OPINII  »  TENIS

Doha - România 3-1

Editorial CTP
Editorial CTP

Articol de - Publicat luni, 21 februarie 2022 21:22 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 21:23

După Dubai, la Doha, Simona Halep se află tot în deșert: continuă cu același tenis închistat, la țăcăneală, așteptând greșeala adversarei. 

Cred că și actuala ei condiție fizică nu îi mai oferă nicio perspectivă să câștige jucând așa în fața unei adversare care nu face decât să intre în teren și să o atace suficient de puternic și precis. Ceea ce a făcut Caroline Garcia.

Doha - România 3-1
Simona Halep, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia la Doha. Foto: Imago

Irina Begu a dat peste altă Petra Kvitová decât acum o săptămână. Dubla campioană de la Wimbledon și-a scos la vedere clasa, în mod clar superioară celei a Irinei.

Un set lung și frumos, de tenis exploziv, tăios și fin în același timp, a oferit Sorana Cîrstea în compania marii campioane Garbiñe Muguruza.

La sfârșitul zilei, a venit și o victorie. Jaqueline Cristian a eliminat-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe redutabila Elena Rybakina, favorita 11 a turneului. 

Un joc plin de elan, de dinamism, a arătat Draqueline, cu servicii excelente, nu numai primul, dar și al doilea, cu un „kick” intens, deranjant chiar și pentru înalta Elena. 

În momentele importante a fost curajoasă, încercând și reușind să facă ea punctul, nu să joace pe mâna Rybakinei. Jaqueline are șanse în turul 2, unde va întâlni altă rusoaică, pe Daria Kasatkina.


Comentarii (13)
sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  23 Februarie 2022, 08:04

cum ramine domnule cu "degetul dus la timpla?" cum ramine cu serena williams si greselile nefortate de peste 50 la wimblendon? cum ramine cu rastirea la antrenorul australian care o parasea la un moment dat? cum ramine cu urletele la banca de antrenori pe unde mai era si sotul ei sa strige ca naucii sa o sustina sa? c e fel de om sa fi a face asa ceva. a fost o intimplare totul si c ontextul international o tineau pe locuri fruntase pe cea care se simte exceptional pina pierde. am avu doamne in tenis ca ruzici si simionescu care se manifestau rezervat. sa nu fi invatat nimic pe cind de la constanta la grand slam-uri este o distanta? s-au plins multi de modul de atitudine. dai afara pe cine vrei cind vrei la modul mitocanesc. nu au reusit nici psihologi nici antrenori sa o faca sa inteleaga ceea ce trebuie ca poti fi brinza buna in burduf de ciine... sub zimbetul fortat amabil in occident si racitura din ea pe plan local a facut-o sa ii raspunda ca un om needucat lui nastase. are el nastase prostiile lui dar i-a dat un sfat nu i-a dat in cap. sa raspunda la maniera asta ne arata ca nici mariajul nu o ajuta pe scpata din lanturi catre o libertate anarhica. atit pot sa-i spun. sa ii fie rusine... si sa ne lasa cu toti banii ei cu tot ce vrea sa para ca deh mintea este pentru altii.

zorrozabal
zorrozabal  •  22 Februarie 2022, 10:54
Postat de abedi pe 21 Februarie 2022, 21:48

care alta rusoaica? Rîbakina e rusoaica cum e Emma Raducanu romanca. Si e Rîbakina, nu Rybakina, in limba romana. Ca la Andrei Rubliov. Ala al lui Tarkovski, nu ala cu racheta.

E nascuta la Moscova și a locuit mereu la Moscova!Ca reprezinta Kazahstan, aia e legata probabil de niște avantaje oferite de federația kazaha!

zorrozabal
zorrozabal  •  22 Februarie 2022, 10:49

Serviciul!Un serviciu bun=50%din punct!Pe langa ca avea un serviciu moale,avea și reacții intarziate la mingiile cât de cât mai dificile!Și același joc stereotip de pe fundul terenului,plus chiotele alea care o distrageau,impiedicând-o sa se concentreze la joc!De aici,privirea impaienjenita,semn clar ca va pierde!Cu toate ca a avut in fața o adversara cu un joc modest!Probleme conjugale?Despre Begu?Jucatoare de top 50!Punct!La fel ca Sorana Carstea-care inca odata,a aratat ca e o jucatoare de... primul set!Daca tenisul feminin ar avea partide de un set,frumușica Sorana ar fi mereu in„top 10”!Cât despre Jaqueline Cristian... A avut in fața o Râbakina total in afara jocului-care le dadea numai in fileu sau afara și batea oricine intr-o astfel de zi!Sa speram ca va fi o jucatoare de top 20 ,dar pentru asta ii trebuie rapiditatea,determinarea și ambiția...Simonei!Din zilele ei bune!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează