OPINII  »  EDITORIAL CRISTIAN GEAMBAȘU

Gluma

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 17:22 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 17:28

Părinții copiilor fac scut în jurul antrenorului Florin Neață de la CSA Steaua. Și știu că musulmanii nu agreează alcoolul

Gata, acum ne-am lămurit! A fost o glumă. E drept, nu una foarte reușită, o recunosc chiar autorii. Dar a fost o glumă.

În autocarul cu juniorii U15 ai clubului Steaua, unui băiat de religie musulmană i se oferă la "șto" un pahar cu whisky. Nu este foarte clar dacă antrenorul sau unul dintre părinți îl momește cu paharul pe foarte tânărul fotbalist.

Religie sau refuz de copil?

Buna dispoziție generală este întărită tocmai de refuzul mut al băiatului, căci, în ciuda insistențelor susținute de ritmurile manelelor, respectivul nu "servește" licoarea scoțiană. "Nu agreează alcoolul" este expresia folosită de purtătorul de cuvânt al părinților și mi se pare că exprimă cum nu se poate mai plastic gândirea "noastră" despre "ei".

Altfel, nu știm dacă Idris Alkhatib, căci așa îl cheamă pe actorul involuntar al scurtei scenete, nu bea fiindcă își respectă religia ori pentru că pur și simplu nu consumă alcool la 13-14 ani. Hicham Alkhatib, tatăl lui Idris, susține că antrenorul este capul răutăților, că acesta îi învață/îndeamnă pe copii să consume alcool.

Asumarea

În concluzie, a fost o glumă pe care autorii o regretă. Asta aflăm de la domnul Marius Voica, reprezentant al Comitetului de părinți ai grupei U15 de la CSA Steaua. Ca purtător de cuvânt al domnilor părinți cu copii în grupa respectivă, mulți dintre ei prezenți în autocarul petrecerii de groază, dl. Voica adaugă: "Este o greșeală gravă pe care am făcut-o noi, părinții. Ne-o asumăm". Frumos spus, dar în ce fel?

Aflăm dacă citim în continuare: "Nu vrem ca antrenorul Florin Neață să fie dat afară. Noi ne-am adus copiii la Steaua pentru antrenor, nu pentru club. Este un antrenor foarte bun, care a obținut rezultate foarte bune cu această grupă. Am cerut o întâlnire cu comandantul clubului și cu domnul George Ogăraru pentru a ne manifesta susținerea față de antrenor. Să fie sancționat pentru cele întâmplate, dar să nu fie dat afară. Dacă pleacă el, pleacă toți copiii!".

Gluma
Ogăraru e figura cea mai vizibilă din structura fotbalistică de la CSA Steaua, așa că este dator cu o opinie oficială legată de scandalul din autocar

Un șut în zonele sensibile

Vi se pare cumva că miroase un pic a șantaj textul domnilor părinți? Adică ne luăm jucăriile care dau cu piciorul în minge și plecăm. Că nu atrași de marele vostru club ne-am dat odraslele aici la fotbal, ci pentru Florin Neață. Interesant punct de vedere. Ce vor gândi totuși comandantul CSA Steaua și George Ogăraru despre șutul ăsta în zonele sensibile ale structurii armatei?

La fel de interesant este amănuntul că episodul cu pricina iese la iveală după aproape 2 ani. Nu că asta ar scuza golănia din autocar, dar dacă părintele care a scos din mânecă filmul evenimentelor era un om animat de spiritul dreptății și un consumator responsabil de alcool, de ce a așteptat 22 de luni?

Ajută la hidratare

Sub scutul părinților care îl apără, antrenorul Florin Neață tace. Tace și nu face, deși clubul i-a cerut demisia. Este și asta o metodă, până trece valul indignării. Stați așa, ce indignare? A cui? A mea? A noastră, a celor câțiva prefăcuți, a mâinii ăsteia de pudici și de ipocriți care țin prelegeri de morală?

Fiindcă am impresia că majoritatea "agreează" tipul acesta de a căli copiii cu greutățile vieții. Că li se pare normal, după câteva castane după ceafă de la domnul antrenor merge ca recompensă și o ceafă de porc servită la cârciuma unui părinte din comitet și de comitet! Iar 50 de whisky de deschidere și un șpriț de vară să ude friptura nu strică nimănui, ba chiar ajută la hidratare. Hai noroc!


Comentarii (8)
sorinrx
sorinrx  •  12 Noiembrie 2021, 08:26

Exista cluburi pentru copii ? nu prea cred

raspunzel
raspunzel  •  11 Noiembrie 2021, 20:50
Postat de nebraska_filipineza pe 11 Noiembrie 2021, 17:39

in anul 2021, un ofier al unui stat membru NATO se ocupa de fotbal si ancheteaza cine a adus alcool in autocarul unor copii

Mie mi se pare groaznica reactia dl ogararu ( daca e adevarat ce spunea parintele copilului care refuza bautura in autocar ) - ceva de genu " antrenorul e sefu si trebuie luata pozitia de drepti in fata lui ". Adica dl ogararu nu a invatat nimic pe la Ajax , in schimb are bine inradacinata doctrina de cazarma - toti e un fel de "generali" pe acolo si face numai ce vrea muschii lor :))) in tari civilizate , in astfel de cazuri , se iau masuri drastice ! In cazul CSA regal , prietenii penalilor vor astepta sa uite lumea ... apoi antrenoru o sa ia 10% penalizare care o sa mearga la dl Ogararu ca prima ... caz rezolvat :)))) O nelamurire am si eu totusi : Ogararu e sau nu e stelist ???? Adica pana la urma el a jucat la Steaua sau nu ? Rog raspuns de la talpanisti , raspunsul stelistilor adevarati il stiu deja :)

csa.45.suporteri
csa.45.suporteri  •  11 Noiembrie 2021, 20:00
Postat de partea47mea pe 11 Noiembrie 2021, 18:03

Doare?Nu mai pupati Steaua , Geambasule!

Daca doare da-i cu whiskey si manele. CSA sarpilii pariurili

Vezi toate comentariile (8)
Comentează