OPINII  »  EDITORIAL

Râd fetele, râd!

Articol de - Publicat joi, 14 aprilie 2022 17:27 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 17:44

Și au toate motivele înaintea meciului Polonia-România din Billie Jean King, la care echipa noastră se prezintă fără cele mai bune 4 prime jucătoare. Haios, nu?

Veselie mare la conferința de presă a fetelor din echipa pentru meciul contra Poloniei din Billie Jean King Cup. Greu de spus ce le-a provocat ilaritatea, dar aflăm că tonul la bună dispoziție a fost dat de recruta Andreea Prisăcariu. Numărul 324 WTA, promovată insistent ca "non-conformista" tenisului nostru feminin.

Gaz ilariant

Mândră proprietară a unui număr impresionant de tatuaje și declarată suporteră a lui Dinamo, Prisăcariu le-a făcut să râdă până la lacrimi pe coechipere. Nu a scăpat de gazul ilariant răspândit în încăpere de domnișoară nici Horia Tecău, la meciul de debut în calitate de căpitan nejucător. 

Dacă ne gândim bine, era și normal să le pufnească râsul pe fete. Cum să nu te strâmbi de râs când joci contra Poloniei, care vine cu liderul mondial Iga Swiatek, în condițiile în care tu, România, te prezinți fără primele tale 4 jucătoare de simplu, plus dublistele Monica Niculescu și Raluca Olaru?

Nici tinere, nici valoroase

Mai puțin amuzat totuși de absurdul situației, Horia Tecău se bazează pe Irina Begu (31 de ani, 63 WTA la simplu, 48 WTA la dublu), Mihaela "Miki" Buzărnescu (33 de ani, 123 WTA la simplu, 252 la dublu), Andreea Prisăcariu (22 de ani, 324 WTA la simplu, 200 la dublu) și Andreea Mitu (30 de ani, 597 WTA la simplu și 103 WTA la dublu). 

O echipă matură spre vârstnică exceptând-o pe A. Prisăcariu, cu clasamente modeste spre jenante și la simplu, și la dublu, exceptând-o de data aceasta pe Begu. Când capabilă să o bată pe Kvitova, când să piardă la o necunoscută, Irina se menține în continuare la un nivel decent în atât de turbulentul circuit feminin.

"Alte probleme"

În condiții normale, Begu ar fi fost a treia noastră rachetă, după Halep (20 WTA) și Cîrstea (24 WTA). Tecău vorbește despre o situație specială, nuanțând apoi: "Din păcate pentru noi, au fost câteva cazuri de accidentări şi alte probleme, dar nu mă concentrez pe aceste lucruri”. Nuanțează, dar, voit, nu aprofundează Horia. 

Acel "alte probleme" trebuie tradus cumva, dincolo de scutirile medicale prezentate (invocate?) de fete. Halep tocmai și-a anunțat colaborarea cu Patrick Mouratoglou și dorește să se protejeze fizic înaintea sezonului de zgură. Într-un permanent război rece cu Halep, Sorana a găsit cel mai bun pretext să-și fi anunțat mai demult retragerea din echipa pentru FED Cup, devenită ulterior Billie Jean King.

Îți mai aduci aminte cum plângeai, dragă Raluca?

Jacquline Cristian se reface după o accidentare urâtă suferită la Doha. În convalescență post-Covid, Gabi Ruse (55 WTA) a anunțat că are ceva sechele pulmonare. Monica Niculescu, în schimb, de-abia ce a fost testată pozitiv cu virusul pandemic. 

Raluca Olaru, pe care e imposibil să o uiți cum plângea mai an de lipsa de sprijin a federației, a testat negativ. Negativ la apelul lui Tecău. Mai exact al echipei României. Vedeți, așadar, stimați tenismeni și dragi teniswomene, că "alte probleme" înseamnă mai ales priorități personale și mai la coadă naționale.

Ferea, Iga!

Slavă pragmatismului, patriotismul să mai aștepte! Poate pe mai târziu, când se înfundă drumul, ai clasament prost și te uită lumea, și nu te mai invită pe la turnee. Așa stau lucrurile. Naționala feminină de tenis este bună cât timp servește ca trambulină spre o carieră personală. 

Deci cum să nu râzi cu gura până la urechi când afli că Iga vine să joace pentru Polonia, când de-abia ce a urcat pe prima poziție a clasamentului mondial, spulberându-și adversarele pe la Indian Wells și Miami. Dar tot domnișoara Prisăcariu ne încurajează și ne transmite din Radom că nu contează cu cine joci, că-i numărul 1, 10, 50 sau nu știu cât. Și de sub genele ei stufoase, operă make-up, ne mai spune că "o să fim foarte șmechere". Ferea, Iga!


Comentarii (28)
mal.
mal.  •  15 Aprilie 2022, 07:55

Cred ca ar face mai bine tenisului românesc și imaginii României sa nu ne prezentăm de loc, decât sa ne prezentam cu asemenea specimene! Acum știu de unde vine vorba românească “râzi ca prostu’!”

2943430552376926
Laurentiu Pop  •  15 Aprilie 2022, 07:36

Din pacate, gsp *** Ar fi macar in regula ca la proxima ocazie cand suntem alertati de noul tatuaj al sperantei tenisului feminin romanesc***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cirus11
cirus11  •  15 Aprilie 2022, 03:41

Sanse sunt intotdeauna, mai ales daca Swiatek nu se apuca sa joace si la dublu :)).

Vezi toate comentariile (28)
Comentează