OPINII  »  EDITORIAL

Boloni strică petrecerea

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 11:15 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 11:21

Fostul selecționer consideră că decizia Comisiei de Recurs este „o porcărie”, fapt care denotă că a trăit prea mult departe de România

A rămas puțin până la meciul decisiv de intrare în play-off dintre Sepsi și FCU Craiova. Din Cetatea Banilor, Adrian Mititelu a binecuvântat publicul de etnie maghiară din Sfântu Gheorghe, adăugând că se așteaptă la o luptă sportivă pe cinste. Ce frumos! 

Din Franța, în schimb, Laszlo Boloni strică petrecerea cu o declarație care contrazice nu doar decizia Comisiei de Recurs a FRF, ci și opinia cvasiunanimă a oamenilor apropiați de fotbal, care au susținut teza meritului sportiv victorios în lupta cu hidra regulamentelor. Ce urât!

Să se aplice regulamentul!

"O porcărie bună pentru extremiști, nu pentru fotbal!",a exclamat Boloni în dialogul cu colegii Viorel Tudorache și Raed Krishan. Echipa Gazetei s-a deplasat la Metz pentru a realiza un amplu interviu-reportaj cu fostul mare internațional la împlinirea a 70 de ani. Un gest de normalitate jurnalistică pe care am convingerea că publicul l-a savurat ca atare. Sau poate nu, mai știi ce interes ocult vor fi descoperit unii? 

Mă rog, să mergem mai departe. Boloni a aprofundat ideea. "S-a făcut o atmosferă în care s-a prezentat în rol de victimă tocmai cel care a făcut porcăria. (...) Marea mea mirare este că au făcut tam-tam și câțiva oameni pe care îi cunosc. Nu înțeleg nedumerirea unora. «Ooo, dar ce se întâmplă?» Ce să se întâmple, să se aplice regulamentul!".

Harnicii secui și africanii la țuică împreună

Boloni strică petrecerea

Clar, viața departe de România, preponderent în Franța, l-a schimbat pe Boloni. Printre altele, i-a afectat percepția românească asupra evenimentelor. De aici inflexibilitatea în judecarea evenimentelor. 

Noi, flexibilii, îi tot dăm cu rejucarea invocând fair-play-ul și imuabilul merit sportiv, el o ține pe aia cu respectarea regulamentelor. Bine, pentru că nimeni nu-i perfect, tot Boloni nu vede nicio problemă, nici măcar de ordin moral în investițiile statului maghiar în fotbalul/sportul românesc, după cum i se pare drăguț că a susținut echipa Ținutului Secuiesc la un auto-intitulat Mondial al Minorităților.

Competiție la care au participat o pleiadă de entități nerecunoscute de statele din care fac parte. Catalunia, Corsica, Țara Bascilor. Plus o serie de triburi africane care au băut palincă împreună cu harnicii noștri secui. Ce peisaj bucolic!

Craiova joacă după cum vorbește Napoli!

Meciul de joi va așterne cenușa peste discuțiile legate de scandările xenofobe de la Sfântu Gheorghe. Niciuna dintre echipe nu are față de play-off. Sepsi a înotat tot campionatul și arată ca un aparat construit cu piese reciclate. Rondon, Cosmin Matei, Aganovici, Tudorie, Bălașa. Tamas ungurul e sub Tamaș românul care apropie 40 de ani. 

Craiova ediție limitată Mititelu se exprimă cam cum vorbește românește Nicolo Napoli. Trei cuvinte italienești, două românești, patru în esperanto. Bahassa e constant bun, Bauza e constant slab de când i-a fost prelungit contractul.

Hai la TAS! Serios, chiar trebuie

Nu vom avea un mare meci, dar va fi tensiune. Și pe teren, și în tribune, fiindcă deși suspendați suporterii olteni vor fi prezenți pe arena lui Sepsi. Asta apropo de felul în care se aplică regulamentele. 

Legat de asta, o acțiune necesară de igienă morală pentru tot fotbalul nostru ar fi ca oficialii lui Sepsi să meargă la TAS, ca să reclame decizia Comisiei de Recurs. O posibilă victorie acolo nu i-ar mai propulsa în play-off (în cazul încare nu își vor fi câștigat pe teren dreptul de a juca acolo), dar ar lămuri definitiv falsa și mai ales ipocrita dezbatere xenofobie versus rasism.


Comentarii (26)
Pake
Pake  •  17 Martie 2023, 12:34
Postat de csaba pe 15 Martie 2023, 14:41

Ce percepție din Franța, dacă asta se întâmpla invers toți așa zisi oamenii de fotbal urlau că meciul trebuie câștigat de echipa defavorizată, iar cu această decizie ați dat frâu liber la promovarea șovinismului a xenofobiei și rasismului bravo conducătorilor rasiști!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Bumbisor
Bumbisor  •  17 Martie 2023, 00:06

Minti cu nerusinare. Emisiunea romanilor din Ungaria se numeste Ecranul nostru si se poate viziona toate in arhiva televiziunilor maghiare. La fel si ziarele romanesti.

Pake
Pake  •  16 Martie 2023, 20:43
Postat de dinamo100 pe 16 Martie 2023, 07:38

Boloni e si el ungur, eviident ca are o doza de subiectivism. Totusi, cand il vad pe Mititelu defiland triumfator cu decizia Comisiei de Recurs in ciuda porcariei pe care suporterii FCU au afisat-o, parca vad si punctul de vedere al lui Boloni. Iar morala e ca "putem face si spune orice" fara consecinte notabile. Asta-i Romania.

sa le dea Titlul la masa verde ***! Parca nu stim ce fel de oameni merg si stau in galerie? Au echipa de hochei, ne sfideaza cum vor...mai HO! O natiune care doarme se va trezi in sclavie! Romania a adormit si in sclavie! ***? Ati uitat cum a fost scuipat Janos Szekely in meciul Ferencvaros -Steaua? ***! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează