OPINII  »  EDITORIAL

Novak Djoković, din toamna lacrimilor, în primăvara huiduielii

Articol de - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 09:24 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 09:45

În septembrie anul trecut, pe Centralul de la Flushing Meadows, Novak Djoković nu-și putea stăpâni lacrimile. Durul luptător sârb era profund mișcat de susținerea frenetică a publicului în tentativa sa de a cuceri Grand Slamul cu numărul 21 și a face Calendar GS, câștigarea tuturor celor 4 mari turnee în același an.

Acum, la Roland Garros, jucând împotriva lui Rafa Nadal, Djoković a fost apăsat de antipatia mergând până la huo!, venită din tribune, care l-a însoțit în toate meciurile de la Paris.

Nadal a jucat excepțional, uneori suprauman, cum îi e felul pe „Philipe Chatrier”, beneficiind însă și de sprijinul neîncetat al publicului. Poate a contribuit la asta singura declarație făcută vreodată de spaniol care nu mi-a plăcut deloc, un soi de argumentum ad misericordiam, șantaj afectiv: „Poate e ultimul meci pe care îl joc la Roland Garros, așa că aș vrea să fie programat ziua, nu seara”.

Novak Djoković, din toamna lacrimilor, în primăvara huiduielii

Pe Djoković, în schimb, spectatorii l-au huiduit, copios și nedrept, atât la intrarea pe teren, cât și pentru un banal gest de frustrare – a lovit banda fileului cu racheta. După ce a reușit o minge superbă, sârbul a privit fără pic de bucurie spre tribună, o privire lungă și grea, încărcată de reproș... și de tristețe... A avut două șanse de a câștiga setul 4 și a duce partida în decisiv, unde se putea întâmpla orice. Dar parcă, presiunea negativă a arenei i-a împins loviturile în plasă și afară...

Învins, a părăsit arena fără să schițeze un singur gest de salut către public.

Întrebare: ce s-o fi petrecut, oare, cu imaginea lui Novak Djoković, din toamnă până în primăvară?


Comentarii (21)
misu50
misu50  •  02 Iunie 2022, 09:24

Vad ca GSP nu pomeneste nimic despre *** de ieri al polonezei...Sunt curios si daca CTP va zice ceva despre caracterul ei...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romanq
romanq  •  01 Iunie 2022, 15:26

Pai ce sa se intample? Niste declaratii anti-vaccin, anti-civilizatie, niste minciuni de doi lei prin Australia, niste smecherii cu certificate si niste vorbe de sustinere a agresorului estic care a distrus o țara pasnica (Ucraina)... Este suficient ?

donqhot
donqhot  •  01 Iunie 2022, 14:20
Postat de Ceferinho pe 01 Iunie 2022, 10:28

Cetepica, de imaginea ta de ofiter sub acoperire nu te preocupi? Lasa-l pe Djokovic, supravietuieste el cumva, ca multi altii asemeni lui...mai bine intereseaza-te de soarta ta, ca nu se stie cat va tine regimul ce te-a fabricat si care te tine in brate, eu asa as gandi. :)))

ce ai, ciudatule?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează