OPINII  »  EDITORIAL

Facă-se voia vestiarului!

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 10:29 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 10:31

Efectele caniculei la Craiova: demiterea intempestivă a lui Neagoe și numirea în mare viteză a lui Reghecampf. Asta și pentru că finanțatorul e tovarăș cu greii echipei

În cea mai caldă zi a verii s-a înregistrat și recordul vitezei pentru demiterea unui antrenor. La o jumătate de zi după ultimul meci din etapa a doua, CSU - Oțelul 0-0, Eugen Neagoe a fost dat afară de Mihai Rotaru. 

E posibil totuși ca Adrian Mititelu să revendice omologarea performanței invocând recordul absolut cu al său Joao Janeiro. Portughezul alungat înainte să conducă echipa la vreun meci de la clubul care nu mai are voie să se numească FCU Craiova 1948. 

Dar care și-a schimbat denumirea în FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA. Ceea ce, veți fi de acord, este cu totul altceva.

Fotbal dietetic

Probabil că nu întâmplător creatorul teatrului absurdului, Eugen Ionescu, era pe jumătate oltean. Eugen Neagoe este sută la sută oltean și zero la sută creator de fotbal absurd. E drept că nici creativ/șampanie/prosecco nu se poate spune despre stilul echipelor antrenate de "Geană". 

Admirator până la idolatrie al vărului său Victor Pițurcă, al cărui secund la națională a și fost, Neagoe este un om serios, care propune fotbalul dietetic. Formațiile pregătite de el seamănă cu un meniu de spital destinat diabeticilor. Hipoglucidic, hiposodic și hipolipidic. Ne-dulce, ne-sărat, ne-gras.

Diferența dintre har și dedicare

Atent la detalii, preocupat mai ales de buna organizare defensivă a jocului, (asta pe limba de lemn a experților), Neagoe a lăsat peste tot pe unde a trecut senzația că a pus un limitator de viteză&spectacol echipelor lui. 

Și a trecut prin multe locuri. Doar la noi Pandurii, Poli Iași, Sepsi, Hermannstadt, Dinamo, Astra, U Cluj. Bașca Aris Limassol, Nea Salamina sau Al-Ittihad "afară". 

Un globe-trotter în adevăratul sens al termenului, adică unul care nu a zăbovit mult pe unde a trecut. Ca un excursionist care trebuie totuși să și trăiască din călătoriile lui. Una este să fii dedicat profesiei, alta e să ai har pentru ea.

Se umplu paharul cu zaibăr

Finanțatorul Mihai Rotaru și-a exercitat puterea absolută la echipă tocmai în momentul în care pretindea că se îndepărtează de ea. După ce s-a debarasat de Sorin Cârțu și de Gică Craioveanu, buni cât timp clubul juca o miză identitară, Rotaru l-a dat afară și pe Neagoe. 

Decizia venită după o victorie cu Dinamo și un egal ghinionist cu Oțelul este doar aparent nejustificată. Nemulțumirea era mai veche și umpluse paharul cu zaibăr prin ratarea calificării în cupele europene.

Dreptul la extravaganțe

După 21 de partide pe banca Craiovei, dintre care 9 victorii, 6 egaluri și 6 înfrângeri, Geană se prezenta la inspecție cu un palmares subțire și un fotbal neofertant. Dacă ar fi fost demis imediat după încheierea sezonului 2022-2023, părea logic. 

Dar de ce să joace Mihai Rotaru cartea patronului echilibrat când la îndemână este cea a jokerului imprevizibil. Puterea (banul) îți dă dreptul la extravaganțe inaccesibile omului de rând. Inclusiv aceea de a întreține relații de prietenie peste norma patron-angajat cu jucătorii importanți. 

Care apoi îți dau mesaje în crucea nopții ca să se plângă că sunt hărțuiți de suporteri ori ajung să aibă alte preferințe când se alege noul antrenor.

Facă-se voia vestiarului!
Mihai Rotaru a venit din 2014 la CSU Craiova și de atunci nu a reușit să aducă niciun titlu de campion în Bănie

Facă-se voia vestiarului!

Așa se face că tartorii vestiarului l-au dorit insistent pe Laurențiu Reghecampf, pentru că îl cunosc deja, au lucrat împreună, în timp ce Mihai Rotaru nu ar fi zis nu unei colaborări cu Marius Șumudică. 

Mergi în concedii cu greii echipei, sfârâi grătare cu ei, atunci pune mâna și ține cont de părerea lor! Disponibili erau amândoi, și Șumi, și Reghe, cu deosebirea că primul fusese mai vocal. 

Amănunt care pare să fi cântărit la pasiv. După negocieri la care a fost bătut alt record de viteză, Laurențiu Reghecampf este alesul. A doua lui descălecare la Craiova. Ciorba reîncălzită este meniu fix în fotbalul nostru.


Comentarii (25)
demarco72
demarco72  •  27 Iulie 2023, 00:56

Geambașule,ai îmbătrânit urât! Dacă Neagoe cu 9 echipe antrenate din 2006 este globe-trotter, Reghe cu 16 echipe antrenate din 2009 ce este? De ce nu scrii despre cum a luat Reghe licența Pro? Sau despre blaturile lui Reghe (Cornel Dinu a spus:"Procuroru' susţine că Iulian Chiriţă, naşul de la prima cununie al antrenorului Stelei, i-a solicitat sprijinul pentru a-l salva pe Reghecampf de la răzbunarea mafiei sîrbeşti după un Bayern - Cottbus 3-1, care ar fi trebuit să se termine la trei goluri diferenţă. Ar fi vorba despre o partidă din toamna lui 2002.") Să-ți rușine,Geambașule!

fanu2
fanu2  •  26 Iulie 2023, 21:26
Postat de observator_federal pe 26 Iulie 2023, 15:29

Păi de ce Mihăilă a ajuns (neobservat de specialiștii noștri) mai întâi la Parma și apoi la Națională, de ce Edward îi recomandă lui Ivan să plece de la Craiova în străinătate, de ce Mitriță (evadat în MLS în uluiala generală a presei române) era mai simpatic când era ținut departe de Națională și lua bani mulți în străinătate, decât acum când iarăși ”incomodează” cu evoluțiile lui spectaculoase în Superliga? Am să-ți ofer o variantă de studiu, gândește-te cine au fost preferați la Națională în locul celor amintiți mai sus și de ce sprijin cvasitotal s-au bucurat respectivii din partea presei... Și cu toate astea, ironia sorții, istoria va consemna că primul gol al României pe noul stadion Giulești la marcat Bancu, iar primul gol al României pe noul stadion ”Steaua” l-a marcat Mitriță. (Pe Arcul de Triumf nu a jucat Naționala, ar fi o idee ca la un posibil meci al Naționalei să fie musai convocat măcar un craiovean... Oricum, și acolo primul gol în Superliga l-a marcat Ivan).

Uite , eu sunt fan (declarat și deseori blamat aici) al Universității Craiova, dar nu pot fi de acord cu tine fie și din considerentul ca performanta nu recomanda jucătorii noștri spre naționala anul asta.Pe Ivan nu ai cum sa îl chemi după penalty-ul executat cu FCSB (a ratat și cu Beer-Sheva dacă îți amintești) deci e neserios sau nu are psihicul necesar pentru meciuri grele, nu poți spera de la el sa te "scoată" la națională. Markovic?! A fost, nu a făcut nimic, un jucător care sta pe genunchi după 5 min pe teren nu va ajunge nici măcar cât Alibec-la vârsta lui Alibec fusese deja dat afara de la o oarecare Inter. Altul care?! Baiaram? Nu e buna nici ca gluma. Isfan?! Campanu?! Mateiu?! Vladoiu?! Poate fundașii centrali?! Singurul pe care îl văd ca o mare promisiune și pentru nationala e portarul actual, la fel ca Moldovan sau cel de la FCSB are constanta, interventii dar nu îmi amintesc deloc gafe la el, cum ceilalți 2 au destule. Cat despre "stranieri"..cu tot respectul dar Mihăilă a avut ocazia sa sclipească la Atalanta, nu a făcut-o, Mitrita se întoarce la noi deși avea oferte mult mai bune deci e clar că nu-i place munca (știi zicala olteneasca:"decât 100 de lei la soare mai bine 50 la umbra" , cam aia e la el), Cicaldau nu a fost păstrat nici de Hab Ar N-Am de la arabi, deci..Concurenții pe post? Coman tocmai înscrie în Europa, Stanciu e MVP in China, Alibec e campion cu Farul..deci mai multa muncă și seriozitate la "ai noștri"

MaxiP
MaxiP  •  26 Iulie 2023, 20:27
Postat de legio.sud pe 26 Iulie 2023, 16:24

Nu te pricepi , scuză-mă , mută-te în mahalaua București .

Spune-mi cu ce gresesc, sa inteleg la ce nu ma pricep.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează