OPINII  »  EDITORIAL CRISTI GEAMBAȘU

Bun venit, Marin Dună! Mulțumim, Dan Petrescu!

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 18:52 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 22:02

Continuă comedia numirilor de personaje care își închiriază diplomele celor care se joacă efectiv de-a antrenorii

Spectacol absurd la Voluntari, fostă comună din Sectorul Agricol Ilfov, acum vopsită în oraș prosper, populat de bogătani care cred că locuiesc într-un soi de Beverly Hills. Spectacol pe banii Primăriei, adică ai contribuabililor avizi de fotbal. Încă un cadou, fără număr, doi-zece, doi-ze-ce-ce!, de la domnul Pandele. 

Și ca să n-o mai lungim, iată știrea-bombă. FC Voluntari și-a numit noul antrenor pentru sezonul 2023-2024. Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, acesta este Marin Dună!

Cât costă chiria?

Îi urăm bun venit și mult succes la cârma echipei noastre!, a postat într-un scurt comunicat clubul clasat pe locul al 3-lea în play-out-ul ediției trecute a SuperLigii. Frumos! Doar că Marin Dună nu va fi antrenorul propriu-zis al fostei formații a lui Liviu Ciobotariu, ci doar paravanul regulamentar al lui Ilie Poenaru, care nu deține licența Pro. 

După modelul deja brevetat, fostul golgheter al Progresului își închiriază diploma pentru ca un altul să se joace de-a antrenorul și să dea indicații tehnico-tactice. Ar fi interesant și cu cât o închiriază, fiindcă e clar că salariul lui Dună e mult mai mic decât cel al lui Poenaru. Asta apropo de buna folosirea a banului public. Canalizări și bani aruncați la canal.

Falsificatorii

Continuă comedia și mulți au reflexul ca în situații de genul acesta să arate încă o dată spre Federație, mama tuturor relelor. E simplu, e la îndemână. Și neadevărat, cel puțin în speța asta. 

Nu s-a inventat regulament infailibil pentru falsificatorii din fotbalul românesc. Nu există normă care să nu poată fi ocolită, sărită ori călcată în picioare de omul de fotbal român, fie el conducător de club, antrenor sau jucător. 

Așa cum nu s-a inventat bancomat care să nu poată fi spart de hoți și sistem informatic care să reziste la atacurile hackerilor, nici românașul din fotbal nu are limite atunci când e vorba să își exercite spiritul de improvizație.

Bun venit, Marin Dună! Mulțumim, Dan Petrescu!
Dan Petrescu

Mai țineți minte circul cu al doilea jucător Under 21?

Problema este, așadar, la ei, nu la regulamente. Mai țineți minte cum a fost transportată în ridicol regula jucătorilor sub 21 de ani? Când echipele din prima ligă erau obligate să aibă în 11-le de start doi jucători sub 21 de ani și nu mai puțin de unul pe teren până la finalul meciului? 

Prin urmare, ce s-a întâmplat? Cluburile au profitat să se împrospăteze, să ofere șanse celor care nu prindeau echipa nici în amicale? Ei, aș! Bieții tineri nu apucau uneori să stea pe teren nici măcar 60 de secunde. Își luau porția de umilință, antrenorilor nu le păsa că se acoperă de ridicol. Ori că au călcat în picioare demnitatea unui om la început de carieră.

Revoluționarii

Peste toate însă domnea opoziția la ideea în sine de a promova și jucători tineri, din propriile centre, ca răspuns instituțional la traficul pe scară largă cu jucători de import, bătrâni și de calitate îndoielnică. Normal, erau atinse interese, comisioane. 

Ca adevăratul scop să fie mascat, se trezise subit spiritul revoluționar în antrenorii care insistau cu fotbaliști spre 40 de ani, invocând tot fel de drepturi ale omului. Recunoașteți personajele? Apropo, mulțumim, Dan Petrescu!

Dosarul înșelăciunii

Mulțumim, Dan Petrescu! Mulțumim, dar nu din aceleași motive pe care le-a exprimat acum clubul la plecarea antrenorului, ci pentru că se confirmă încă o dată că fotbalul este un spațiu al minciunii sfruntate. 

Păi, nu ni se spunea că Dan are un viitor la Cluj? Nu susținea Dan însuși că este legat de CFR nu doar prin contract, ci și profund afectiv. Petrescu sentimentalul, asta da glumă! Peste aia de la Voluntari. 

Sceneta cu Marin Dună numit antrenor principal la Voluntari este doar o altă filă la dosarul înșelăciunii. Capitol la care avem mereu o solidă bază de selecție. Și suntem mereu măcar finaliști.


Comentarii (50)
dragan
dragan  •  10 Iunie 2023, 15:02
Postat de Dobermannul pe 10 Iunie 2023, 13:52

@dragan Doamne ce pasareasca vorbesti: "sint, decit, plingem, plinga, sponzorizate, pe-un" Pai cand iti spun ca esti mai prost ca cel mai prost doberman al meu te ... superi.

p.s. am mai explicat asta, dar se pare ca atunci lipseai (la apelul de seara?): sint timisorean! n-am putut impiedica incadrarea tele-pesedistului razvan theodorescu- din Lespezi si azi sub lespezi- in actuala academie romana- din punctul meu de vedere, un sacrilegiu-fireste, istoric-asa ca am hotarit SA NU RESPECT NICIO DECIZIE a acestei adunari (si adunaturi!) de politruci resapati! scrisul meu, macar ortografic, se doreste un raspuns pe masura! atit!

Dobermannul
Dobermannul  •  10 Iunie 2023, 14:37
Postat de dragan pe 10 Iunie 2023, 13:58

si asta, tzepelinilor cenzuratori degeaba, e un comentariu vulgar, jignitor si intolerant! week-end placut!

Si tie la fel cum imi doresti tu mie.

dragan
dragan  •  10 Iunie 2023, 13:58
Postat de Dobermannul pe 10 Iunie 2023, 13:04

Vai de capul tau de prost.

si asta, tzepelinilor cenzuratori degeaba, e un comentariu vulgar, jignitor si intolerant! week-end placut!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează