Comentarii (90)
MaxiP
MaxiP  •  28 Octombrie 2023, 15:22
Postat de milli pe 28 Octombrie 2023, 14:41

Nu are rost sa amestecam sportul rofesionist cu sportul de masa. Sportul profesionist inseamna multi bani pentru putini oameni si nu are nicio legatura cu sanatatea maselor ci, cel mult, cu pariurile maselor pe aceste sporturi. Sportul profesionist primeste bani pe mai multe canale, nu doar din administratia centrala ci si de la consilii judetene, primarii, companii de stat care mai mult sua mai putin in faliment "sponsorizeaza" echipe de fotbal cu milioane de euro. Primaria Bucuresti da la CSM 10-15 milioane de euro anual dar nu construieste o sala in care sa poata fi vazute meciurile vedetelor. Statul construieste stadioane de sute de milioane de euro in multe orase, dar copiii nu au unde sa bata mingea, sau sa inoate daca nu platesc 100 de euro pe luna la un club sportiv. Deci in timp ce masele platesc singure pentru sport, statul da banii catre "vedete" mai mult sau mai putin inchipuite.

Numai ca nu observi niste lucruri. De multe ori cele 2 entitati se imbina. In primul rand pentru a avea sport de masa, ai nevoie de modele. Pana la urma sportul de masa e si o relaxare si o metoda sanatoasa de a face activitati, dar si o rampa de lansare pentru viitori sportivi profesionisti. Pentru care iti trebuie cluburi sportive profesioniste. Da' ce, daca ti-ar face un privat teren de fotbal la tine in oras si l-ar trece sub administratia primariei, ar fi vreo problema? Sunt cluburi private unde se face sport de masa. Culmea, se castiga mult mai bine din sportul de masa, decat din sportul profesionist. Uita-te la cluburile de tenis. Nu din turnee profesioniste castiga, care impun cheltuieli si modernizari, ci din banii amatorilor. Revenind la CSM, toata lumea vede ca baga o gramada de bani in salariile jucatoarelor, totusi nimeni nu vorbeste ca eu cea mai buna sectie de junioare din tara. Sunt acuzati intontinuu ca platesc straine si din cauza lor nu avem echipa nationala, dar au cea mai buna echipa de junioare la majoritatea categoriilor de varsta. Pana la urma lucrurile se imbina, de obicei unde sunt bani de investitii, vei investi si in sport si in sanatate si in toate domeniile. Asa cum si cluburile sportive in care chiar se investeste, vor avea si sectie de juniori si conditii de antrenament si tot. Un lucru e cert, ai nevoie de ambele, atat sport profesionist, cat si de masa.

MaxiP
MaxiP  •  28 Octombrie 2023, 15:17

Nu pot sa cred ca fix Tolontan e cel care are ochii deschisi in aceasta dezbatere, dar se pare ca el e. Cred ca s-a cenzurat la ce i-ar fi spus direct "profesionistului" Raureanu. Si e ceea ce am comentat in nu stiu cate articole, nu investitiile in sport, oricum nu impresionante, sunt problema lipsei investitiilor in alte domenii. Ca din 2 milioane de euro anual bagati in CSM, nu faci nimic vizibil in Bucuresti. Mult mai multa vizibilitate iti aduce acel club sportiv. Iar daca asta e bugetul pentru toate federatiile sportive, cum e prezentat in articol, cu tot respectul, dar e foarte mic. Nu vreau sa ma leg de dezbaterea stat/privat, dar atat am sa spun: cetateanul e mereu nemultumit ca il fura statul, dar doneaza privatului fara nici cea mai mica ezitare. De ce? Pentru ca nu are pe cine da vina, e chiar laudator la adresa privatului, e de remarcat smecheria acestuia. 90% din angajatii la privat accepta un salariu minim dublat sau triplat de bonusuri neimpozitabile ca apoi sa urle pe stat ca nu ii ofera nu stiu ce beneficii. Cand se duc la un spital privat, nu se plange nimeni ca il costa 50 lei 10 cm de hartie pentru EKG si 5 ml3 de gel, dar cand nu au bani e nemultumire ca stai 2 ore sa te ia in primire la Urgente si ca nu ti se fac toate investigatiile pentru care nu ai tu chef sa astepti la rand. Cam asa e si aici, daca privatul iti falimenteaza un club sportiv, e smecher, bravo lui. Daca statul investeste in el, te fura pe tine, cetatean.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  28 Octombrie 2023, 15:13

Domnule Tolontan, credeam ca te vei referi la România, la banii publici , indiferent de unde vin ( primarii, consilii județene, ministere etc.) care sunt folosiți , pt anumite cluburi ca masa de manevra pt obținerea de voturi, insa mata ne trimiți în California Americii ca să creezi confuzii smecheresti, ca și cum guvernul american este o copie proasta a celui din România. Exemplul dat de peste ocean nu are nicio legătură cu ceea ce se intampla la noi. Și DA, domnule Tolontan, băncile trebuie ajutate pt ca în spatele lor sta întreaga economie a unui stat și niciodată nu trebuie pus pe picior de egalitate cu sportul. Ca și acesta trebuie ajutat este altceva dar nu comparat cu ajutorul dat băncilor. Este adevarat ca în România s-au devalizat bănci în special de cei protejați de putere (1990-2005) cu creditele luate cu dobânzi de 10 ori mai mici ca " prostimea" și pe care nici pana astăzi nu le-au achitat. Cat privește clubul primareselor inventat de PSD pe timpul lui Sorin Opresc 50% și continuat de doamna Firea , este într-adevăr un sac fără fund. Cred ca sustinerea cluburilor cu maxim 1-1.5 mil euro/ an din bani publici ar fi o idee buna la care se adaugă sponsori și televizari. Astfel Steaua n-ar mai fi ținută cu forța în L2 și ar fi lăsată sa promoveze. Sa se stabilească un prag . PS- președintele primareselor este un bugetar sadea.

MariaMadalina1968
MariaMadalina1968  •  28 Octombrie 2023, 15:13

A reapărut justitiarul presei sportive !!! *** a reapărut cu aberatii de doi lei !!! De ce nu faci mai justitiarule o ancheta cum a cheltuit clona csa talpanica milioane de euro din bani ministerului cu o echipa care activa in liga a lV-a ?????? Oare unde se duceau cca UN MILION de EURO anual in liga a lV -a ??????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  28 Octombrie 2023, 15:12

Autorul e pe lângă rău de tot! Necunoaștere sau manipulare, e la fel de rău. Statul nu salvează băncile, statul susține afacerile și populația care doresc să se dezvolte, să progreseze. Băncile sunt doar un intermediar financiar, nimic mai mult. Să le înlocuim cu Becali, cămătari sau cu ce, dle Tolontan? Apoi, susținerea sportului de către stat înseamnă bani îndreptați către infrastructură și atât. Echipa de handbal din Györ este finanțată din surse private, nu de primăria orașului, așa cum se întâmplă în cazul CSM. Nu există niciun argument care să stea în picioare pentru a plăti din taxele și impozitele bucureștenilor salariul de 20.000 de euro încasat de Neagu. Banii ar trebui să meargă către o polivalentă cum are Budapesta, Belgrad, Zagreb etc.

marin8
marin8  •  28 Octombrie 2023, 15:06
Postat de tictictic pe 28 Octombrie 2023, 12:38

D-le Tolontan, desi editorialul dvs e corect in aparenta, in realitate pacatuieste judecand sportul de-a valma, fara a tine seama de particularitatile specifice. Una e sportul care se sustine ca business privat, altul e ala care n-are parte de asa ceva si fara finantare de la bugetele de stat si locale n-ar mai exista (desi sportivii ambelor categorii sunt la fel de profesionisti ca mod de existenta). Handbal, volei, baschet, atletism, scrima, gimnastica, tir, lupte, hockey, inot, tenis de masa, haltere, rugby, canotaj... se joaca NU cu 30 de mii de spectatori saptamanal in tribune si NICI cu Betano sau Carlsberg pe tricouri; cel mult cu Primaria Bucuresti sau Primaria Chiajna! Fotbalul este un business mai degraba decat un sport; in trecut, fotbalistii cu selectii la echipele nationale n-aveau drept de participare la intrecerile Olimpice; la fel ca si Magic Johnson, Michael Jordan sau LeBron James la nationala olimpica de baschet a USA, sau Wayne Gretzky la cea de hockey. La box, e si mai clar; cum sa sustii astazi finantarea de la stat a boxului profesionist (exact analog statutului fotbalului LPF), cata vreme mai ieri o condamnai pe Elena Udrea la puscarie pentru fix treaba asta?!? Sa ne intelegem: statul are datoria si obligatia de a finanta sportul in generalitatea lui, de la infrastructura si pana sectii si cluburi de toate felurile; NICIODATA insa cluburile si disciplinele angrenate in competitii de business privat, cum e si fotbalul!

foarte bun comentariul, nu stiu ce ar mai putea fi adăugat!

camioneros
camioneros  •  28 Octombrie 2023, 15:03

trebuie salvat sportul ?? sau salvate salariile celor care "se ocupa" de sport ?

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  28 Octombrie 2023, 15:02

„Băncile pot fi salvate de stat, dar...” ... Așa e, dar cu condiția ca acestea să folosească cuiva. Că, uite, banca din fața blocului meu, dacă n-a mai stat nimeni pe ea (pensionarii de la parter s-au „mutat”), au demolat-o ăștia!

Str82HeIL
Str82HeIL  •  28 Octombrie 2023, 15:00
Postat de VardyParty pe 28 Octombrie 2023, 14:42

Cat timp exista o singura gaura in asfalt si un spital lipsā in ßucuresti, cum sa dai 20,000- europeni pe lunā uneia care bate mingea in pantaloni scurți, la 3J dă ani????

Chestia e ca .. una nu trebuie sa o excluda pe cealalta. Sunt bani destui pentru toate. doar ca se fura prea mult .... pensii speciale prea multe spagi prea multe contracte date la prieteni si neamuri prea multe .. amante si nepoti angajati pe posturi de care nu au habar ce inseamna. Ar fi bani si de spitale si de sport si de drumuri. Problema nu e ca trebuie facuta aia inainte sa se faca aia. Se pot face toate ...dar cu cine ? si cine sa o faca?

milli
milli  •  28 Octombrie 2023, 14:51
Postat de cineseu pe 28 Octombrie 2023, 14:17

domnule Tolontan, doua rele nu fac un lucru bun. bancile sunt salvate de stat IMPOTRIVA vointei cetatenilor. este un FURT al statului corupt, nu este normal. la fel si cu sportul PROFESIONIST. sa se finanteze programe educationale pentru copii decat. Populatia sa faca sport gratuit pe stadioane si in parcuri, sau la sali de sport contra cost. Cat sa mai platim MEDIOCRITATEA deghizata in sport? Sportul profesionist este entertainment, este distractie. nu doresc ca statul sa plateasca din banii mei pentru distractia mea, pot sa imi aleg singur ce vreau sa vad.

Nu bancile nu sunt salvate de stat, ci banii deponentilor sunt garantati prin mecanisme puse la punct pentru acest scop si alimentate cu banii lor, nu cu banii guvernelor. Uneori organismele statului infiintate pentru a controla insitutiile financiare nu isi fac treaba (parca ati mai scris despre ASF) si apoi nu guvernul ci, toata populatia platitloare de impozite, trebuie sa plateasca pentru a repara aceste greseli. Intre timp oamenii platesc de doua ori pentru sport: odata impozite ca sa faca guvernul, consiluil judetean, primaria ce vrea cu ei, apoi daca vrei sa faci un sport trebuie sa platesti din nou la un club sportiv, o sala, un bazin, un teren de fotbal.

  • 1
  • •••
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Comentează