OPINII  »  EDITORIAL

D'ale FCSB-ului

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 16:37 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 16:58

Liderul campionatului este un cumul de paradoxuri. Cu un lot întărit cât trebuie și curățat de indezirabili, formația guvernată de Becali se pregătește să legifereze absurdul și să câștige titlul.

Câte ceva despre liderul autoritar al campionatului. Nu că nu se scrie mereu despre FCSB, dar lumea asta vrea. Scrierile mai mult sau mai puțin inspirate despre alte sporturi generează un anonimat zgomotos. 

Analizele tehnico-tactice provoacă indigestie și prăbușesc traficul site-urilor. Așa că atunci când vom identifica un site care nu doar supraviețuiește, ci prosperă, doar din anchete grele ori articole de fond, atunci se cheamă că ne vom fi vindecat. De aceea, zic că se impune o terapie simplă. Sinceritatea. Care e ca postul de miercuri și vineri: face bine organismului. Îl curăță de toxine.

Echipa care adună românii

Reluarea campionatului găsește FCSB-ul la 8 puncte peste CFR, la 10 față de Craiova și 11 distanță de Rapid. FCSB, echipa care a prelungit cel mai mult stagiul de pregătire din Antalya, locul unde reînnodăm frumoasa tradiție de a plăti tribut turcilor. 

FCSB, echipa de care ai impresia că toată lumea se dezice atunci când citești comentariile online, dar care în viața reală adună ciopor românii. Din Dobrogea până în nordul Ardealului și din Bucovina până la Dunărea cea mare.

Cei care sfidează normele

FCSB este locul unde Gigi Becali face echipa și o anunță cu zile multe înainte de meciuri. FCSB este teritoriul unde antrenorul din acte este angajat doar pentru figurație, în timp ce antrenorul propriu-zis, Mihai Pintilii, nu are calificarea profesională minimă. 

Cum este posibil totuși ca această grupare care sfidează norme și aruncă în derizoriu autoritatea oferită de o diplomă să domine o întrecere în care 3 contracandidate au mijloace materiale similare, beneficiind și de un staff calificat, căruia nu i se dictează primul 11? 

Paradoxurile sunt cunoscute, dar este bine să le amintim ca să nu ne smintim.

Motivul convocării la Comisia de Disciplină

Ultimul scandal de care profită Becali pentru a ieși încă o dată și încă o dată în față este legat de convocarea pe care a primit-o de la Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF pentru declarațiile pe care le-a făcut ulterior meciului de Cupă cu FCU Craiova. Atunci când s-a lăudat că i-ar fi spus echipa de start lui Adrian Mititelu înainte de meciul direct. "Am zis că o să fac o echipă ca să poată să mă bată și el o dată".

D'ale FCSB-ului
Gigi Becali

De fapt, cred că acesta este motivul real al chemării la Comisie a domnului Becali. Precizarea teribilistă că alcătuiește unsprezecele de start astfel încât adversarului să îi fie la îndemână o victorie.

Cum ar fi să se prezinte?!

Mă îndoiesc că Becali chiar a procedat așa, că i-ar fi deconspirat echipa lui Mititelu și de asemenea că FCSB avea o componență care îmbia la partidă cuminte, cu final cunoscut. 

Sper că așa au stat lucrurile și la mijloc nu este decât bine cunoscuta megalomanie a patronului fecesebist, trăsătură care implică și să fabuleze. Dar lucrurile trebuie lămurite, iar într-o lume în care regulile și oamenii se respectă, Gigi Becali ar trebui să răspundă convocării Comisiei. 

Nu să jignească oamenii, nu să facă asocieri cu imaginare constrângeri provocate de interferențe cu comunitatea LGBTQ. Nici vorbă de așa ceva, dar sunt teme care prind la un public larg. La publicul lui.

Pe Florinel de ce nu e bătaie?

Strict fotbalistic, totul este de văzut și la FCSB. Cristi Ganea a plecat (dar a venit vreun moment?), Compagno este disponibil, se așteaptă ofertanți contra sumei de 400.000 de euro. 

Rotariu este parcat în curtea clubului și stă să vină ziua de salariu până la finalul sezonului. Vom vedea dacă Baba Alhassan este mijlocașul care, alături de Olaru și Șut, limpezește jocul și imprimă un aer de forță. Ne vom lămuri dacă Luis Phelipe valorează nu 10 milioane de euro, cât pretinde domnul de la palat, ci atât cât să dea randament alături de Octavian Popescu și Băluță, iar mai apoi, după ce îi va expira suspendarea, împreună cu Florinel Coman.

Despre care s-a vorbit la superlativ, dar un superlativ care, bag seamă, nu a atras mușteriii. Iar fără mușterii care să te vadă și să te cumpere, viața e pustiu, cum se zice. 

FCSB rămâne candidata cea mai autorizată la titlu și probabil că ar fi bine să vedem de pe acum cum vom explica anomalia. Pentru analiști și experți nu mă tem, fiindcă ei întotdeauna pot interpreta absurdul cu o explicație tehnică scoasă din mânecile scrobite, cu butoni de aur.


Comentarii (91)
Braveheart.ro
Braveheart.ro  •  22 Ianuarie 2024, 11:42

De la o vreme scrii niște articole de ți se întoarce stomacul pe dos când le citești. Ești atât de *** cu trupa din Berceni condusă din Pipera că devine grețos deja. Spui tu: „Analizele tehnico-tactice provoacă indigestie și prăbușesc traficul site-urilor.” Adică justifici aceste *** de articole prin faptul că vezi Doamne cititorii, care n-au capacitățile necesare să citească o analiză tactică, o cer, altfel fac indigestie. Păi tocmai la astfel de articole facem indigestie. *** lui Becali a devenit sport național la tine și tu devi penibil articol după articol...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  22 Ianuarie 2024, 11:16
Postat de fabulos pe 21 Ianuarie 2024, 22:52

Ai perfectă dreptate în ceea ce privește lipsa acelor articole-analiză. Cred că nepriceperea lor este factorul decisiv în publicarea can-can urilor în detrimentul unor analize sportive minime, sa nu spun riguroase. În ceea ce-l privește pe Becali, și implicit Fcsb, consider că suma acțiunilor sale greșite duce la aceasta critica, pe alocuri excesivă. Dar dacă ne uitam la mesajele unor susținători cred ca ar fi necesară mai multă realitate și duritate a articolelor.

Critica nu-i pe "alocuri excesiva" ci este extrem de excesiva la orice ora si agasanta devreme ce se tot repeta si de zeci de ori pe zi ceva ce s-a spus de zeci si sute de ori. Impresia este ca nu exista in Romania fotbalistica si chiar in Romania sportiva altceva decat Becali si FCSB. Sunt echipe de prima divizie despre care inafara de rezultatul ultimului meci si pozitia in clasament trec uneori zile in sir, ba chiar si mai mult in care nu se pomeneste nimic sau aproape nimic. E gazeta de sport sau tribuna anti Becali, asta pentru satisfactia unui numar restrans de hateri? N-ai ce cauta aici nu doar daca esti fcsbist ci suporter al oricarei alte echipe daca nu vrei sa dai in Becali din orice pozitie.

Dino
Dino  •  22 Ianuarie 2024, 11:12

Problema este ca Becali poata sa zica ce vrea si nimeni nu-l trage la raspundere. O baga pe aia "Am glumit, ce nu mai are voie omu' sa glumeasca" Prin alte parti era chemat sa dovedeasca ce a zis.

Vezi toate comentariile (91)
Comentează