OPINII  »  EDITORIAL

Violența redusă la tăcere

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 17:40 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 19:02

M-am uitat la finala Stuttgart Grand Prix pentru că îmi place foarte mult tenisul Igăi Swiatek. Iga e puternică, dar și inteligentă tactic, își construiește punctele câștigătoare, e iute și agresivă, dar știe și să se apere formidabil. Și... tace. Adversara ei, Sabalenka, urlă pe fiecare lovitură, ca într-un superorgasm ce se vrea auzit de toți. Aș interzice astfel de manifestări dezgustătoare în tenis.

Bielorusa este nr. 2 mondial, dar ce joacă e pentru mine de neprivit. Bazându-se pe fizicul de luptătoare în forțele speciale, dă cu bolovani la serviciu și izbește mingea cu dreapta și reverul mereu din răsputeri, la ce-o fi, o fi. Mai degrabă mă uit la o probă de aruncare a ciocanului.

Sabalenka a rămas mută doar la sfârșit, când a trebuit să-i strângă mâna Igăi. În schimb, i-a aruncat o privire cât se poate de rece, înciudată. Violenței îi va fi întotdeauna imposibil să înțeleagă cum poate fi învinsă de istețime.

Violența redusă la tăcere
Swiatek (dreapta) a câștigat finala de la Stuttgart cu Sabalenka în două seturi, 6-3, 6-4. Foto: Imago

Comentarii (23)
gavrilas
gavrilas  •  24 Aprilie 2023, 11:44

Corec, domnule CPT

zorrozabal
zorrozabal  •  24 Aprilie 2023, 09:07
Postat de Acidutzu_67 pe 23 Aprilie 2023, 18:29

Te contrazic maestre! Cele mai "*** urlete" din toate timpurile le-a avut Sharapova...Nu te-am auzit ( citit) sa fii atat de inverșunat pe ea cum esti pe Sabalenka... Deh, chestie de gusturi masculine, pe relatia fizic-sunet..

Atunci nu era razboi,iar lui Putin occidentalii ii aplicau metoda„pupa-l *** și papa-i tot”!Pâna când i-a chemat „oncle Sam”la ordine!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zorrozabal
zorrozabal  •  24 Aprilie 2023, 08:33

Activistul ambasadei„marelui licurici”,regidiveaza!Trebuie„infierata”Șabalenka și *** Sviatek!De ce?!Pentru ca Șabalenka e bielorusa și a avut „nesimțirea”sa nu raspunda la„chemarea”lui Zelenski și sa se inscrie ca voluntara in„forțele speciale”...ucrainene!Iar Sviatek trebuie laudata,pentru ca hodoronc tronc- „s-a revoltat”ca de ce li se da voie sa participe la concursuri și tenismanilor ruși și belaruși!De unde concluzia ca turneele ar trebui sa nu se mai numeasca ATP și WTA și sa se numeasca toate...NATO!Ca așa e politicaly correctnes!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează