OPINII  »  CRAIOVA

Sindromul Laci

Articol de - Publicat vineri, 05 august 2022 09:54 / Actualizat vineri, 05 august 2022 09:55

Craiova a mai ținut încă o prelegere despre fotbalul prost și plictisul maxim: 0-1 cu Zoria. Laszlo Balint este depășit de situație, iar fotbalul jucat în epoca Reghe pare stelar acum

Bancu vine după 6 etape de suspendare în România și ia un cartonaș galben în minutul 6 după ce îi pune o talpă căpitanului Zoriei, Nazarina. Fază petrecută în careul advers, nu la poarta lui Lazar. Ca să încercăm să înțelegem ce este în mintea căpitanului Craiovei. Nu vom reuși.

Zoria Luhansk este o echipă ucraineană șablon. Tehnică bună, ambiție, seriozitate, calități fizice peste medie, capitol la care nu stă rău nici această formulă a Universității cu Alexandru Crețu, Raul Silva, Koljici, Mateiu sau Ivan pe teren.

Fotbal sărac, atmosferă de vacanță tristă, cu războiul peste drum. Ucrainenii au ceva suporteri recrutați, probabil, dintre refugiații ajunși în Polonia, oltenii au o mână de suporteri refugiați din calea căldurii din Bănie.

Primele 45 de minute arată o echipă a lui Laszlo Balint sub nivelul celei care a luat bătaie de la Rapid. Ceea ce este o reală contraperformanță.

Muezinii îl bruiază pe Dan!

În pauză, un ochi spre CFR, care joacă în Turcia cu Șahtior Soligorsk. Zero fotbal, zero absolut pe tabelă, dar se aud muezinii care cheamă credincioșii la rugăciunea de seară. Suprarealist! Credincios filosofiei „Râul, ramul mi-s prieteni numai mie", Dan nu vrea să riște și așteaptă returul.

Înapoi la Lublin. Baiaram în locul lui Roguljici, pentru un plus ofensiv, dar jocul arată la fel. De fapt, mai rău pentru Craiova. Kabaiev anunță golul lui Nahnoinîi din minutul 56, iar Balint se plimbă ca un leu (varianta CSU) în spațiul tehnic. E clar, fostul antrenor de la UTA este pe cale să devină și fostul antrenor al acestei variante a Universității. Echipă care pare să fi venit în Polonia doar ca să fie drumul cu oameni.

Fără meciuri în picioare, cu o pregătire făcută pe unde au apucat, cei de la Zoria au ținut o demonstrație despre voință și bărbăție. Craiova a jucat lamentabil și are timp acum să se concentreze pentru meciul cu cealaltă Craiovă, din același oraș și același univers mic în care ne învârtim noi. Oltenași, în general românași. 


Comentarii (15)
zorrozabal
zorrozabal  •  06 August 2022, 11:09

Zice activistul„political correcty”:Ca ucrainenii au avut la meci „suporteri dintre refugiații din calea razboiului”(apropo-aia nu au fost chemați sub arme ca ceilalți ,de ce ei au avut voie sa „se refugieze”?!),iar oltenii doar „suporteri refugiați din calea...caldurii”?!Nu din calea urgiei scumpirilor- mai devastatoare ca un razboi și nu din calea incompetenței guvernanților„puși”de alții?!

koukourigou
koukourigou  •  06 August 2022, 10:08

Sorin Cartu sintetizeaza perfect: "Au jucat flamanzii cu satuii" Si asta-i adevarul. Jucatorii sunt multumiti de salarii si refuza cupele europene. Ce rost ar avea sa joace ca *** din 3 in 3 zile ? E scandal de mult in club intre jucatori si conducere. Conducerea vrea performanta, dar nu baga mana in buzunar. S-au vandut ceva jucatori si bani ar fi, dar au incaput in buzunarul cu arici al lui Rotaru. Vrei sa te califici in grupe? Trebuie sa aduci jucatori din timp, care sa se antreneze cu echipa. Si jucatori buni, nu Martici, Rivaldinho si alti expirati liberi de contract. De ce refuza Nistor sa se mai implice. O fi el ***, dar nici prost nu e cand vede unde se duc banii si cum se da in boul care trage. In campionatul intern vor fi obligati sa joace cu Baeram mijlocas. Vai mama lor. In concluzie, de trei ani jucatorii refuza cupele europene, vor bani ca la Cluj daca se doreste performanta ca la Cluj. Iar Rotaru mimeaza si el. Mai vinde un Gustavo, va pleca Baeram, poate si Ivan, Markovic. Se mai aduna ceva in buzunare. Campionatul, cupa, performanta? Povesti de gazeta pentru Rotaru.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  06 August 2022, 08:33
Postat de observator_federal pe 05 August 2022, 23:33

Credeam că este vorba despre Loți Boloni... Dar nu, că despre el nu se poate face un mișto ieftin... Le-aș organiza jurnaliștilor de presă și TV o excursie la un meci pe Ion Oblemenco... Live adică. .. Probabil ar avea sentimentul unei lumi adverse, li s-ar părea incredibil și dureros (durere faproape fizică) să vadă atâția "oltenași" răi și vocali. Și atunci și-ar pierde din gustul de a-și exersa umorul îndoielnic și criticile mai mult sau mai puțin motivate pe tema echipei de suflet a atâtor oameni! Cerem respect pentru fotbalul craiovean, un tratament onest și echidistant! Puteți?

Te-ai gandit sa ceri respectul pentru echipa oltenilor tocmai jucatorilor acesteia? Ti se pare ca o respecta? Daca esti putin atent, Geambasu printre randuri exact asta spune: ca jucatorii isi cam bat joc de echipa voastra. Dar daca tie ti se pare ca ar fi altfel...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează