OPINII  »  EDITORIAL

Farsa este echipată în negru

Articol de - Publicat duminica, 30 ianuarie 2022 22:32 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2022 23:30

Căderea lui Dinamo în hău este totală, iar minciuna cu Derby de România trebuie să înceteze

Dinamo - FCSB 0-3. Derby surogat cu etichetă falsă, de care ar trebui să se autosesizeze ANPC. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. O minciună întreținută din interes comercial și dintr-un soi de nostalgie după meciurile Dinamo - Steaua. Adevăratele mari derby-uri.

Astăzi, Dinamo se numește Dinamo, dar nu mai este Dinamo, în vreme ce FCSB e afacerea unui privat cu fantezii de antrenor, dar în niciun caz Steaua.

A fost un meci slab, din care reții golul lui Octavian Popescu, cu o execuție care l-a făcut să pară caraghios pe Figueiredo, preluarea a la Neymar a aceluiași foarte tânăr atacant al cărui preț de transfer va decola în mintea patronului, luftul lui Torje, dublat apoi cu sprintul încheiat cu o căzătură în nas. Se încheie trist cariera lui Gabi. Și bineînțeles, clasica eliminare a lui Răuță, care este un fotbalist atât de slab încât nu îl poți bănui de sabotaj.

Farsa este echipată în negru

FCSB a forțat doar atât cât era nevoie, intrând totuși în mediocritatea meciului, Dinamo nu a jucat nici rău, nici bine, s-a străduit, a strâns din dinți, dar fără rezultat. Golurile lui Ianis Stoica și Oaidă au rezolvat presupusa ecuație a învingătoarei, de partea cealaltă Stoican urmând să dezvăluie cine a jucat din "gleznuțe", cum atât de zglobiu optimist își avertizase adversarii.

Dinamo e cu un picior în "B", iar DDB nu poate face nimic. Apusă e vremea ironiilor și a farselor. Farsa e pe teren și joacă în echipament negru. 


Comentarii (30)
103538191253799
Paco Raceanu  •  31 Ianuarie 2022, 13:30
Postat de Cristian Grozea pe 31 Ianuarie 2022, 10:28

Gazeta actuală e o farsă, Geambașule! Nu Steaua! Asta de când a plecat nea Vanea dintre noi și a lăsat ziarul pe mâna unui director vetust, oportunist, prieten la cataramă cu Mircea Sandu, Mitică Dragomir, frații Becali, și a unor diletanți ca tine, cu aere de jurnaliști integri! Cel mai important este însă că milioanele de suporteri ai Stelei nu te bagă în seamă! ***

Sa intelegem ca echipa unui privat, care se autointituleaza stapanul anagajatilor de la echipa cu denumire acronim (FCSB), si care declara ca nu este interesat de trofee si de opiniile suporterilor, ci doar de castigurile financiare obtinute din vanzarea de jucatori (adica un fel de bisnita cu fotbalisti), nu este o farsa?! Adica, asta a fost si a insemnat marea echipa istorica Steaua, o jucarie in mana unui stapan dezinteresat de trofee si de dorintele fanilor?! Poate pt tine/voi, dar nu si pentru cei care au iubit Steaua - campioana Europei si, in esenta, iubesc fotbalul in substanta sa. De Dinamo, din pacate, nu e nimic de scris/spus!

mzm1
mzm1  •  31 Ianuarie 2022, 11:32

Alte observații. 1. Golul lui O. Popescu a fost o capodoperă a genului (să nu ne ferim de cuvinte)!. După cornerul lui Dinamo, un jucător fecesebist iese cu mingea din careu, inaintează rapid si, de la centrul terenului, o pasează lui Dumiter, acesta i-o trimite perfect lui Popescu si... gol! Deci, după două pase, după ce parcurge vreo 80 de metri, in 4-5 secunde, mingea ajunge in poarta adversă! Păi, nu-i superb? Cu aceasta, Popescu le inchide gura celor care, vrând să-i minimalizeze valoarea, au sugerat, după golul la fel de frumos inscris CFR-ului, că ar fi marcat din intâmplare, că, de fapt, ar fi vrut să centreze (?!). Nu, domnilor, Tavi cel șugubăț a căpătat... un tic nervos: cum primeste mingea o trimite rapid, pe o traiectorie covrig, in vinclu! 2. Arbitrul jocului i-a menajat cât a putut pe cei de la Dinamo, le-a dat lovituri la fiecare cădere artistică (ceea ce nu a făcut pentru cei de la FCSB) si desigur le-ar fi acordat cu ușurință 11 m., numai că oamenii lui Stoican au ajuns extrem de rar in careul advers. 3. Al doilea cartonaș acordat lui Răuță (deci eliminare!), probabil ca nu ar fi fost acordat de un alt arbitru, ar fi dat doar lovitură liberă, dar un arbitru cu ecuson FIFA nu o putea face fără a se compromite. 4. De eliminare lui Răuță (altfel un cotonogar notoriu) este vinovat, in mare parte, si Stoican, pentru că el le-a cerut elevilor săi să joace la intimidare. A spus acest lucru la conferinta de presă din preziua jocului: „Va fi un joc dur!”.

mzm1
mzm1  •  31 Ianuarie 2022, 10:35

Da, domnule Geambașu, „minciuna cu derby de România trebuie să inceteze”, dar trebuie să le-o spuneți de la obraz colegilor dv. ziaristi, fiecăruia in parte. Iată, comentatorul meciului (la Telecom 1, Grădinescu), fară pic de jenă (de deontologie nici nu mai poate fi vorba) a repetat de nenumărate ori „derby de Romania!, „marele derby”etc., desi acelaș ziarist a susținut tot timpul, ca si ceilalți, toți, că FCSB nu e Steaua! Si, această minciună nu este „intreținută din interes comercial”, cum spuneți, ci din dorința de a o ajuta pe Dinamo, de a-i face onoare in compania Stelei (FCSB). Dacă, prin absurd, Dinamo ar fi fost pe locul 2 si FCSB la retrogradare, niciun ziarist nu ar fi vorbit de derby de România, special pentru a-i ignora si a-i umili si mai mult pe cei de la FCSB. In altă ordine de idei, putem spune că FCSB au câstigat... la limită acest joc, pentru că orice scor mai mic de 3-0 ar fi fost o rusine pentru flăcăii lui Petrea, tinând cont că pe Dinamo i-a invins si Clinceni, si chiar echipa aceea de liga a 3-a (la mijlocul săptămânii)!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează