OPINII  »  EDITORIAL

Femeia

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat luni, 26 februarie 2024 16:26 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 17:05

Cristina Trandafir a fost oficial VAR la FCSB-Botoșani 3-2 și a contribuit decisiv la corectarea celor mai importante decizii de arbitraj. Potrivit lui Gigi Becali, „sora noastră” și-a depășit atribuțiile conferite de sex

Dumnezeu l-a ascultat pe Gigi Becali, dar nu suficient de atent. În loc să o pedepsească pe Cristina Trandafir, arbitru în camera VAR la FCSB-FC Botoșani 3-2, a dat-o cu capul de camera TV pe numita Guadalupe Porras, asistentă la meciul Betis-Bilbao.

Spaniola cu prenume de sfântă (catolică, asta ar putea fi o problemă pentru ortodoxia noastră) s-a lovit rău cu capul de o cameră de televiziune tocmai în timp ce alerga o dată cu faza chiar înainte de înscrierea primului gol al partidei de pe Benito Villamarin. Cu fața însângerată, Gudalupe a leșinat câteva secunde și a părăsit terenul pe o targă, fiind dusă pentru îngrijiri la spital.

Nu-i exclus ca în curând, fotbaliștii să fie nevoiți să dribleze și camerele TV plantate peste tot pe teren, pentru ca deținătorii de drepturi să surprindă imagini din ce în ce mai bune. Și mai bune, și mai bune, până nu se va mai vedea nimic din ce înseamnă de fapt fotbalul.

Duhovnicește, un sfat

Să nu ne abatem însă de la subiect și iertați aerul bășcălios din debutul articolul. Ce ton să găsești totuși când vrei să relatezi despre bombardamentul sexist al "credinciosului" Becali?

Misoginismul care pute a ciorapi nespălați sulimenit în false dogme creștine. Foarte pe scurt, Cristina Trandafir, arbitru VAR duminică seară la FCSB-Botoșani, este sfătuită duhovnicește să se lase de arbitrat bărbații, iar dacă nu poate renunța la această activitate eminamente masculină, să o exercite doar la fotbalul feminin.

Mesajul celui care poartă chiciul acela de cipilică cu cruce brodată în frunte, opera nu știu cărui "stilist", a desfășurat tot arsenalul de pledoarie de popă din secolul 18. Totul în fața reporterilor care i-au sorbit cuvintele și a camerelor care îi perpetuează imaginea.

Femeia
Gigi Becali, patronul FCSB

Îi dau un sfat. Vrea să-i împlinească Dumnezeu ce cere la Biserică? Să se lase de arbitraj. Sau să arbitreze la femei. Să nu mai arbitreze ea bărbații. Și Dumnezeu o va ajuta cu dorințele. Știe ea la ce mă refer. Ea vine la noi la biserică. (n.r. - la cea de la baza din Berceni?) Da. Vezi acum, ce chestie? Cum mai apare ea acolo? Eu am zis că nu avem cum să fim supărați, că e sora noastră, vine la biserică, se împărtășește cu noi. A greșit. Dar a greșit de două ori. (...) Cum să vină femeia peste bărbat să ia decizii? Asta e luptă la jocuri și o arbitrează bărbații, băi nebunilor! Vine femeia... A făcut Dumnezeu dreptate. Tot din cauza ei. Ea, săraca, nu-și dă seama că nu are voie să intervină peste bărbat. Și după aia...

- Gigi Becali la palat în dimineața de luni, 26 februarie

Ce zic oare doamnele care țin cu FCSB?

33,4% dintre românii care se declară suporteri ai unei echipe de fotbal susțin FCSB, adică proprietatea domnului care a produs aceste declarații.

În condițiile în care nu mai puțin de 34,5% dintre participanții la sondajul INSCOP au declarat că nu au o formație favorită, iar echipa de pe locul 2 al popularității, Dinamo, strânge de-abia 6,4% simpatizanți, acel 33,4% capătă o pondere îngrijorător de mare.

Practic, peste jumătate din suflarea microbistă a acestei țări ține cu FCSB Doamne-ajută. Interesant este că am văzut multe domnișoare și destule doamne la meciurile FCSB-ului. Nu vin la meciuri cu broboada pe cap, aș zice că dimpotrivă, arată destul de aranjate.

Omul și femeia

Cum o fi totuși, stimate doamne suportere fecesbiste, să ții cu echipa celui care consideră femeia "sora noastră", prin asta înțelegându-se, dragi credincioși și stimați liber-cugetători ori atei, altceva decât "egala noastră"?

Ați înțeles ideea, nu? Sora noastră are voie să se roage în aceeași biserică cu noi, dar trebuie să își cunoască lungul nasului. Conform fișei postului duhovnicesc, dumneaei e datoare să aibă grijă de casă, trebuie să gătească și să fie gata cu masa când vine "omul" acasă obosit.

Mai pe șleau spus, ea e servitoarea acestuia. Căci în cultura populară, cuplul familial este format din "om" și femeie. Din bărbat și femeie zicem noi, cei care stăm mai aproximativ cu credința și nici nu ne-am conformat noilor tendințe.

Decizii competente, bravo!

"Femeia" din camera VAR, Cristina Trandafir, a contribuit decisiv la eliminările lui Antwi și Olaru și la validarea golului înscris de Margiotta, de la FC Botoșani. Nu doar decisiv, ci și corect, deciziile ei corectând greșelile arbitrului Cătălin Buși și ale asistentului Marius Bobe, ambii notați cu 3 de GSP.

Dacă meciul a avut o intrigă, beneficiind de niște decizii corecte de arbitraj, foarte importante în economia partidei, aceasta s-a întâmplat datorită unui om competent, care întâmplător este și femeie.

trăim într-un obscurantism care maimuțărește credința ne-a adus aminte nu doar Becali, ci și fostul lui angajat fictiv pe postul de antrenor, Bogdan Andone.

Cei care l-au văzut pe B. Andone bătând cruci fără număr știu ce spun. Că le bătea, nu se închina. Cred că nici preoții nu se închină la slujba de duminică cât bat cruci antrenorii și jucătorii noștri de fotbal.

Băi săracilor!

În ce o privește pe Cristina Trandafir, despre care înțeleg că este o persoană credincioasă, aș sfătui-o să încerce să frecventeze altă biserică. Oricare alta decât cea sau cele luate în custodie de Becali și pletora mai mult sau mai puțin bărboasă. Sunt atâtea și atâtea lăcașuri în București unde poți aprinde o lumânare și îți poți face o cruce fără să te vadă binefăcătorul ăsta cu tichie de mărgăritar care te amenință că nu te mai primește la el în biserică. Că e a lui, băi săracilor!


Comentarii (108)
Doru.S
Doru.S  •  28 Februarie 2024, 16:43
Postat de mzm1 pe 27 Februarie 2024, 20:19

Becali trebuie analizat pentru ce face ca investitor în fotbal, nu pentru sexism, misoginism etc. Dacă ar fi vreun demnitar, într-o poziție publică, da, ar exista pericolul ca, având această mentalitate, să persecute femeile. Dar nu e cazul lui Gigi. A scrie un articol „serios” pe această temă, a-l jigni, a-l insulta pe patronul FCSB mi se pare exagerat, ca să nu spun penibil sau ridicol. Ca investitor în fotbal Becali este singurul care a reușit, toți ceilalți, vreo 15 -20, au dat faliment. Mai mult decât atât, prin fixația sa de a cumpăra numai jucători din România, el a ținut în viață campionatul nostru. Probabil că Hagi ar fi dat faliment la un moment dat, dacă Gigi nu-i cumpăra atât de mulți jucători. De asemenea, el a lansat și a ajuta foarte mulți jucători să facă pasul în străinatate unde și-au dublat, triplat sau înzecit veniturile. El nu folosește bani publici, achită la timp salariile jucătorilor și nu a intrat, ca atâtea alte echipe, niciodată în insolvență. Pentru aceste fapte trebuie analizat și crticat (dacă e cazul). Cu un astfel de investitor (misogin!), Dinamo, de exemplu, nu ar fi intrat în insolvență de vreo 3 ori, nu ar orbăcăi de ani de zile prin subsolul clasamentului, nu ar fi retrogradat (cum, probabil, o va face și anul acesta) și nu ar fi ajuns niciodată în situația înjositoare ca jucătorilor să li se dea, după meci, câte o pizza plătită de suporteri!!... Să fim serioși, adică să... zâmbim de misoginismul lui Gigi!

Ai perfecta dreptate. Sa-i iertam lui Gigi orice mizerie ca el finanteaza un club de fotbal. Haha! Ca de nu, ajungea ca Rinamo Haha! Bravo! Tipic unor suporteri cu ochelari de cal. Nu merge asa! Nu intr-o societate democratica. Tu esti genul aceluia care râdea in sala de clasa cand un elev il lovea pe altul cu o palma peste cap. In loc sa mergi sa aplanezi conflictul sa ii desparti, preferi sa stai confortabil si sa râzi de situatie. Ca popor avem țara pe care o meritam si regret ca nu am emigrat la 20 de ani in loc sa fiu contemporan cu destepti ca tine

Adrian2500
Adrian2500  •  28 Februarie 2024, 00:45

Stiti zicerea aia?! În prost arunca o piatră într-o baltă si zece deștepți se chinuie să o gaseasca. Lăsați alți ziaristi sa se sesizeze despre derapajele lui Gigi Becali. Sau e ceva mai complicat sa scrieti strict doar despre sport, iar in cazul de fata despre fotbal ??! Chibitii din Cișmigiu fac discuții mai aplicate despre fotbal, dar si mai savuroase!!

paulchiratcu
paulchiratcu  •  27 Februarie 2024, 20:55

scuze, dar ai dreptate ... suntem campioni la a ne da cu părerea. orice femeie care are ceva de spus este o căutătoare de ***...dacă e un bărbat atunci vorbim de un *** obosit care a fost născut de o ***.... ***, evident.... jignim atât de ușor oameni care își permit pareri proprii pentru că suntem limitați și *** ... doaamne fereste

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (108)
Comentează
Close