OPINII  »  EDITORIAL

Fotbalul gemetelor de plăcere

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 16:42 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 16:42

Semnificația momentului cu fundal sonor sexual care a tulburat festivitatea de la Hamburg. De ce, în fond, atâta sfială?

Fastul definește marile festivități ale fotbalului. Nu neapărat și bunul gust. Sclipici, doamne cu umeri dezgoliți, domni nerași în costume slim, momente muzicale de calitate discutabilă susținute de rapperi și DJ la modă. 

De fiecare dată este mai mult, mai strălucitor, mai opulent. FIFA și UEFA se iau la întrecere, fără ca, deocamdată, să avem un învingător. Deși după gemetele de plăcere care s-au auzit la un moment dat în timpul tragerii la sorți a grupelor Campionatului European e posibil să avem unul. Un învingător, adică. Doamnelor și domnilor, UEFA!

Zâmbetul expert al lui Nagelsmann

Fundalul sonor de natură sexuală care s-a auzit în somptuoasa Elbphilarmonie (pentru cunoscători, Elbphi) a curentat festivismul galei și a adus zâmbete cu subînțeles pe chipurile participanților. Vezi instantaneul cu Julian Nagelsmann, selecționerul Germaniei. 

Fotbalul gemetelor de plăcere
Julian Nagelsmann nu și-a putut ascunde zâmbetul / Captură The Sun

Nu toată lumea a gustat însă ineditul moment muzical. Bunăoară Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei. Acuzat pentru atitudine tolerantă în scandalul sexual provocat de ex-președintele federației Luis Rubiales, cel care o sărutase pe gură pe jucătoarea Jeni Hermoso, De la Fuente n-a schițat nicio grimasă.

Buni și youtuberii!

Farsa a fost posibilă, se pare, grație unui youtuber, Jarvi 69 nume de cod, care împreună cu câțiva complici ar fi plantat un telefon mobil în studio. Aparat manipulat de la distanță prin redarea lascivelor gemete (suspine?). 

Am văzut prea multe filme de acțiune noi, cei care ne-am gândit că la mijloc ar fi fost actul unor hackeri profesioniști, prin penetrarea sistemului audio al sălii. La fel ca în cazul unor atentate sângeroase, modul de operare a fost aproape primitiv, dar foarte eficient. 

Bănuiesc că agenții de securitate erau și ei absorbiți de decolteul domnișoarei coprezentatoare, altfel ar fi fost vai și amar de Jarvi și compania.

Pe când Mondialul în ținuturile inuiților?

Nu știu ce a fost în mintea "atentatorilor". Îmi place totuși să cred că umorul nebun al întâmplării conține o simbolistică și nu e o glumă de șantier, cum s-au grăbit unii să comenteze. Ideea este asocierea voită a actului sexual, eventual a industriei prostituției, cu un organism conducător al fotbalului. 

Aleksander Ceferin, slovenul ajuns de nicăieri în fruntea UEFA, căci, se șoptește, "serviciile" lucrează și la nivel internațional. Amenințările cu iz mafiot ale acestuia pe adresa inițiatorilor proiectului Super Ligii Europei. Dincolo, la FIFA, Gianni Infantino șef peste toate ținuturile fotbalului și slugă cu acte a qatarezilor și a saudiților. Pe când totuși un Mondial în ținuturile inuiților? Dar pe pământuri mongole?

Ceva despre morala fotbalului

Fotbalul transformat într-un bordel de lux. La nevoie, într-un bordel popular. Odinioară aveam "Sex, lies and videotape", astăzi am schimbat bătrânele casete video cu sisteme bluray, cu linii home cinema hi-fi. Sexul și minciunile au rămas la locul lor, banii sunt din ce în ce mai mulți. Indecent de mulți. 

Un fotbalist brazilian celebru face pușcărie pentru viol. Dani Alves laolaltă cu zeci de violatori milionari produși de fotbal spun ceva despre orgiile din interiorul celui mai popular joc al planetei. Proxeneții din fruntea UEFA și FIFA veghează ca spectacolul să continue. Natural, din când în când, se mai aud și gemete de plăcere.


Comentarii (11)
valimlendea
valimlendea  •  03 Decembrie 2023, 22:49

Bine punctat. Bravooo! Viața zilelor noastre....

Adriann_1
Adriann_1  •  03 Decembrie 2023, 21:40

E rau ca a fost Mondialul in Qatar, organizat impecabil, in siguranta, family friendly samd. Bine era daca il primeau englezii, sa grohaie beti crita "it's coming home" in tribune, sa ia cu asalt fara bilet stadionul si sa se asigure ca Danemarca e "facuta" de arbitru ca sa ajunga ei in finala. Apropo, astea nu sunt ironii fara baza, sunt FAPTE care s-au intamplat la ultimul Euro. Inainte de a prelua orbeste teme lansate de tabloidele englezesti, hai sa avem putin discernamant si sa ne intrebam cine sunt aia care le lanseaza? Cumva aia care fix inainte de Brexit publicau cearsafuri intregi despre avioanele doldora de romani care s-ar fi revarsat spre UK?

teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  03 Decembrie 2023, 21:30

Comic si articolul, dar si unele comentarii. Toate setate pe "moralitate", nene. Unul care se ia de nevasta lui Ferrari (ca-n loc sa-l ia pe italian, l-ar fi luat pe el din dragoste, sa manance seminte impreuna), altii care se iau de Prodanca (o femeie care vinde stiri clickabile), iar autorul nu prea inteleg pe cine critica. Singurii vinovati acolo sunt agentii de paza, care oricum au o viata superusoara si n-au fost in stare nici macar de un minim control al persoanelor care au intrat in sectoare neautorizate.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează