OPINII  »  EDITORIAL CRISTI GEAMBAȘU

Recurs la oase rupte

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023 15:26 / Actualizat vineri, 24 noiembrie 2023 15:39

Țicu e bun de joc după decizia Comisiei de Recurs.  Iar Dragoș Iancu e vinovat pentru că, imprudent, nu și-a ținut piciorul acasă. Și a mai făcut și pe grozavul refuzând 1.000 de euro pe lună

De la "vătămare fizică gravă" la "vătămare fizică" distanța este de 8 etape. 8 etape în minus de suspendare. Beneficiarul hotărârii Comisiei de Recurs este Valentin Țicu, jucătorul Petrolului. Perdantul moral, Dragoș Iancu de la Hermannstadt. Victima agresiunii fundașului ploieștean s-a ales cu o fractură deschisă care a însemnat în prima fază groază și durere, apoi a necesitat o operație complicată, urmată acum de recuperare. Chin, muncă, emoții. Va mai fi la fel ca înainte?

Dreptul la notorietate

Toate acestea în viziunea doamnelor și domnilor de la Comisia de Recurs înseamnă "vătămare fizică". O dublă fractură deschisă este asimilată unui cucui rezultat după un duel aerian între jucători. Sau unei vânătăi rezultate de la ciupiturile amicale ale fundașului central pentru vârful de atac. Așa stând faptele, consider că ar fi o nedreptate să nu facem cunoscute numele membrilor Comisiei. După o asemenea hotărâre cu un puternic impact emoțional (asupra victimei) și un mesaj civic limpede (liber la ciopârțit tibii și peronee), doamnele și domnii și-au câștigat dreptul la notorietate. Iată-i în ordinea funcțiilor: Claudiu Dinu - Președinte, Elena Stoian – Vicepreședinte, Daniela Mândruță – Membru, George Alexandru Ilie – Membru, Doru Trăilă – Membru, Silvia Boroneanț – Secretar.

Recurs la oase rupte
Dragoș Iancu pe patul de spital/ Sursa foto: Facebook @FC Hermannstadt

Empatie, substantiv feminin?

Dat fiind că sunt 3 doamne în componența organismului care prin decizia luată l-a iertat de fapt pe Țicu (petrolistul are deja drept de joc, ispășindu-și cele 8 etape de suspendare), te-ai fi așteptat poate la o mai mare empatie cu victima. Se pare că a fost compasiune cu agresorul. Cum nu sunt psiholog, pun stop tentației de a descoperi resorturile acestei inversiuni emoționale. Aflat în plin proces de recuperare, Dragoș Iancu a reacționat reținut la aflarea deciziei. Reținut, nu șocat. Poate că s-a prins și el cât de miloase sunt instanțele noastre fotbalistice cu vinovații. Și cât de exigente cu ne-vinovații. Că sigur au ei ceva de ascuns!

Atunci când i-au dat 16 meciuri, am zis că poate e cam mult. Dar acum, cu numai 8, mi se pare cam blândă suspendarea. În condițiile în care pentru un scuipat regulamentul spune că iei între 6 și 12 etape. Dar, până la urmă, pe mine nu mă încălzea cu nimic dacă îi dădeau nu știu câte meciuri de suspendare lui Țicu. Mi-a mai dat așa, din când în când, câte un mesaj, să mă întrebe cum sunt
– Dragoș Iancu

Târgul

Nu aș încheia înainte să amintesc de târgul pe care Petrolul și Țicu îl propuseseră celor de la Hermannstadt și în particular lui Iancu. 1.000 de euro lunar în contul fotbalistului sibian în perioada cât nu poate juca din cauza accidentării. Frumos, nu? Și mai frumos este că sumele respective urmau să fie plătite cu condiția ca Hermannstadt și Iancu să semneze un document prin care să ceară clemența instanței sportive, astfel ca Țicu să nu fie suspendat prea mult.

Păi, nu? Nu e totul pe bani, nu are orice un preț? Uite că nu, Hermannstadt și Iancu refuzaseră trocul bani contra loby. Din fericire pentru Petrolul și pentru Țicu, lucrurile s-au aranjat de la sine. Comisia de Recurs și-a făcut treaba, toată lumea mulțumită, aud că Iancu țopăie fericit în piciorul sănătos. Și de aici încolo poți să îți lași imaginația să zboare.


Comentarii (18)
paolo13
paolo13  •  25 Noiembrie 2023, 14:21
Postat de Jamm pe 25 Noiembrie 2023, 12:23

Uite de ce nu poate prostul sa doarma... Cat e ziua de lunga, prostul tot cu Steaua in gura...

Cine esti? Pe bune, cine esti, ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

S0s0
S0s0  •  25 Noiembrie 2023, 13:19

Când Șeroni de la Viitorul l-a rupt pe Bancu la fel de rău, nu s-au scris deloc editoriale, articole, nu s-au publicat interviuri, că jucătorii anumitor echipe au tot dreptul să rupă picioare, se pare. Acum toată lumea sare pe băiatul ăsta, de parcă nu ar proven din fotbalul în care Lăcătuș rupea picioare cum rupe CSA-ul bani publici, toto fără să se facă vreo vâlvă.

Jamm
Jamm  •  25 Noiembrie 2023, 12:23
Postat de paolo13 pe 25 Noiembrie 2023, 06:37

Abia acum ți-ai dat seama?

Uite de ce nu poate prostul sa doarma... Cat e ziua de lunga, prostul tot cu Steaua in gura...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează