuanțe care sunt, nu-i așa?, pe vecie ale piteștenilor

Niște oameni constituiți într-o asociație, legală, firește, emit un comunicat. Semnat de președinte și de secretar, așa cum trebuie, cum scrie la carte. "Asociația FC Argeș 1953 Vulturi Alb-Violeți". Să sperăm că n-am greșit vreo vocală din denumirea oficială, pentru că ne putem trezi în instanță.

Așadar, atât de scrupuloșii piteșteni notifică Rapidul să nu mai folosească echipamentul alb-violet, pentru că această combinație de culori le aparține exclusiv lor, piteștenilor. De asemenea, notificarea ajunge la LPF, dar și la televiziunile care au transmis partidele jucate de giuleșteni în veșminte alb-violet. Te doare mintea!

A treia culoare

Înainte de începutul sezonului, rapidiștii s-au pozat cu cele trei echipamente pe care le vor folosi. Primele două în tradiționalele combinații alb-vișinii, al treilea, ca să fie diferit, alb-violet. Ideea e să-ți respecți culorile tradiționale atunci când joci acasă, în fața propriilor suporteri.

Echipamentul alternativ, al treilea, folosit de obicei numai în deplasare, poate fi oricum. Ba chiar se sugerează să fie într-o a treia culoare. Așa evoluează Barcelona în galben (sezonul trecut a apărut chiar în roz), Dinamo în verde, Napoli uneori în roșu, ba chiar și naționala României mai folosește uneori albul complet, care nu se regăsește pe stindard.

În deplasările de la UTA și de la Sepsi, giuleștenii au folosit combinația alb-violet. N-aveau voie, trebuiau să sune la Pitești, să ceară binecuvântarea argeșeană, că doar combinația de culori alb-violet a fost înregistrată unde trebuie și le aparține respectivilor domni în totalitate!

Săriți, s-a furat culoarea violet!
Crimă de lezmajestate comisă de Rapid, a folosit echipament alb-violet în deplasările de la Arad și de la Sfântu Gheorghe FOTO Alexandra Fechete

Violeți din toate țările, uimiți-vă!

Să lăsăm Poli Timișoara, alb-violetă și ea, că e amărâtă, se chinuie prin liga secundă! Să luăm o atitudine radicală față de ce se întâmplă la Firenze, în Toscana! Neisprăviții aceia de la Fiorentina, care se revendică din orașul Renașterii, își spun "Forza Viola"! De prin 1926! Câtă insolență!

La fel, Austria Viena joacă în alb-violet de la 1911, când nouă încă ne cântau greierii în călcâie, mai aveam acolo pământul strâns la 1907! Profund abuziv procedează și Ujpesti Budapesta, folosește violetul în vestimentație din 1885!

Iar Real Madrid, marele Real, întotdeauna în alb complet acasă, s-a costumat decenii la rând în deplasare în echipament violet. Uneori chiar și pe teren neutru, ultima dată la finala Champions League de la Cardiff, 2017, 4-1 cu Juventus. Cum și-a permis don Florentino să facă asta fără să le ceară voie "vulturilor"?

ROGVAIV

E vorba despre spectrul de lumină, așa cum am învățat la fizică, la școală, cei care ne-am încumetat să-i trecem pragul. Adică șapte culori, șapte nuanțe. Roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo și violet. E un abuz incalificabil!

De-acum încolo spectrul va fi compus doar din șase culori, pentru că violetul a fost depus de domnii de la Pitești în arhiva vreunei judecătorii de ocol. Automat, dispar ultravioletele, dimineața, de pe malul mării. Să vorbim și cu Ian Gillan și cu ai săi, care din 1968 folosesc abuziv denumirea de Deep Purple, purple însemnând violet.

Iar Sfinxul nostru, în 1984 lansa "Într-un cer violet!". Ce piesă lină și caldă! Ascultați-o, vulturilor, poate vă mai liniștește puțin!


Comentarii (10)
211966003114876
Matei Stefan  •  12 Octombrie 2021, 18:22

buzarine esti sub orice critica,tu kiar primesti bani pt aceste compuneri de clasa a 2a

deontologul
deontologul  •  11 Octombrie 2021, 07:56

n-ai mai avut subiecte. hai FC ARGES!

ucluj2011
ucluj2011  •  10 Octombrie 2021, 14:38
Postat de Stelianos Stelu pe 09 Octombrie 2021, 22:03

Ma tu asta u Cluj 7000 toamna, de ce instinctul și rațiunea îmi spun ca esti esență de...? Pui tu continuarea, ce ti place

Ți-aș spune eu de ce "esență" sunt , dar îmi va fi postarea banată.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează