INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  ZORYA - CSU CRAIOVA 1-0

VIDEO + FOTO Craiova, meci lamentabil cu Zorya! Oltenii n-au jucat nimic și au handicap la retur » Continuă blestemul cu ucrainenii

Zorya Luhansk a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 1-0, în prima manșă din turul III preliminar Conference League. +11   FOTO
Zorya Luhansk a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 1-0, în prima manșă din turul III preliminar Conference League.

Articol de - Publicat joi, 04 august 2022 22:15 / Actualizat joi, 04 august 2022 23:14

Zorya Luhansk a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 1-0, în prima manșă din turul III preliminar Conference League. Oltenii au fost un dezastru de la cap la coadă, la Lublin, și au scăpat ieftin.

  • Returul se dispută în România, pe 11 august, de la 20:30
  • Dacă trece de Zorya Luhansk, Craiova va da în play-off-ul Conference League peste învingătoarea duelului Hapoel Beer Sheva (Israel) - Lugano (Elveția)

Nimeni nu se aștepta ca Universitatea Craiova să defileze cu Zoria. Dar nici să piardă cu un adversar care "trăiește" din amicale de mai bine de 7 luni. Și foarte mult schimbat de la ultima partidă oficială, un 1-1 cu Dinamo Kiev, pe 12 decembrie, în campionatul Ucrainei. 

Somnifer european » CFR Cluj, 0-0 oribil cu Șahtior Soligorsk
Șahtior Soligorsk - CFR Cluj 0-0
Somnifer european » CFR Cluj, 0-0 oribil cu Șahtior Soligorsk

Zorya Luhansk - CS Universitatea Craiova 1-0. Cronică: Grotesc

Oltenii au început, parcă, de acolo de unde rămăseseră la 0-1 cu Rapid. Modest. Iar treptat s-au trezit împinși în propria lor jumătate de o trupă care a legat jocul tot mai bine. 

Amfitrionii - un fel de a spune, pentru că s-a jucat în Polonia, la Lublin - au expediat primul șut pe poartă al partidei, semnat "Cristian", și tot ei și-au trecut în cont singurele oportunități ale primei părți, irosite de Nazarina, Kabaev și Buleța, ultimul cu un șut pe care portarul Lazar l-a "agățat" cu dificultate. 

Inhibați, confuzi, juveții au avut mari probleme în a crea cu adevărat ceva. Deja a treia sau a patra pasă era la adversar sau "afară". Iar Ivan, după două, trei sprinturi în banda stângă, a început să se vadă tot mai puțin. Părea că, dacă în pauză nu se întâmplă un cutremur în vestiar, ca la Mediaș, contra lui U Cluj, Universitatea n-are nicio șansă să se trezească. 

Balint l-a trimis în teren pe Baiaram, Bănia s-a înviorat un pic, iar Ivan, intrat val-vârtej în careu, a cerut penalty în urma unui contact cu Imerekov. Prea puțin, totuși, pentru a-l convinge pe "centralul" bulgar Davidov să arate punctul cu var. Deschizându-se, oltenii au devenit și mai vulnerabili. 

Iar după ce Nahnoini și Kabaev l-au întins serios pe Lazar, primul a deschis scorul, nemarcat, din mijlocul careului, la un corner bătut de Ciurko (56). Replica Universității? Palidă. Tot Zoria a rămas la butoane, iar Balint, exasperat, a schimbat din nou. Afară cu Hanca și Koljici, extrem de modești, în locul lor Rivaldinho și Markovici.

Oltenii au mărit strocul pe final, s-au văzut mai des în preajma careului lui Mațapura, însă numai Bancu l-a "deranjat". Fără șut pe poartă vreme de 90 de minute, oltenii au scăpat doar cu 0-1 și păstrează în continuare șanse de calificare. Dar la retur e obligatorie o schimbare la 180 de grade pentru a obține calificarea.

2006/07, Dinamo Kiev - FCSB 1-4a fost ultima victorie reuşită de o echipă românească în duelurile cu reprezentantele Ucrainei din principalele competiţii continentale. Au urmat 4 rezultate de egalitate şi 10 partide pierdute

FINAL. Zorya Luhansk - Universitatea Craiova 1-0

+7 FOTO
  • Final de meci.
  • min. 84: Bancu pătrunde în careu și șutează la „scurt”, Matsapura respinge în corner.
  • min. 78: Ultimele arme ale lui Balint: intră pe teren Rivaldinho și Markovic, ies Koljic și Hanca.
  • min. 71: Lazar, cel mai bun jucător de la Craiova, reține cu siguranță execuția lui Buletsa din marginea careului.
  • min. 65: Alexandru Crețu este schimbat cu Vladimir Screciu.
  • min. 56: GOL ZORYA! Nahnoinyi îl învinge cu capul pe David Lazar în urma unui corner.
  • min. 55: Hanca ratează lamentabil un voleu, apoi Lazar reușește încă o paradă uluitoare, de această dată în fața lui Kabayev.
  • min. 53: Ce ocazie pentru gazde! Lazar scoate incredibil șutul lui Nahnoinyi din apropiere!
  • min. 51: Ivan cere penalty după un duel cu Imerekov în careu.
  • Start în repriza secundă. Oltenii n-au tras pe poartă până acum!
  • Schimbare la pauză efectuată de Balint. Baiaram intră pe teren în locul lui Roguljic.
     
  • Final de primă repriză.
  • min. 37: Încă o șansă pentru ucraineni. Buletsa face ce vrea în careu, trage în cele din urmă din alunecare, fără putere însă, iar Lazar reține în doi timpi.
  • Oltenii evoluează foarte modest în Polonia, mult sub așteptări.
  • min. 21: Ocazie Zorya. Dintr-o poziție centrală, Nazaryna nu cadrează. Lazar părea bătut.
  • min. 17: Ocazie CSU Craiova. Din centrarea lui Hanca, Raul Silva trimite pe lângă poartă, cu capul.
  • min. 1: A început partida.

Zorya Luhansk - Universitatea Craiova, echipele de start:

Zorya: Matsapura - Danchenko, Batahov, Imerekov, Vantukh - Churko, Nazaryna, Buletsa - Cristian, Nahnoinyi, Kabaiev 
Rezerve: Saputin, Zhylkin - Brazhko, Lunov, Myshnov, Khlan, Mykhailenko, Bezorodko, Smiian, Snurnitsyn, Alefirenko 
Antrenor: Patrick Van Leeuwen

CS Universitatea Craiova: Lazar - Căpătînă, Papp, Raul Silva, N. Bancu - Al. Crețu, Mateiu - Hanca, Roguljic, A. Ivan - Koljic 
Rezerve: Rusu, Popescu - Vătăjelu, Screciu, Cîmpanu, Baiaram, Rivaldinho, Șt. Vlădoiu. Markovic, Martic, Sala, Danciu 
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Lublin Arena (Lublin, Polonia)
Arbitru: Georgi Davidov

Citește și: 

Conducerea Craiovei speră la calificarea în grupele Conference League: „De 6 ani așteptăm un culoar așa favorabil”

Echipele românești din Conference League și-au aflat adversarele în cazul calificării în play-off

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (128)
zicsieu
zicsieu  •  05 August 2022, 22:18

ba! sunteti praf, ce naiba comentezi de comenatori pe aici ? stai putin asa ca vine meciul duminica si o sa vedeti voi fotbal! FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU FCU

flosud97
flosud97  •  05 August 2022, 18:28

23.11.2013 e data pe care n-o poti uita, e data care iti arata adevăratul caracter. În ziua aceea ai huiduit din toata inima clona primăriei. Ce s-a intamplat intre timp? De ce ai ajuns sa mergi la meciurile acestei echipe înființate direct in liga 2? Ai ales calea cea mai ușoară? Ai vrut sa vezi stadionul nou? Ai vrut sa fugi de mititelu? Te-ai mințit singur ca csu e Universitatea? Poti sa vii cu o mie de argumente, stii si tu ca csu nu are nicio legatura cu Știința, stii mult prea bine. Mai stii cum cântai împreuna cu 20.000 de oameni, “cine tine cu clona…..”? Ai uitat? Hai la meci sa vezi care e adevarata Craiova! Duminica, 21:30, Ion Oblemenco⚪️???? Știința s-a întors și e mai puternica ca oricand! Toata Craiova la meci! Doar F.C Universitatea Craiova!????

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 August 2022, 11:16

...fanu2 mult respect...o sa trecem noi si de acest moment greu ...impreuna vom birui...

Vezi toate comentariile (128)
Comentează