SPORTURI  »  TENIS  »  STUTTGART

Iga Swiatek duce acasă un Porsche de peste 200.000 de euro, după triumful cu Sabalenka în finala de la Stuttgart

Iga Swiatek, alături de mașina primită de la Porsche +8   FOTO
Iga Swiatek, alături de mașina primită de la Porsche

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 17:58 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 18:37

Iga Swiatek (21 de ani, locul 1 WTA) a câștigat turneul WTA500 din Stuttgart, Germania, 6-3, 6-4 în finala cu Aryna Sabalenka (24 de ani, 2 WTA).

Pentru al doilea an consecutiv, Iga Swiatek este campioană pe zgura de la Stuttgart. Iar Aryna Sabalenka este învinsă în finală în a treia ediție la rând, după ce Ashleigh Barty a răpus-o în 2021, iar Iga în următorii doi ani.

Violența redusă la tăcere
EDITORIAL
Violența redusă la tăcere

Iga Swiatek, campioană la Stuttgart

Iga a rezolvat finala de astăzi după o oră și 50 de minute de joc. Primul set și l-a adjudecat cu 6-3, grație unui break reușit la 4-3. Tot un break a făcut diferența și în actul secund, câștigat de Swiatek cu 6-4.

Trofeul câștigat astăzi este al 13-lea din cariera liderului mondial. Triumful de la Stuttgart i-a adus Igăi 470 de puncte WTA, 120.150 dolari și un bolid Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo, al cărui preț începe de la 205.000 de euro și urcă în funcție de dotări. 

+4 FOTO

Chiar îmi place să joc aici - nu foarte mult în acest moment, pentru că am pierdut a treia finală și doare, dar este un turneu grozav. Voi reveni până voi câștiga mașina. 

- Aryna Sabalenka, după finală

Duelul Swiatek - Sabalenka a fost, de altfel, prima finală după mai bine de 4 ani în care se înfruntă primele două jucătoare ale lumii.

Ultima oară, o astfel de înfruntare a avut loc în finala Australian Open 2018, când Caroline Wozniacki, locul 2 mondial, a învins-o pe Simona Halep, 1 WTA la acea vreme.

5-2are Iga acum în duelurile directe cu Sabalenka

Mai multe știri din tenis: 

Irina Bara în finală, la simplu, și câștigătoare la dublu alături de Andreea Mitu în cadrul Koper Open

Djokovic, OUT de la Madrid! Ce afirmase liderul mondial cu o zi în urmă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
267890
267890  •  24 Aprilie 2023, 10:07

Câââââââh. Nu credeam că există o jucătoare mai nesuferită decât Halep.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează